Дечкото да плаќа за СЀ!

Дискусија во 'Канта' започната од savageu, 17 март 2023.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.745
    Сум во слична ситуација за делот јас од посиромашно семејство, тој богат и со голема плата.
    Работам за нешто повеќе од минималец и не дозволувам да зависам од него. Купи авионски карти за едно патување како изненадување, фала, убав гест, но повеќе нема потреба. За сместување платив поголем дел од сумата за да сме еднакви и реков другпат да не ме става во таква ситуација, не сакам.
    Дечко ми е, не подвижен банкомат, не сакам од никого да зависам. Од родителите не зависам, не па од него.
    Искрено и не е таков, се нуди да плаќа, не прифаќам ама и самиот кажува дека цени што не сум девојка што чека некој се да и плаќа, работам и си заработувам иако не е голема сума. Сум имала работни навики и желба, тоа било доволно што сум имала амбиции и сум се трудела во животот. Никој не сакал денеска некој да седи дома и да не се труди, не било битно колку ќе придонесеш, битна била желбата и трудот.
    И така е, исто мислам. Не ми значат неговите пари, сакам самата да си имам свое. Преферирам да делиме еднакво или еден да плати 60%, друг 40%. Ако немам пари, не одам на скапи места и толку.

На Vraloma, sj *O* и Noranora им се допаѓа ова.
  2. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Јас едно ке ви кажам.
    Гледајте вашиот оџак да чури нагоре.
    Не на комшијата.
    Јасно?

На kikkki, ZAHRA, kolovoz и 8 други им се допаѓа ова.
  3. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Од каде знаете дека парите на богатиот дечко се негови, а не на татко му? По дифолт дека е во странство?

Од друга страна девојката ако е од сиромашна фамилија, не значи дека таа ќе остане сиромашна. Сиромашна не значи глупава, проста и неснаодлива. Едноставно во нашата држава со факултет не можеш да најдеш работа, тешко е. Верувам дека девојката не посакува таква судбина и се труди да најде работа.

Тоа што вие сте во привремени врски и знаете дека еден ден ќе раскинете па не сакате да ве озборуваат е друго. Но, верувајте има врски кои опстојуваат и замислете има партнери кои не си замеруваат за парите.

Имаше една членка овде која беше пишала дека е од сиромашно семејство, но на крај пак се изборила до судбината. Се образувала и најдила работа. А во меѓувреме не треба да биде осудена да седи дома бидејќи нема пари.

Ова не значи дека девојката никигаш нема да пари. И што е тоа такво "за пет месеци љубов". Колку време од врската треба да помине за да знаеме дали е љубов? Зошто воошто би бил со некој во врска ако не знаеш дали е љубов?

Ја осудивте девојката како да е просјак или спонзоруша. А на крајот од денот сте само љубоморни.

Чиста сметка долга љубов, но секаде има периоди каде едниот има повеќе од другиот. Ако љубовта е вистинска, тогаш тие периоди ќе ги пребродат заедно.

Што пример јас овој викенд ако нема пари дечко ми да ми каже "Јас излегувам а ти дека немаш пари седи дома"? Не, ќе одиме заедно, а јас кога ќе имам пари ќе биде на моја сметка.

Толку.

На Cinnamon Bun, Mikha4, minne992 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    4.100
    Не, нејината другарка пиша тема во која како пример ја даде.
    И што е лошо? Ете ја навело да размислува на темата.
    Нит и љубомори нит и завидува.
    Едноставно сака да чуе мислење на ТЕМАТА, а темата ќе повторам не е другарка и дека фатила богат дечко.

На Bubbles02 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.840
    Допаѓања:
    17.716
    Различни филозофии.
    Ако мислите дека зависите од некој само затоа што ви платил одмор, па дури и да плаќа се во врската (можеби некоја има и свои добри приходи), значи дека сте со мислење дека парите го купуваат човекот (прилично ефтино и тоа, ако споредбиве дојдоа до едно кафе).

Ако сака некој да ме части одмор на Малдивите, слободно. Нема да се противам. Ама моментот кога ќе дојде да ми префрли нешто за тоа, откачувам по итна постапка.
    Е сега втор дел. Ако мислите дека би била многу злобна ако го направам тоа, значи се потврдува дека сте со размислување ако частите некој за нешто, тој треба да ви е должен и благодарен по секоја цена. Односно дека сте го купиле.

На kikkki, Cinnamon Bun, Mikha4 и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Dayandnight

Dayandnight Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.489
    sakam i jas da platam i toj,zavisi od situacijata,ama da sedam kako retardirana i zdrvena i da cekam samo toj da plaka nema sansi,mozam i samata da platam,zosto da cekam samo od nego,osven ako sakam da go koristam a ne sum takov tip,site zeni sme demek nezavisni i isti so mazite|(pa zosto da se vrakame nanazad ,moe mislenje:wasntme::D

7. TheFiend

TheFiend Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2023
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    412
    Ti kaj gi najduvas takvite ?:D

8. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Во се за 99 :D:D:D

На Vraloma и Dayandnight им се допаѓа ова.
  9. Dayandnight

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.489
    kaj mene go zatvorija,kade ima vo drugi gradovi?:rofl::rofl::rofl::rofl:

10. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.153
    Допаѓања:
    27.234
    Na insta

11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.801
    Допаѓања:
    80.549
    Не знам како очекувате да поддржиме вакво оговарање на другарката на форум и како да застанеме на страна на некоја ,,другарка'' што наместо да се радува за неа што е среќна и има дечко што се грижи за неа и не е материјалист, таа плука по нејзиното достоинство. Пораснете. Јас, женско, немам проблем да платам цел одмор за нас двајца. Немам проблем ниту тој да плати цел одмор за нас двајца. Некогаш тој, некогаш јас. Делење 50-50 е за малишани. Важно е убаво да си поминеме. Во случајов, девојчето е од ранлива категорија и баш убаво што на дечкото тоа не му смета и не е себичен. Кога ќе има тоа свои финансии, тогаш ќе плаќа. Дотогаш не треба да се скрие и да нема дечко.

На Mikha4, Glowy, IRBBB и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Во мојот има дојди.
    Да не се мачиш по карго ке пратиме :D:D8)

13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.235
    Допаѓања:
    21.174
    Ти си една љубоморна женска што сака суптилно да ја потцени девојката. :D

Која си ти да му прајш распоред него и неа? :D :D :D :D

На Cinnamon Bun, WarriorAngel, IRBBB и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.874
    Допаѓања:
    186.545
    Фино е тоа, ама да не дојде до ситуација да и го извади низ нос и да рачуна дека ја купил.
    Инаку лично немам проблем, кој што сака нека ми купи или не купи, ич не е битна сметката туку односот. А дека има стока, што мисли дека те купила, дали со кафе, дали со летување, има. Среќа па не се сите стока. Значи генерално правило нема, секој случај си е сам за себе.

На Mikha4, Glowy, IRBBB и 7 други им се допаѓа ова.
  15. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.745
    Ако знае дека немаш, нема да те тера да одиш на места да се чувствуваш сиромашно дека немаш, нема да те нуди пари, туку ќе се прилагоди на твојата ситуација и ќе најдете златна средина. Поевтино место, ќе седите дома заедно, нема да трошите за скапи излегувања итн.

Да, 5 месеци е малку за врска на далечина во друга земја, каде сигурно се запознале преку интернет и се гледаат еднаш месечно на патувања само. Тогаш се е мед и млеко, но што кога ќе го запознае повеќе?
    Што ако е некој типичен Балканец со фамилија што чека да земе жена што е покорена и го тера што побрзо да се омажи, па одлично му се погодила ситуацијава. Ќе ја луксузира додека не се земат, после ќе почне пеколот.

Да беше маж што пишува дека жената се му плаќа дали вака ќе го поддржувавте? Или жена што не сака да оди со партнер што нема пари и не и плаќа се. Само зошто на Балканот се знае кој е маж дома и кој носи пари, затоа толку поддршка за жени што ги користат мажите како банкомат..

На Vraloma и Angie1432 им се допаѓа ова.
  16. Dayandnight

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.489
    cekam:rofl::rofl:ama 3 da mi pustis,za rezerva da imam:rofl:

17. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Не се секирај секако во појке примероци ке го клонираме дечкото :rofl::rofl:

18. Dayandnight

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.489
    toa e najvazno,mozi i za sekoj den da imam:lol::lol::lol:nenasitna summ

19. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.840
    Допаѓања:
    17.716
    Искрено не, не мислам дека е ова. Од авион се гледа што е.
    Таа 18, тој 30+. Се знаат 5 месеци и се нуди да и спонзорира патувања. Мислам дека да мора да погодам што сака типов ќе погодам точно.

За жал пошто е толку млада ќе ја фати во стапица, најверојатно. Да беше некоја колку мене од прилика ќе го решеше по брза постапка или едноставно немаше да се замара и да почнува нешто и ќе скратеше одма за да не губи време.

Затоа @savageu и другарките правилно им светнува нешто црвено како аларм, ама погрешно реагираат. Не треба да реагираат на неа "Како се осмелуваш да земаш помош од него", туку да речат "Шетај се со него, ама пази. Сигурно ќе бара нешто за возврат и се ова е дел од манипулација".

На Glowy, IRBBB, Ugly Duckling и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.722
    Кај прочитавте дека е 30+?
    Јас за таа што зборев, слична возраст се, млад е, цела фамилија се преселени во странство со останат селски Македонски менталитет и си сакале Балканска снаа со ист менталитет, не им се допаѓале другите девојки. Дечкото и неговата фамилија само брак чекале, а релативно неколку месеци се само заедно. Мене ми е јасно од километар зошто ја финансира.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.