1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Децата и домашните миленичиња

Дискусија во 'Дете' започната од SuperGirl24, 5 јуни 2012.

1. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.597
    Допаѓања:
    17.530
    Ај јас медицински не сум поткована,ама нели треба колкот да се сними?И дали воопшто алергија може да предизвика нешто на колкови?Знам гушење отоци ама ова..

На cresa-jagoda и LiliBoz им се допаѓа ова.
  2. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.597
    Допаѓања:
    17.530
    Очигледно е дека не го сакаш папагалчето,небитно те исплашиле и сл.Направи му услуга а и на себе подари го на некој.

На cresa-jagoda и januari19 им се допаѓа ова.
  3. Калинаа20

Калинаа20 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2022
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    47
    Кога ја однесовме на доктор ни рече можат да бидат две работи или воспаление на мускули или излив на колк,изливот на колк било реакција од некоја горно респираторна инфекција која почесто била вирусна исто така можело излив на колк да се јави и од некоја алергија што почесто била кај деца си астма,се направи крвна слика леукоцитите беа малку покачени и тоа што покажувало за воспаление на мускули и тоа беше малку покачено све друго беше во ред ,докторката ми рече вредностите се малку покачени што значи дека не е воспаление на мускули туку се посомнева на излив на колк и ми рече утре да се однесе да се видат колкчињата и ако е тоа да се даде антибиотик и да се мируват 3 недели,ние папагалот го сакаме и затоа го зедовме најмногу се израдува малата ама навистина после ова денес јас неможам да го чувам,можеби не е од него ама сепак ова денес беше претешко за мене малата сабајле не ни можеше да стои на нозе

4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.270
    Допаѓања:
    226.739
    ај жити се дај го папагалот на некој.
    жити мене.
    и друг пат информирајте се пред да зимате животинки

На mjay.yyy, cresa-jagoda, januari19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.596
    Допаѓања:
    76.827
    Што треба да се информира? И јас имам папагал 1г, па да не незнам нешто :?:

6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.270
    Допаѓања:
    226.739
    читај го муабетот наназад. не можам да зборам зошто или ќе се изнервирам или ќе почнам да се смеам ко мрдната..

На cresa-jagoda, januari19 и mariz им се допаѓа ова.
  7. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.847
    Допаѓања:
    23.616
    Калина, ти си премногу исплашена и кога премислуваш со страв и го миеш кафезот толку пати на ден и не му дозволуваш на детето ни да се приближи до папагалот од страв, баш тогаш како од инат се дешава вакво нешто, а јас верувам дека е неповрзано.

Секако мислам да го подариш затоа што ти нема да се смириш додека ви е во домот. Ама да знаеш, јас кога бев дете, ни подарија канаринчиња и после папагалче, а астма имав и ништо не ми беше, си остана „во мирување“ астмата.

На Калинаа20, cresa-jagoda и januari19 им се допаѓа ова.
  8. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Каква врска има папагалот со здравјето на детето?

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.596
    Допаѓања:
    76.827
    Никаква. Мене мојов папагал ми е како детенце, го галам, доаѓа на рамо ми стои, па и го имам бацено неколку пати :D Се извадив од памет сега, помислив којзнае што може да ни се случи. Јас имам 7г и 4г дечиња, а папагалов ни е 1ипол година веќе. Синчето од 7г знае да е склон на алергии од мал, на папагалов ништо не пројави.

Детето нешто друго си има фатено, не е од папагалот. Јас знам дечиња излив во коленце и колк што имале, а немаат ни миленик дома. Стрептокока мислам дека знаеше да направи такво нешто...

Јас иначе имам и куче (боксер), го земав кога малата ми беше 40 дена. Бебе беше и тој и она, дома весело ни беше :D

На Калинаа20, cresa-jagoda, Izzy_0504 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    1.753
    Јас како активист за правата на животните пак ќе потенцирам
    Не се зема домашен миленик само заради тоа што вашето дете видело и му се присакало.
    Од еднаш сите деца станаа љубители на мали бели кучиња па како родители да се исполни секоја желба на детето не сфаќајки дека обврската е на вас а не на детето.
    Тоа куче ќе порасне и веќе вие е тешко да исконтолирате се и завршува многу често на улица.
    Пред да земете домашен миленик едуцирајте се, размислете дали имате време да му посветите треба да го сакате како член на семејството не како играчка на детето.
    Јас имам две кучиња возрасни спасени од улица чекам бебе, едното го носам на дресура зошто баш и не ми е љубител на деца. Не се откажувам и ќе направам се моето бебе и кучињата да имаат близок однос

На Калинаа20 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.270
    Допаѓања:
    226.739
    зошто ме цитираш?

12. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    1.753
    Дека те подржувам во тоа што го пиша и ми беше полесно на твојот пост да се надоврзам:D

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.270
    Допаѓања:
    226.739
    ааа :D
    пошо баш се зачудив, не кажа ништо што не го знам :D

На januari19 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.189
    Допаѓања:
    1.701
    И јас стварно незнам што ќе ви се животинчиња кога олку се замарате со глупости. Имам мачор 6 год и 1,5 год дете. Ми ја дупнаа главава разноразни личности додека бев бремена за мачорот дека не чинело трудна и мачка и бебе и мачка. Ако слушав се и сешто и читав глупости на нет незнам кај ќе ми беше крајот. Инаку и јас тука се надоврзав бидејќи се сложувам со вас.

На Mantub, Калинаа20, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Калинаа20

Калинаа20 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2022
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    47
    Знам во право си баш тие денови кога прашував дали да го чувам папагалот или не се деси ова и некако одма помислив да не е од него и нормално постарите доктори ми рекоа да го фатам папагалот,па бевме и кај друг доктор тој ми рече дека нема врска папагалот со состојбата на детето,еве ние сега се носиме во раце ја залажуваме со све само да не гази на нозе најмалку 3 недели ни рекоа се ке направиме само да е добра

16. Калинаа20

Калинаа20 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2022
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    47
    Во
    Во право си но ова што и се случи сега на малечката баш испадна од кога го зедовме папагалот, јас тие дена прашував дали би му наштетил здраствено нешто папагалот на малата,со тоа што го прочитав на нет и што познавам мајки ми рекоа дека можело да фати алергија и папагалите често се разболувале од болест која можела да се пренесе на дете и ко и се деси ова на малата јас одма си поврзав дека е од него,затоа што и на доктор ми рекоа дека може да е од настинка,алергија ,бактериско и затоа и нив ги прашав ми рекоа да го тргнам папагалот

17. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    И ние ко вас... и папагал (10 години има) и куче... и тоа во стан сме, со две дечиња.... здрави и живи сите :) Секаде во светот препорачуваат децата да растат со миленици заради што добро делува на физичкото и психичкото здравје на децата... само кај нас ќе испоцркаме од бактерии сите со миленици :rofl:

На Mantub и mariz им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.270
    Допаѓања:
    226.739
    Види сеа, за нашиов народ треба да се нагласи дека ќе испоцрка од бактерии пошто знаеш какви не има. Зима куче и нит вакцина нит прочистува, не се замара.
    Ако регулар се грижи за миленикот, нема да цркне. Ама ако не се грижи... има шанси.

На Cherry79 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    За папагал конкретно, освен да му чистиш нема ни вакцини, ни ништо... ниту надвор излегува, ниту има контакт со нешто... смешно е за папагали да правиме муабет колку се опасни. Освен евентуална алергија, друго искрено нема што да се случи.
    А верувам дека тие што ги чуваат кучињата и мачките дома си ги вакцинираат редовно... еве имам куче, знам стотици луѓе со кучиња, и сите до еден вакцинираат. Во селата по дворовите верувам дека не сите ги вакцинираат, ама вака што ги чуваат како миленици особено внатре, не знам случај за така оставено, искрено. Сите ставаат редовно и ампули за болви, крлежи, купуваат ремчиња... секој месец си ги чистат од внатрешни паразити кучињата, тоа е нормата.

На Cherry79 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.270
    Допаѓања:
    226.739
    Во право си за папагали.
    Ама за другово веруј ги има и тоа низ ск, ехеее. .. :D
    Не го боцка јер не го шетал по парк и по шума.
    Ко у двор да нема ништо.... стерилно е све :D