Мене првото девојче касно ми ги вадеше, а рано почна да ги менува... Мислам па и тоа нема правило.. @angel4444 со редовни контроли, па и протези све се решава.. без гајле. Синко веќе носи протези (10г е), он на 5м извади заби.. до 12м беше со пуна уста Ситни млечни имаше, а сега едни широки што му растат.. па ради тоа е протезата (а и ради цуце и цицање палче до 3ипол год). Мојава уште ја нема другата 2ка доле. Како ли тоа понатаму ќе изгледа ако нема и трајна
Избива 2ката која не зезаше дека ќе ја нема Џабе паника правев. Не спие 2 дена, лудува на 40мин. Сега да ја проверам, тумба огромна и забот под непцето...
Да прашам и јас, за ќерка ми, 5 и пол години е, долниот кец се клати многу готов е да падне, арно ама гледам избило новото забче малку се гледа позади него, да го вадиме или да чекаме само да падне? Премногу се клати, на Конче се држи, денес утре мислам дека ќе падне. Е сега прашањето ми е, да не излезе криво новото забче што веќе се гледа, а сеуште не паднало старото? Оти нели нема место каде да расте и расте позади за сега. Штом падне старото ќе се намести или ќе биде криво?
Одма извадете го млечниот и трајниот ќе си дојде на свое место додека да дојде во ниво со останатите заби.
Мајки да ве прашам дали сте имале вакво искуство и од што може да е малава има 8м и има 4 заби т.е. кецовите горе и долу ги има извадено е сега на едниот кец горе има како жолта дамка од што можи да е ? Фала
Ова е структурно. Кога се создавал забот уште додека си била бремена настанало, и нема како да се смени. Не смета ништо, не би требало да го има во трајните заби.