1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дечкото да плаќа за СЀ!

Дискусија во 'Канта' започната од savageu, 17 март 2023.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.920
    Допаѓања:
    8.431
    Од што повеќето изгледа имате багри до вас што ве убедиле дека е крај на светот тој да ви купи букет, не верувате дека actually маж може да биде богат и добар човек. Нормално е кога сакаш некого, да сакаш да му угодуваш. Секој според можностите.

Не нормализрајте "на комшијата да му умре козата".

На WarriorAngel, Glowy, Yowannty и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.386
    Допаѓања:
    40.748
    Да ги нарекуваа само спонзоруши, добро ќе беше, ама многу полошо е од тоа. Буквално ги третираат како објекти, и никоја личност не би сакала да живее таков живот ако знае што се случува од другата страна која не се претставува на јавноста.

Никој нема да ти плаќа се и сешто, а во спротивно да не добива ништо за возврат. Не е ова Дизни бајка каде што принц иде на бел коњ, реалниот свет е многу, многу по суров.

Знам доста познаници, од Европа, а повеќе од Австралија кои се доста богати и успешни. Најчесто доаѓаат во Македонија да најдат жена, затоа што нивните им наложуваат дека мора да го продолжат ацевиот ген. :)

Бараат типично специфични млади девојки кои исполнуваат неколку услови: млади, девојки кои немаат бурно минато, угледни, сиромашни, физички многу убави, девојки спремни да ќутат и слушаат, да не се противречат на мажот. Со еден збор, традиционални девојки кои ќе ги исполнат условите на неговите родители, ќе бидат домаќинки, ќе изродат 2-3 деца, поданички ќе слушаат и ќе замижуваат на секое неверство. Живот како дел од харем. :)

Од близок пријател, кој е богат (татко му е), има кажано многу добро како ги третира оваквите девојки.
    Најчесто почнува со добар третман на разгалување, шетање, шопинг, плаќање одмори и луксуз.

Сето тоа е замена за исполнување на секакви сексуални фантазии, и тоа не обични, туку сексуални девијации и гадости што само по филмови сте ги гледале. Некогаш дури и threesome, оргии, и секако јавни понижувања.

Се тоа трае одреден период додека не му здосади, па го префрли цел фокус на друга девојка, затоа што никогаш не е само со една, туку ги има неколку кои ги врти и се изживува над нив.

За нив, секако, најстрого забрането е да се гледаат со други мажи. А, ако не се послушни, завршува играта, т.е. спонзорството. :)

Ова е само мал дел, чепнат на површината затоа што целата вистина е толку грозна, имбецилна, те вади од кожа и те прави да се чувствуваш толку огорчено кога ќе разбереш како овој свет влијае.

Љубов и заљубеност? Какви смешки...

Сигурно има исклучоци од ова, ама како што вика и самиот збор, тоа се само исклучоци. :)

На Vraloma, Ugly Duckling, Youknow и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    И да е така. Што ти пречи девојката?
    Вака било, онака било.
    Не, не е никако затоа што не го знаеш, не ја знаеш.
    Наместо да има поддршка од другарките затоа што ете конечно е среќна, они се збрале ко тетки и ја оговараат за нејзиното достоинство.

На Amelia., ZAHRA, DoubleK и 2 други им се допаѓа ова.
  4. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Зошто да не тера? Зарем им треба нервоза од колешка на работа, стомачен видиш и дијареа за да се сакаат? Има милион парови кои опстојуваат на далечина, извини не сме сите како тебе од 16 години со првиот дечко. Јбг :) има и такви што има на далечина кои не се со нас кога ќе не стегне стомак и пак се сакаме.

На Agness, Nana1156 и Alexandrite им се допаѓа ова.
  5. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.722
    Ете им мислење и од маж ако не веруваат за нас светиците, наводно љубоморни, што мажите не не финансираат. Пореално здравје.
    Нека веруваат уште во бајки.

6. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.722
    Да се надоврзам на Били, јас знам случај за латентен хомосексуалец, што вака излажа со финансии да ожени наша девојка. Излезе бил прикриен геј, пред неговите како фасада ја донел женава, а тој си имал партнер странец со години.
    Секакви случаи има, никако не треба наивно да се пристапува на ова, отварајте очи.

На Vraloma и Billy Idol им се допаѓа ова.
  7. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Абе ако гледате ги има секакви психопати, сериски убијци и силувачи? Како знаете дека тој покрај вас не е таков?

Секакви сценарија изнапишавте само дека богат и сиромашен се сакале и патувале заедно.

На ZAHRA, mssuniquee, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.296
    Прво, не можеш да тврдиш дека е така, оти не си во главите на сите луѓе на планетава.
    Второ и да плаќа за секс, што ти менува тоа тебе, доколку и девојката е ок со таквата одлука?
    И за тебе важи горекажаното.

*Може има и други слични постови, не ми се читаше 6 страници, слободно рачунајте дека и за останатите важи муабетов.

На DoubleK, JustBeautiful и -црноока- им се допаѓа ова.
  9. BrainDamage

BrainDamage Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    198
    Uspesna devojka ili žena NIKOGAS ne zavise od maz koj razbra razbra,imal mazot pari ja ranel ja Šetal hahaha,eve ako i dade sut karta posle so ke prae gospogjata treba da se frle od negde aj dosta so tie gluposti što vi tropate

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.296
    Ако е успешна, ќе си биде пак успешна и ако ја остави

11. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Токму така да не испадне коло срече се окрече...

Несфталиво е што повеќето не го коментираат поларизирањето меѓу нив која фрапантна екстрема се еден наспроти друг на спектарот и тоа не коментирање од аспект види ја сирота, види го богат туку неднаш таа ''држи'' чекор со него.
    Зошто па тој малку не ''држи'' со неа чекор, како да ми фали компромис и рамноправност во врскава по ваква нафрлено на кратко воведче во темава...

На Biljarkata и Angie1432 им се допаѓа ова.
  12. BrainDamage

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    198
    Čitaj ubavo,ako ne e uspesna jamka ne i bega ili ke se slepa kaj nekoj so ima kesh pak,ama takvite devojki lesno se prepoznavaat i najčešto dobivaat toa so treba

13. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.386
    Допаѓања:
    40.748
    Оваа дури и со убаво си поминала. Само треба да глуми дека се во среќен брак и да "ужива" во луксузот додека маж и си има двоен живот.

Овие другиве завршуваат полошо затоа што дечковците/мажите очекуваат многу повеќе за возврат од тоа само да ќути и глуми дека се среќен пар.
    Најчесто со парите иде и моќ. А тоа е тоа што ги движи оваквите луѓе, моќта за контрола над другите човечки животи.
    Во таква врска/брак, зборот "НЕ" не постои. Слушаш, и ќутиш.

Работава е што таквите девојки/сопруги се свесни за цената која ја плаќаат и се сложуваат на таков живот кој ги вади од светот на сиромаштијата, или едноставно сакаат да си уживаат во луксузот без сами да се помачат во животот.
    Така да, ствар им е на договор.

Лошото е што никој не кажува како е во реалноста, позади таа јавна фасада и Инстаграм живот. Сите ги кажуваат само убавите работи за да се оправдаат себе си за одлуката што ја донеле, а секако, и да изгледаат супериорно во очите на другите, како они да добиле лотарија во животот.

Повторно, има исклучоци, ама тоа се само тоа, исклучоци. Затоа не треба да се глорифицира ситуацијата. :)

На tanjita, Snowflake99, Vraloma и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Monofonik

Monofonik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2022
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.189
    Секаде жени сакаат да се омажат за богат маж.Свесно или подсвесно.Нема ништо лошо во тоа.Низ цела историја било така.

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BrainDamage

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    198
    Se smeni veke Toa,sega mazite sakaat pa bogati ženi krug e se vrti

16. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    [/QUOTE]
    Немој да си дозволиш да бидеш дежурна будала

17. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.795
    Допаѓања:
    53.461
    Може не си запознала но има. Ете мм уште од 18 сам си заработуваше ептен убаво плус од дома си имаше. Секогаш он плаќаше, подоцна почнавме заедно да работиме иста работа и пак он си плаќаше јас му купував облека и подароци. Дури и кола ми имаше купено кога бевме верени :)

Сам и ни опреми куќа и направи свадба.

10 год сме заедно , 8 во брак и ме чува сеуште како капка на дланка :)

И јас работам заедно со него во иста фирма , и платата ја трошам на шопинг и околу деца.
    И што? Се е ствар на договор.

На kikkki, Amelia., felisitas и 11 други им се допаѓа ова.
  18. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    31.464
    Можи да и даде совет само нејзе ако сака, а не да ја оговараат, па дури на Фемина. Повеќе ова е љубомора отколку се друго.
    За плаќање се имам изјаснето во други теми.
    И од кај знаете вие како е шо е, па овде 300 приказни направивте.

Па уште читам богат го направиле дека би во странство, озбилно :D
    Пример дечкото можи во Бургер работи.
    Сега не значи дека ако си странство си богат, туку имаш за нормален живот, шо тука во Мк за да имаш нормален живот е поим.

А болдираното, стварно жално.

На felisitas, ZAHRA, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  19. BrainDamage

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    198
    Taka funkcionira prav i uspesen brak tuka bese poentata,vi posakuvam se najdobro i do kraj zaedno da ste.

На kikkki, ZAHRA и mssuniquee им се допаѓа ова.
  20. Monofonik

Monofonik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2022
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.189
    А што мислиш ти дека жени во светот се различни од Македонија?Не сакаат богати мажи?Не гледаат материјално?Не гледаат кој си и што си во животот?

Можеби.На Твитер и јутјуб.

Кога ќе дојде време за брак и нешто сериозно и те како гледаат колкав ти е џебот,што си,кој си,дали можеш да и пружиш комоција во животот и се пропратно.Термини и илузии како рамноправност завршуваат кога ќе почнат вистински проблеми во живот и созревање.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.