Форумџика на годината

Деца - ги сакате или ве нервираат?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од ColoursOfTheRainbow, 4 април 2014.

1. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Ако темата е несоодветна заклучете ја
    Намерно ја сместив темата во Психологија. Не зборувам општо за 18-, туку за деца од 0 до 10 години одприлика. Ве нервираат или ги сакате?
    Јас лично сум поделена. Од една страна ги сакам, премногу се слатки и не можам да им одолеам :inlove: И малите деца ме сакаат :D Знам да се погодам со нив затоа што речиси се им дозволувам :D
    А од друга страна ме нервираат. Затоа што децата денес се поделени уште од градинка, се делат по татко ми е директор, мајка ми е професорка, татко ми е газда и сл. поделби и тоа е се од домашното воспитание. И ме нервираат оние лигави, „Татоо купи ми го тоааааа.. ОДМА!!“ и злобните деца што те исмеваат од градинка до 3то или дури и повеќе |( Затоа сум поделена

Прикачени фајлови:

• kids.jpg
      kids.jpg
      Големина на фајлот:
      40,9 KB
      Прегледи:
      569
    На Lolo5 и LittlePinky им се допаѓа ова.
  2. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Како што дете може да биде слатко и мило, така може да биде и сурово, вообразено и злобно.
    Се зависи од нивното воспитување. Токму затоа има дека кои ги сакаме и безобразни дека кои не можеш да ги сакаш. Не мислам јас дека сите деца можат да се сакаат. Апсурдно е тоа. Како возрасните, така и децата во својата претшколска/школска возраст до некаде имаат свој карактер и темперамент кој независно од тоа што не се дооформени, влијаат на тоа како ние ќе се поставиме кон нив.

3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.882
    Допаѓања:
    33.340
    Повеќе ги сакам децата од 2 до 5 годишна воздраст.Толку се милни,нежни...би сакала да ги гушкам цело време и да не ги пуштам. :inlove:

4. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    По нерви ми одат и не можам да ги смислам.

На Domino му/ѝ се допаѓа ова.
  5. girl.in.pink.dress

girl.in.pink.dress Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    40
    Ги обожавам срциња мали :inlove:

6. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Јас искрено ги сакам!Ако некои се поразгалени,тоа не значи дека сите се разгалени!
    И искрено јас не сфаќам како можата мали деца да ве нервираат! Децата се најчистите и најневините суштества во светот! Кога некое дете нешто ќе ви каже може навистина од такт да ве изваде,но дали тоа добро размислино за тоа!?Секако дека,не.Тоа мало слатко суштество не разликува некои работи.Па затоа тука се родителите да го подучуваат.
    Или едноставно ГИ ОБОЖАВАМ МАЛИТЕ ДЕЦА!

До девојчето кое ја овори темата:Двојче и ти си била некогаш дете мало.Не си ти одсекогаш на оваа возраст :^)

На sweet-star и Meredit им се допаѓа ова.
  7. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    4.346
    Сакам деца кои се убаво воспитани, културни, мили но ги сакам и оние кои се интересни, прават смешки, малку немирни, едноставно живи.
    Разгалени не сакам иако не се виновни тие за тоа туку нивните родители. Има деца кои знаат и да навредат или да користат погрдни зборови. Но пак ќе речам, не ги обвинувам малите.

Од друга страна збор да кажам нешто и за повозрасните. Немојте никогаш да им се обраќате на децата со оние лигави зборови: Каци моли, Шо плајш, и не ми текнуваат други примери. Толку лигаво ми звучи и ме иритира.
    Обраќајте им се нормално, како со возрасен и самите деца ќе научат поубаво, почисто да зборуваат.

На LittlePinky и Lovely93 им се допаѓа ова.
  8. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Не, неможам да ги смислам, лигави,разалени,хистерични,а ми се прават паметни
    Го сакав само братучед ми кога имаше 2-3 годинки беше интересен сладок, ама сега аууу кое лиглие разгалено е...
    Уште незнае да зборува а вика на мајка му: Да имам пошебна шоба и мобилен телефон до шеш години ОБАВЕЗНО!
    па замисли натака...
    Незнае да си игра, кога губи гистерично плаче и вреска и не неможам ова да го трпам, а богами сите се слични, немам наидено на фино дете досега...

9. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Па,зависи,ако се некои од оние предосадни деца кои зборуваат постојано и тераат инает,тогаш ме нервираат,ако се мирни и слатки,тогаш не. :D

10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.894
    Допаѓања:
    89.419
    Обожавам деца посебно оние од 2 до 6 годинки најинтересни ми се.Имам можност секојдневно да сум во друштво на девојченце од 2годинки најубавото и најмилото нешто ми е и девојче од 6 години како размислува не сте свесни.Оди во градинка уште од многу мала и навистина многу добро и влијае воспитанието од таму но и од нејините родители :)
    Постојат и многу разгалени деца ,таквите неможам да ги понесам |( Ама за тоа се криви родителите затоа што уште од многу мали им допуштаат се и затоа се такви.
    Но дали се разглаени или не децата се најискрени и секогаш си кажуваат се како што и навистина е ретко е кое детенце уште од мало лаже.
    Со мали деца покрај мене времето секогаш ми поминува многу брзо,знам да ги заиграм и да ги занимавам за да не им биде досадно :lol:

11. Bohn

Bohn Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    7
    Не мразам, едноставно не можам да поднесам разлигавени, расплачени, хистерични и размазени деца.Избегнувам контакт со нив ради тоа што поради нив ми се превртува нешто во стомакот, не можам да ги сварам. :fubar: :x
    А душа давам да си поиграм со некои мирни деца, да ти е милина да ги слушаш.Не сум често опркружена со такви дечиња ради тоа што сите во моето опкржување имаат веќе големи деца, но некогаш коа ќе се деси тоа не моеш да ме разделиш од нив,срцки ми се. :inlove:

12. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Како можам да не ги сакам тие мали сладурчиња?
    Бебуши,те гледаат така милно,ти трчат во прегратка,те влечат насекаде,сакаат да ги играш,те обожаваат.Како,па како да не ги сакаш?

Па кога ќе те речат "Тете,тете,дојди да си играме",срцето ми се полни.
    Премногу ги сакам,ги играм,лудувам со нив,го доживувам она што отсекогаш сум го сакала,а за кое сум немала можност....

13. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Gi obozavam tie mali slatki coecinja...ednostavno gi obozavam :* :* :) :D

14. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.105
    Допаѓања:
    163.625
    Ги сакам премногу, особено оние најмалите до 5-6 годинки, преслатки ми се. :sun:
    Секогаш знаат да ме развеселат и да ми го разубавуваат денот со нивните бисерчиња, со нивната наивност. Особено такви воспитани, мили, па уште и паметни дечиња, мислам дека колку и да ме оставиш со нив нема да ми здосадат... :angel:

15. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.188
    Ме нервираат и тоа многу.

16. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Ги сакам, не ме нервираат.Мислам дека и не би требало воопшто да предизвикуваат нервоза кај возрасен човек.Децата, се премногу искрени и имаат чиста душа, единствено тие се оние кои не можат да повредат некого без причина.Како што можат да бидат палави, весели, тешко дека можат некого да изнервираат...

17. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Срамота е да речам дека не ги сакам.

Дете, нешто најневини, најмило, најслатко, најискрено...не можеш да не го сакаш.
    Посебно ги сакам помалите.

Зошто како што растата, така нагло се променуваат, превземаат многу агресија, насилство од родителите и околината, па повеќе деца не ни личат на деца.
    На глава ќе ти се качат, дома се ќе ти испревртат, речник нула, и знаат да нервираат кога се баш невоспитани.

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Озбилни сте со муабетов дека деца се деца (мили, добри, срцки) и кога кршат и лумпуваат по дома, кога цмиздрат дека нешто сакаат и ред други работи...и дека и тогаш пак ви се слатки и не ви доаѓа да им врзете шамар? :?:
    Алал да ви е ако е така, што живци ќе имавте вие? Секоја чест.

На LittlePinky, hristinnnna и feminium им се допаѓа ова.
  19. Mrs.Carter

Mrs.Carter Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    111
    Некои деца се стварно многу мили ама има и некои што ти го качуваат претисокот :devil:

20. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    980
    нај нај ми се бебенцата .
    Иначе , не ги мразам , не ме нервираат , ..немам многу чест контакт со мали деца , освен кога одам да си ја земам внуката од градинка .
    Нормално , не сакам кога се размазени и бараат се што ке им падне пред очи ..
    ама сепак..слатки се..единствени.. :) :$