1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дечкото да плаќа за СЀ!

Дискусија во 'Канта' започната од savageu, 17 март 2023.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. savageu

savageu Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    145
    Барав ама не најдов ваква тема така што ако има слободно префрлете ја.
    Дискусијата со другарките ме инспирираше да ја отоврам зошто имаше поделени мислења па ме интересира што мислат други луѓе. Се работи за наша другарка (не сме баш најблиски ама доволно за да ни ја сподели ситуацијата) која после долго време сингл живот конечно си фати прв дечко ама дечкото иако е македонец не живее во Македонија и имаат врска на далечина. Девојчето е од ептен сиромашно семејство, ама ептен, баш онака социјален случај, и никогаш не одеше нигде, ни на кафе што се вика, немаше ни излезено од Македонија. Дечково затоа што си живее и работи во Европска земја ваљда си има за лагоден живот. Откако се фатија па до сега (дали 6 месеци се заедно) девојчево ја прошета цела Европа. Секој месец по минимум еднаш одат негде барем на неколку дена за што сто процентно покрива он. На пример одат на одмор во Франција 10 дена и она оди без денар, он плаќа и карти и сместување и сите оброци таму. И така цело време. Ако не одат негде тогаш он ќе дојде до Македонија само за викенд во хотел и ќе бидат заедно. Некои од другаркиве гледам дека го поддржуваат ова и сметаат дека нема ништо лошо во тоа ама мене ми е страшно. Јас не би можела до толку да си го погазам достоинството да дозволам нешто такво искрено. Некој да троши на мене илјадници евра додека јас не носам ни новчаник со себе ми е е незамисливо. Дали според вас една особа без разлика дали машко или женско може да дозволи вакво нешто?

На SuperGirl24, Ceci16, Tomato и 3 други им се допаѓа ова.
  2. sweet dreams **

sweet dreams ** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2023
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    954
    што толку си се засекирала за нејзиното достоинство?

На Avery, Mnik, Mikha4 и 35 други им се допаѓа ова.
  3. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.722
    Иста ваква познавам, ист случај, наш ама живее во странство. Се и плаќа, не и е срам ни да си каже, од авионска карта до кафе што ќе пијат на одморот. Мизерија жива, не би се понижила никогаш ни јас вака од маж да зависам.
    Уште се дига сега пред сите, на висока нога живеела, не знам што, travel guru глуми, ние не сме знаеле да живееме како неа, а пред него немаше ни Дојран видено како личи. Нека прави што сака ама такво фалење и препонашување како да којзнае што САМАТА направила, а не со туѓи пари да се перчи, ми е баш мизерно.
    Знам те пушко кад си пиштол била викам јас за ваквите.
    За некои животен успех е богат маж и трошење на парите на мажот во 21 век. :D

На Mnik, Евроазија, Youknow и 4 други им се допаѓа ова.
  4. FairyRedForest

FairyRedForest Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2023
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    419
  5. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    9.298
    Ако така се договориле да функционираат нема што ти да се секираш. Не сме сите исти, јас во никој случај не би го дозволила ова ама тоа сум јас и јас одлучувам за мене лично, немам право да се мешам во нечиј живот и одлуки.

На Mnik, Mikha4, Евроазија и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.905
    Допаѓања:
    8.393
    @savageu За мене дечкото е вистински маж. Не гледам ништо што треба да разглабам за дискусија.

По искуство каде јас како девојка не да плаќав, преплатував, never again. I was young and naive. На потешкиот начин научив дека red flag e маж кој се тегави за паричникот. И по примери од блиски, ако мажот не е финансиски одговорен и го научиш дека ти ќе плаќаш, пиши пропало. И денес не чекам некој да ми плати, ама дефинитивно очите ми се поотворени :D

На Mnik, Mikha4, Евроазија и 21 други им се допаѓа ова.
  7. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.790
    Допаѓања:
    53.354
    Ако они така се договорени шо има вие да се мешате жити се :D Шетајте и вие со ваши пари нели па нема да ви биде криво:D И во туѓ новчаник најдовте да брцате..

Последна измена: 17 март 2023
    На Mikha4, Евроазија, tel-ef и 26 други им се допаѓа ова.
  8. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Па ти сама кажа,девојчето била сиромашна.
    Господ ја погледнал и се посреќило.

На Mnik, Евроазија, tel-ef и 23 други им се допаѓа ова.
  9. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.956
    Допаѓања:
    48.244
    На нејзино место би клекнала со прстен пред него :lol:
    Мислам аман доста глумите, која не би сакала да ја шета дечко низ цел свет

На valery15, bube *, Mnik и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    9.298
    Јас би го клонирала дечко ѝ, да има повеќе такви примероци :rofl:

На Mnik, Евроазија, _beautyy_ и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.755
    Допаѓања:
    40.407
    Па баш убаво бе, од социјален случај до посреќни денови.
    Само што прашањето е дали има задни намери штом за толку краток период е толку дарежлив.

На Mnik, Евроазија, tel-ef и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    9.298
    Еве и мене ова ми падна на памет, јас да сум ѝ другарка повеќе ова би ме загрижувало него со чии пари шета.

На Mnik, Евроазија, Осе и 3 други им се допаѓа ова.
  13. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.790
    Допаѓања:
    53.354
    Па не верувам дека има задни намери, очигледно се заљубил. Чим и за викенд доаѓа до Мк сака да е со неа.. :)

На Mikha4, Евроазија, tel-ef и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.905
    Допаѓања:
    8.393
    Ја би по била загрижена да сум опкружена со "другарки" на кои толку им пречи моето шетање, па дури мора и на Фемина тема да сум :D
    Наместо да се радуваат за девојчето, што ем долго била сама, ем социјален случај. Ако дечкото се промени понатаму, секогаш може да стави крај.

На kikkki, Avery, bube * и 32 други им се допаѓа ова.
  15. Snowflake99

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.722
    Или додека не ја намами да се земат во странство, кај ќе најде послушна жена како Македонка, странкињи не се такви, уште без пари и зависна од него. После ќе читаме во брачни проблеми се сменил, не бил таков во брак. Никогаш не треба да се стави жена во позиција да зависи од пари на маж за недај боже ситуација, тоа е покажување немоќ и може лесно да манипулира со тебе. Ќе бидеш spoiled некое време, после тоа ќе го искористи против тебе.

На bertold, Евроазија, ToksycznaReakcja и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Michaelalala

Michaelalala Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    119
    Ако ја почитува, цени, сака, и сака да се чувствува она убаво и како принцеза покрај него, да уживаат во животот заедно, а притоа може тоа да и го обезбеди, шо има вие за нејзе да зборите и омаловажувате, не била достоинствена хаха... Кучињата лаат, караванот си врти..Баш ми е мило за неа, секој си добива по заслуга во животов, па така и она а така и тие што ја омаловажуваат.

На Евроазија, Ceci16, Осе и 8 други им се допаѓа ова.
  17. savageu

savageu Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    145
    Ви благодарам на сите за одговорите! Освен една членка како што забележав сите други цврсто го поддржувате тоа што го прави девојчето,а не очекував да е така, очекувавав да е барем 50-50 и баш ми дојде интересно. Сега ми е јасно зошто се преполни темните за брачни неверства, проблеми, разводи, снаи и свекрви. Мислев дека се менува менталитетот Во Македонија ама сум била мноогу грешка.

На Ceci16, sino.o.oka, tanjita и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. BrainDamage

BrainDamage Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    198
    50/50 ili se znae šut karta.Od maska strana zboram nema potreba da diskutiram poveke.

На savageu и Snowflake99 им се допаѓа ова.
  19. Snowflake99

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.722
    Научени сме тука уште од маж да зависиме, зборевме еднаш на темава, заостанат менталитет ни е. Затоа и наши што живеат во странство бараат Македонки, за да им парира тој менталитет, девојките од странство се многу модерни и од маж не сакаат да зависат, ни сакаат доминантност. Тука уште важи тоа во богато семејство да влезеш, во јака фамилија да се омажиш за да не ти фалат пари, ретко кој е учен на самосталност и да не се влече на пари на туѓ грб, да е се рамноправно и 50-50.

Инаку, не си го научила концептот на форумот. Тука за да се добие лајк плус се се поддржува и се глуми на велико. Зад грб и во реален живот се збори тоа што ти го збориш, знаеш и самата.

На Евроазија, angel92, Ivanće11z и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.905
    Допаѓања:
    8.393
    @savageu Не можеш да зборуваш за промени во менталитет, кога се седнале на девојчето да му љубоморите :D

Од друга страна, баш си грешка. Отвори ги темите за развод и брачни проблеми и ќе видиш дека добри 80% произлегуваат бидејќи мажот не е маж и е финансиски неодговорен.

На Mnik, _beautyy_, Stories и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.