Дечкото да плаќа за СЀ!

Дискусија во 'Канта' започната од savageu, 17 март 2023.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Ама сто пати пишаа дека има и исклучоци. Ете и ти си од таквите, потврдуваш и преку личен пример.
    Темата на муабетот е дека треба широко очи отварање.
    Плус ти си работиш, во секој момент можеш ако зачкрипи да го напуштиш и се разведеш итн.
    Доколку легално си работите пријавени и двајцата, особено ти не на црно затоа што при развод и делење деца се гледа кој може да ги издржува финансиски децата и кој има живеалиште, поточно услови за тоа.

Поентата е да не се очекува од друг за било што,
    очекувања 0 мирна глава,
    а пуна капа пара од своја рака.

Пак јас забегав со хаикуто:D

На ZAHRA, Angie1432 и mssuniquee им се допаѓа ова.
  2. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.545
    Не верувам дека ако одел само за секс со неа ќе ја шета секој месец, може имаат планови да си се венчаат, и што е чудно ако имаат секс а не се уште во брак, денес поголем процент од младите имаат секс пред брак.
    Тој само сака да ја исполни празнината во душата на девојчето, цел живот живеела сиромашна и сака да и подари се што неможела да има во минатото.
    Ако се возрасни, нејзините можат да и дадат совет, но не и да ја заклучат дома, и ако малку се свесни, се запознале со дечкото, би биле среќни што некој ќе и подари се на нивната ќерка тие што неможеле, ќе се радуваат за нејзината среќа.

На kikkki, ZAHRA, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.207
    Допаѓања:
    4.408
    Ништо не ми е чудно. На нероден петко капа не се прави, остајте времето ке си кажи шо и како

4. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.286
    Обично ако во старт нуди толку пари, нема да понуди друго. Да бил толку чувствителен, добар, грижлив, па и богат, ќе се испотепале која да го земи прва.
    Амбициозен маж ќе сака амбициозна жена, наместо да понуди пари, ќе понуди да ти помогни да си најдиш работа и заедно да допринесувате.

Неќам генерализирање, ама не се малку случаи каде си бараат македонка оти очекуваат дека ќе е домаќинка. И, океј е сè шо одговара на двете страни и никој не е изманипулиран.

На kikkki, mal.ecka, Kom.pot и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Не гледам и гледаме се во 2 нијанси.
    Јас и погоре убаво пишав никоја не и го оспорува ова, ама сепак да си ги држи тоа очињата пошироко отворени. Не да изводи жена у невоља, мислам Мерлинка стајл одамна не е на цена:D

Пиша Били погоре за што (треба) да се бориме жениве.

6. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.920
    Допаѓања:
    8.431
    @Vraloma Жена треба да отвори очи општо и секогаш со било кој маж да оди. Не само за тие богатите.

На kikkki, ZAHRA, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Токму така, ама каде што има огромна поларизација секогаш треба да светне црвеното сијаличе.
    И тука во овој случај и таму во случајот каде што убаво пиша тој чека да е третиран како крал:)

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.231
    Допаѓања:
    67.739
    Ако ви се дискутира на темата во склоп на насловот дисутирајте, а не лично да ја напаѓате членката.
    Ако не ви се допаѓа темата само прескокнете ја и толку.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Цобра

Цобра Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    618
    Прифатливо ми е правилото - кој поканува тој плаќа.

На Аргентина *, GoldLeo и MyMala им се допаѓа ова.
  10. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Човек и ти кога си ставил на ум и сега пишуваш ама и кажа ти на мајка ти дека ти купив алка со последни пари и помалку и повеќе кошташе 150 евра се буташ у ист кош како мајка и?

11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.291
    Допаѓања:
    21.360
    Па нормално дека да пробувам да размислувам и до кое ниво се спуштаат. Со идиоти треба идиотски да се понашам, ама немам толку време да навлегувам во конфликти.

12. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Со идиоти не вреди ни идиотски да се понашаш, а најмалку да размислуваш така глупо ко нив.
    Игнор му е мајката, ама се надевам си научил и со причина таа ти е бивша:D

13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.291
    Допаѓања:
    21.360
    Во врска со темава не сум јас предмет на зборување, само изведов пример.
    Фала иначе за мислењето, знам како треба да се однесувам со ок и со не-ок луѓе. :)

На Vraloma му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Ама лоша ти беше споредбата во примерот, ми личи како да не разбираш.
    За вторава реченица што си разбрал, мило ми е:D

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  15. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.689
    Ништо срамно нема. Она нема пари, он сака да биде со неа, може да си дозволи па си шетаат. Поздрави ја другарка ти! И посакувам цел свет да го прошета.

На Golden, eli25, L.i.n.a.a и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.419
    Не гледам каде е проблемот да и плати одмор. Не е зависење од него, одмор не е неопходно нешто, сфатете го како подарок. Сака да поминува време со неа на убава дестинација, таа не може да си го приушти тоа, и тој плаќа за двајцата. Да не е тој, нема на улица да остане- само нема да отиде на одмор.
    Јас секогаш сум функционирала на принцип 50-50, или еднаш частам јас еднаш ти, ама од друга страна сакам подароци и да давам и да примам. Баш би се израдувала ако дечко ме изненади со одмор. Нареден пат, јас ќе го изненадам..
    Ако девојката е социјален случај, зарем не треба да одат на одмор заедно? Да седат дома двајцата или овој сам да отиде? Што е правилно, за да не бифе “спонзоруша”? Ако е богат не е по дифолт лош или искористувач.
    И муабетите од типот ја носи на одмор за да ја ебе, господе боже, може да ја ебе и кај неа дома, и во скапано мотелче, и во кола…
    Вас што не ви плаќаат ништо, не се ебете со дечкото?:D
    Прекинете со љубомората и тешете се дека сте “независни” затоа што дечкото не ви го дава ни bare minimum-от, а ќе се посерете од среќа за една ружа за 8ми Март.

На WarriorAngel, tanjita, sj *O* и 14 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.964
    Допаѓања:
    327.399
    @savageu , ако е социјален случај до степен да нема за кафе ,каде се запознале?Има интернет дома,мобилен?Зошто како пријателки никогаш не сте ја поканиле на кафе?

Имаш пишано дека никогаш не искача на кафе бидејки нема пари.Значи не е гребатор.Да сакала можела да се попика секаде уз вас нели?

Др работа..за неа изнакажа свашта.Сфативме дека е сиромашна,мизерна,спонозоруша и мрзлива.Чекам да пишеш и дека е грда и дека не заслужува богат дечко.Ама за дотичниот не пиша ама баш ништо.Колкав е,што работи,со какви се дружи?

Значи имаш инфо дека без новчаник иде на патувања ама за него ич ништо не знаете хмм?

Приказната твоја е нецелосна.

И да ви симнувам капа на сите што имате дечко кој ви нуди шетање во Милано ама од принципи и домашно воспитување одбивате и не одите :rofl:

На kikkki, WarriorAngel, sj *O* и 22 други им се допаѓа ова.
  18. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.165
    Допаѓања:
    9.300
    Јас во средно учев со особа што не знаеше како изгледа да одиш на кафе, да си купиш блуза нова, да одиш на екскурзија. Верувајте ич не ѝ беше лесно, но сепак среќата ѝ стоела. Се запозна со човек што и ја прошета и ја облече и куќа направи за да седат заедно. Еве до ден денес се заедно, се венчаа и детенце имаат сега.
    Не ми кажувајте дека вакви случаи не постојат, свестете се што зборувате.
    За какви амбиции правите муабет кога јасно ни е кој се вработува во оваа држава. Тоа со факултет едвај се вработуваат не па со средно, да беше така лесно да се заработува и бездомници ќе немаше.
    Што убаво сите ќе си работеа, ќе си живееа среќно, ќе си патуваа од заработените пари.
    Зборувате за реалност, а вие први бегате од реалноста и мислите живееме во бајка овде во Мк.

Жената мора да работи тоа се согласувам, но не може сите во ист кош да ги ставиме. Не е исто да си социјален случај и ќерка на некој си доктор или адвокат.

На kikkki, hermosa, ZAHRA и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Те сфаќам
    Имав таква другарка
    Научена на туѓа цицка. Ѝ зборев дека не е океј, и мене ме користеше.
    сеа е сама
    Таквите така и заслужуваат.
    Ја никад не сум го праела тоа, и коа сум можела.
    Не е фер, а ни убаво
    Сума сумарум: не, не треба дечкото да плаќа сѐ. Енде.

На Just.do.it и AAKG им се допаѓа ова.
  20. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Ај прочитај го мислењето на @joy1

Да сакала туѓа цицка ќе ги користела другарките и за кафе и за излегување. Девојчето било повлечено, а не како ти што опишуваш од цицка на цицка.

Има разлика.

Што е крива што ја засакал тој и таа него? Зарем тоа што двајца се сакаат и патуваат буквално со било чии финансии бидејќи е нивна работа, заслужува вакви погрдни зборови? Просела, од цицка на цицка одела, спонзоруша. Да те фати срам што си жена...

На WarriorAngel, sj *O*, ZAHRA и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.