Син ми има електрична на филипс. Има и обична. Со која и да четка, не е доволно темелен. Затоа го оставам самиот да четка додека сака а потоа јас превземам акција. Има два долни кецови кои се трајни, и сите 6ки му излегоа, и не можам да оставам на него, не сум сигурна дали стига до 6ките како што треба. Инаку има 6 години.
@TeddyGrey @Sofi.ja Благодарам за мислењата и искуството, ме предомисливте. Искрено немам јас прашано стоматолог за четка, за паста обично се консултирам. Прашав најмногу зашто ги гледам некое време и гледам дека нема многу избор а тој посака таква четка. Мислев можеби и поубаво ќе ги чисти така ама ништо, сепак нема да купиме
Јас сум стоматолог и за двете деца имам електрични четки. Јас и маж ми користиме обични. Четка, каква и да имаш, не мие сама. Секако треба правилна техника и доволно време да се четка за да биде исчистено како што треба. Електричните четки само го олеснуваат процесот, ама тоа не значи дека се подобри. Какви и да одлучиш да користите, битно е да се со меки влакна, да се четкаат забите темелно од сите страни, и тоа да трае 3-5 минути.
Благодарам. Најмногу ги гледав бидејќи како што кажав тој посака таква, иначе и вака прво тој ги четка сам потоа јас пак му ги четкам ако не ги исчисти убаво.