Децата и забите

Дискусија во 'Дете' започната од bittersweet, 16 февруари 2016.

1. Eli-77777

Eli-77777 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    60
    Фала за препораката но од Битола сме

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sredstvo

Sredstvo Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    85
    Моето уште од 18 месеци имаше жолти наслаги на забите, на 20 месеци го однесов на стоматолог и нормално со плачење хах но некако успеа да и ги видат забите. Ми препорачаа паста Elmex од 0-24 и четка Curaprox и да најдам начин како да ги четкаме правилно од горе надолу.. со лажење, песни, една четка за неа една за мене, за две недели наслагите се исчистија. Дополнително ја мачкам еднаш месечно со природно кокосово масло, нормално доколку имате воведено кокос. Поздрав

На Spidy и merriel0 им се допаѓа ова.
  3. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    4.254
    Фала ти, ќе ти пишам пп :)

4. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    1.559
    Јас ги носам моите кај Елена, во близина на костурски карши дебојот е..можам и број да ти дадам ако сакаш. Ептен е фина и соработува со деца.

5. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.761
    Допаѓања:
    26.759
    Како може на неполни 5 години (4 г. и 8 м.) да и' се расклати долен кец, зарем толку рано може да паѓаат млечни?

6. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.243
    Допаѓања:
    5.255
    На едно другарче, на неполни 5 го смени долниот кец. Зависи кога пораснал, ако рано извадила заби може.

7. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.761
    Допаѓања:
    26.759
    Исто, долниот кец, падна веќе. |(
    Па првиот заб скроз излезе на 3 месеци и 10 дена, горен кец.

8. mekotel92

mekotel92 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2023
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    33
    Kako ste pominale na zabar so 5 i pol god.dete ,im stavaat od detskite plombi vo boja ,kolku vreme otprilika ...znam sekoe e individua ama sekoe iskustvo mu e plus ...fala

9. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    6.710
    Јас ги носев близнаците на 3 години двајцата имаат пломби, едниот прво чистење и лек па пломба, другиот само пломба. Ги спремав што ќе се случува, гледавме видеа, им кажував дека ќе им прават бззз. Супер поминавме, беа ептен мирни и соработуваа, докторот беше запрепастен на таа возраст деца да не прават никаков проблем. Ама мислам дека најголем удел имаше зборењто што беа спремни што ќе се случува.

На Feniksgirl, Mother of 2boys, Miss_S и 2 други им се допаѓа ова.
  10. mekotel92

mekotel92 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2023
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    33
    Im stavaat vo boja plombi na decata ,oti mislam moeto samo taka ke se lazi , ili obicni , i kolku vreme trae od prilika ?

11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.642
    Допаѓања:
    8.897
    Големко е тоа дете веќе. Син ми како мал беше многу проблематичен и несоработлив, чисто за инфо, ама на забар од кај 5 години оди редовно, знае дека мора мирен да седи. Солзи му течеле на стол, ама разбира дека мора да се направи забот. Инаку секој заб си е своја политика, ставаат пломба, може и да лечат пред тоа, зависи колку е расипан забот. Ама во принцип немаме проблем ние, а не одел како мал, не сум го спремала не знам како пред тоа, едноставно е големо детето и знае дека мора да седи. Им ставаат во боја пломби.

На mekotel92 му/ѝ се допаѓа ова.