Дечкото да плаќа за СЀ!

Дискусија во 'Канта' започната од savageu, 17 март 2023.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.205
    Допаѓања:
    4.398
    Душо можам така да шетам колку душа што ми сака со такви спонзори. И јас такоџе работам странство, тој не ги собира парите на улица
    Ех колку има што зависат од еден ехее гуд морнинг
    Тугото е послатко сепак хаха

2. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    И јас познавам таква, ама куќната помошничка и на мажот и нејзин и во кревет му помага:wasntme:

Се шалам бе, ова од серии и филмчиња што сум гледала:rofl:
    Луѓе ова е многу осетлива тема во брак кој, како што правел.
    Мене лично кога одма прочитав ми падна мило што сепак соц.случај е, стварно типацов изгледа дека и е среќа у несреќа.
    Ама скоро никоја не упали кликер за можен груминг.
    Добро Анџи и Вајлд еве вели не одобрува.
    Да се надеваме вистински е типов со добри намери, а и таа кон него.
    Сепак и тој може да е други ден искористена странка.
    Така да пишаа погоре што свои раце спечалиле најслатко е за трошење и уживање, се друго, а било поточно го имало како екстра или го немало, сеедно.

Љубовта треба да поврзува и одржува, не парите.
    Какви сталежи, Ромеа, Јулии, чуда и врагови...среден век одамна е завршен, ама и новиов век е пун со предизвици како за социјалните случаи така за такозваните чорбаџии.
    Уствари и за секоја раја, зарем секој ден не е нов предизвик, нова школа за совладување?:?::)

На ZAHRA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.153
    Допаѓања:
    27.237
    Апсолутно.
    Мислам дека дел се пронајдоа па затоа вака бурно реагираат.
    На крај на денот ама баш на никому ништо не му менува што тие правеле дали се од корист или не.
    Се заборава дека поголем дел пишуваме од искуство и тоа неубаво па затоа сме со вакви ставови, а не дека сме Славици. Ама, нели ние љубомореме, а претешко е да се најде некое машко и така лесно да се залаже.

На Noranora и Snowflake99 им се допаѓа ова.
  4. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.907
    Допаѓања:
    8.403
    Ја пак не разбирам зашто ово е тема на дискусија. Ако сакаш да дели 50-50 со партнерот, дели. Ако сакаш ти се да плаќаш, плаќај и обратно.

Како сме ние фрустрирани, кога таа што ја отворила дискусијата вели дека другарка и е злобна, а други пак велите, не морало во Париз секој викенд, иако парот си патувал еднаш месечно.

Абе и секој ден нека одат. При можности, само треба да се ужива во овој живот, особено сега кога се млади.

На ZAHRA, mssuniquee, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  5. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    А ти одиш да ги гледаш или? Мислам им читаш разговори или прислушкуваш повици? Како си толку сигурна дека го користи? Во врска се, се сакаат можеби планираат иднина заедно, зошто да не патуваат? Зошто тој да не и плаќа таа да отиде кај него? :)

На ZAHRA, mssuniquee, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.722
    Некој што вчера го запознала дозволува да и плаќа се. Не збориме за врска од 5 години, за врска од неколку месеци. Која љубов, запознавање преку интернет, не се ни знаат ко што треба. Се виделе на некое патување, секс, шетање, јадење, пиење и толку. Што сериозно искусиле во животот за да е толкава љубов. Многу наивно размислување кажав веќе.
    Нека прекине да ја финансира, да видиме до кога ќе им опстане врската.

7. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Но полесно е да се направи филм.

Се вљубил тој во неа и таа во него и сега патуваат. Многу голем грев прават. Од сиромашно девојче стана спонзоруша, за 2-3 страни може и ороспија за пари ќе биде. А тој типичен балканец, прво ќе ја командувал, потоа па излезе ја користи за кратко и ќе ја тепа. Ќе видиме во следната епизода.

П.с никој не ви е крив што некој за вас не мрднува со прст.

На WarriorAngel, butterfly6223, ZAHRA и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.907
    Допаѓања:
    8.403
    Е арно де, седете вие со вашите големи љубови од 5 години во подрум и не се нервирајте многу кој по кој користи таму некаде по Европа :D

На BeYourself, butterfly6223, Biljarkata и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Како сте се загрижиле за личност што не ја знаете дека ќе биде изневерувана, само затоа што таа некоја била сиромашна, а тој некој богат.
    Не знам ни поимот достоинство каква поврзаност има со љубов помеѓу двајца.
    Си се нашле, си се заљубиле, таа нема можности, тој има, тој ја сака и сака да ја вклучи и неа во неговите желби и авантури.
    Повеќе ми личи на љубомора, отколку дека сте загрижени за девојката.
    Нека си ужива и со среќа нека и е.
    И јас не би се дружела со ,,другарки" што мислат дека немам достоинство.
    Наместо да се радуваат што конечно се отворила можност да пропатува надвор од МК, макар било преку љубов.

На butterfly6223, ZAHRA, DoubleK и 6 други им се допаѓа ова.
  10. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Каде прочита дека се запознале на патување? Или дека не се познаваат од претходно? Или дека се запознале а интернет? Што е ова документарец за Тиндер? Како го направи ова сценарио шетање секс пиење јадење? (facepalm)(facepalm)(facepalm)

На ZAHRA, cresa-jagoda, Nana1156 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Snowflake99

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.722
    Многу наивно размислуваш. Патување е мрдање со прст и за тоа некој бил љубоморен? Тоа е убавиот дел и најлесниот.
    Нека седи со тебе дома кога ќе си болна, кога ќе повраќаш 3 дена од стомачен вирус, кога ќе си болна од корона и ќе ти купува лекови и ќе ти прави супи и чаеви. Нека биде до тебе цело време после пораѓај, нека не спие цела вечер со тебе заради плачливото бебе, а потоа нека оди на смена дежурен и ненаспан, додека ти дома после ќе одмориш, нека биде со тебе и во добро и во лошо. Нека го помине викендот со тебе болна дома кога ќе си, а не на луксузна вечера и патување.
    Патувања се fun, но полошите ситуации се тоа што те зближува и гледаш вистинска љубов. Во убаво секој те сака и ти е пријател, кога ти е лошо дали секој останува до тебе?

Остави си ги розевите наочари на тебе, но остави не и нас што сме искусиле повеќе во животот од некое частење за патување во странство да кажеме и имаме свое мислење исто така.

На Peekaboo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    А што ако истото го прави и тој, а плус и плаќа патување.
    Мора ако е богат, да ја изневерува, тепа, вреѓа, користи?

На Glowy, -црноока-, MyMala и 3 други им се допаѓа ова.
  13. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Љубоморни сте бидејќи мажите не мрдаат со прст за вас. Се радувате на една ружа од 100 денари ако воошто ка добиете за 8ми март. Не е до немање пари, само толку води грижа за вас. Од 365 дена само една ден внимание. И ве молам поштеде од тоа љубов не се искажува со пари. Ако е така идете во штала да живеете. Ружа од 100 денари, вечера од 1500 може секој да овозможи месечно. Но дали и тоа го добивате?

Колкава љубомора човече. Еве и БАН нека добијам, ама ова е болна опсесивна љубомора на девојче кое е сакано од богат дечко и организира патување за двајца. Оние од турските серии не ви се рамни во сценаријата. Како не ви е срам девојчето да го направите спонзоруша а типот изневерувач и лажго? Ниту еден не познавате, но обожавате да драмите.

На WarriorAngel, Amellie13, butterfly6223 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Snowflake99

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.722
    Во неколку месеци како што беше пишано не верувам дека се ова го искусиле. Врска на далечина во други земји, се гледаат само за патувања, кратко време се познаваат.

15. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    А од каде знаеш дека тој НЕ го прави тоа за неа? Зошто си измислуваш? Не си ми јасна колку драмиш.

На Nana1156 и Alexandrite им се допаѓа ова.
  16. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Но не знаеш дали претходно се познавале. Не знаеш ништо за да кажуваш дека тој не е покрај неа и да измислуваш работи како се ебеле само на одмор.

17. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.262
    Имав другарки и познанички на кои од дома им велеа барајте богати мажи за да не се мачите. Имав и една познаничка што исто беше социјален случај, мајка и се отепуваше од работа да ги одгледа, па си фати дечко што и помогна факултет да запише и да заврши па сега заедно си работат. Поентата ми е има секакви случаеви, никој не знае точно што му се случува на другиот. И што ако шетала со парите на дечко и? Знаете вие дали платила она карта или не, се е рекла казала. Па и другарки се правите, за што? За да дознаете нешто и после сеир да си гледате. А обратно да беше? Не се заостанати мислења, едноставно можело и обратно да биде женската се да плаќа, па тогаш што ќе зборевте. И мене ме учеле од дома да си бидам самостојна и да си имам свој буџет и имам, ама кај нас со дечко ми нема ти плаќаш, јас плаќам, ни па кој повеќе, кој помалце. Многу ми се некои коментари чудни, како сите да знаете што им се дешава на нив и како одлучиле они. Само вие не се понижувате пред машко, а што сте злобни усти ле-ле, ама тоа не се важи... Човек да не успее, да не излезе од земјава, одма пресметките :))

На Glowy, ZAHRA, MyMala и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Snowflake99

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.722
    Затоа што ти реков збориме за врска од неколку месеци, не неколку години, убаво беше напишано.
    Ти не знам што толку се напна, изгледа од лично искуство се пронајде.

Не се секирај инаку, добивам и поклони и вечери, не ми значи ништо од тоа, не сум до толку наивна поклони и финансии да ме лажат. Отворете очи, не бидете толку наивни. Оставете да напишеме нешто поинакво од романтизирање на зависење од маж, да прочитаат девојки и да се едуцираат подобро.

На Vraloma, BrainDamage и desperate15 им се допаѓа ова.
  19. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Значи стомачем вирус се добива само во долга врска ? Не те разбирам. Зошто тој не би се грижел за неа ако се 5 месеци во врска ?

На Agness, Alexandrite и Polyincognito им се допаѓа ова.
  20. Snowflake99

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.722
    Зошто не се постојано заедно, на патување си среќен и се ти е убаво. Не си нервозен од колешката на работа, не те изнервирал газдата, итн. Нека поминат повеќе време без толку желба за адреналин и нови ситуации, не само на патување и нека се смени рутината, малку нормално секојдневие и да скрати финансии типот па да видиме дали иста шема и љубов ќе се тера. ;)
    Во брак нема 24/7 да патуваш и да си расположен, треба човекот во секое светло да го видиш и познаваш.

На Vraloma и desperate15 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.