1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дечкото да плаќа за СЀ!

Дискусија во 'Канта' започната од savageu, 17 март 2023.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Да ја исконтактирам ја TELEVISA:D:D:D
    Најарно ке биди.
    Шом сценарио имаме,другото е лесно.
    Не берете туг бостан и точка.

На ZAHRA, cresa-jagoda, Nana1156 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Имаше ваков случај читав по редит, жена се жали земала кредит за да со дечко и и неговите пријатели ли роднини ли беа да оди во скап ексклузивен хотел и таа платила пакет само со појадок. Пишуваше гладувала за ручек и вечера и не ни можела да ги уплати факултативите на кои тој и тие си шетале без тој мозок да уклучи дека таа не може да си ги приушти.
    Кое кретенчење и на овој тип, што не укапирал и ја втерал во ќор сокак, а башка и за неа лично голем финансиски терет и направил да осеќа и овој што мене ми личи и прави груминг.
    Ама сите од среден век, завидливи и љубоморни, а вистината е оваа, една и единствена

(y)

3. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.207
    Допаѓања:
    4.408
    Епа ти за возврат си му родила деца, гледала, пазела куќа. Ова е нешто друго, шетање по други држави нонстоп и по хотели, ке видиме дали ке стигни до брак хах
    Коментираме општо што денес е ова мн често да не се правиме наудрени, добро знаеме каде живееме.
    @deskarada А што е проблем со блодираното?

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.795
    Допаѓања:
    53.461
    Да, реално и јас прифаќав оти од старт си клинкавме, знаев дека тој е тој. Нема врска финансии, премногу внимателен дечко и кавалер беше и во врска и сега во брак..

На kikkki, ZAHRA, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Какво е чувството да си несреќна бидејќи имате пари а се сакате и те чува и се грижи за те е? Исто така сигурно мора да сте несреќни според Славица критериум бидејќи бевте за Дубаи. :|:|

На kikkki, ZAHRA, DoubleK и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.386
    Допаѓања:
    40.748
    Секако дека не е само во Македонија.
    Но, колку е земјата по сиромашна, и луѓето се борат за гола егзистенција, толку е поизразено гледањето на материјалното, бидејќи тоа е карта за подобар живот без мака и труд.
    Ама никој не кажува колку таа карта кошта. Затоа што во светов, ништо не е бесплатно.

Е од друга страна, кога жената е успешна и материјално независна, бара маж кој е успешен исто како неа, со кој дели иста амбиција. Тогаш пружање на комфорт и се пропратно не е само во материјалното.

Тогаш некои други атрибути и особености се попривлечни, затоа што оваквите жени не може да ги купиш со вечера во ресторан или со одмор на Миконос.
    Therefore, не може да ги контролираш и да правиш што ти чуе. Немаш моќ и супериорност. Од тука доаѓа таа рамноправност.

И баш таа е премисата на форумов. Еманципација на жените. Да се излезе од таа потчинетост.

Темава е само уште една во низата на докази дека сме далеку од такво нешто, и напротив, следи обратен тренд во последниве години каде се промовира материјална зависност од мажот.

На kikkki, Vraloma, Ugly Duckling и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Па социјален случај е, тоа било поразлично, играњето со емоции е во игра.

Никоја не и оспори да не прави вака, ама скапо да не и наплати на крајот.
    Безусловна љубов е само мајчината и на Пепељуга во бајките:D
    И да била злочка другаркава како што ја опишаа, небитно, еве и на мравка да не згазела, секое и добро.
    Ама другаркиве па не се толку глупи и завидливи како што сакате да ги сметате, убаво им се упалила сијалицата, ама ако се прави другарки и сега и ете во други поизменети околности ќе бидат покрај неа за да и се најдат.

На tanjita му/ѝ се допаѓа ова.
  8. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Еднаш месечно за тебе е нон-стоп? Како кажуваш ова хотели пари мислиш дечкото приватен авион имал.

Еве на членката горе и купил автомобил додека биле верени, значи не во брак. И тоа спонзоруша ли ја прави по ваш стандард? Сигурно со иста мера ја третирал и во врска бидејќи ја сака. Колку имаш - толку даваш. Просто е.

На ZAHRA, cresa-jagoda, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.207
    Допаѓања:
    4.408
    @Billy Idol Ti koja poveke bi ja pocituval? Taa sto sama e sposobna i uspesna, ili taa sto treba ti ja da odgleduvas?

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Ама арно, никој не рече да не ја вози итн. него да не ја извози на крајот па да не знае од кај да почне, кој крај да го фати?:D

Размислете малку дека и друго нешто може да е во прашање, така наивно да скока типкава без подобран, не ќе да и е најарно на крајот.
    Додуша зависи од која висина ќе се фрла:)

11. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.161
    Допаѓања:
    27.280
    Колку само жално... На женски форум да се пропагира останување ради пари јер тоa e no big deal, така те сакал. На 18 години ќе те најде и сака, а и ти не знаеш зошто. Те прошетал до Париз пошто е многу хуман тој.
    И така тука сите демек рамноправни и тако даље, па Славици тие што не разбирале, едно друго. Ама уствари тие се најголеми Славици и така.

На Vraloma и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  12. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.207
    Допаѓања:
    4.408
    Kaj go izvade ova sekoj mesec? Clenkata napisa vo 6 meseci ja prosetale cela evropa, kutriot cela plata so rmba gore ja dal za da... aj da ne se izrazam nekulturno deka ja saka de:D

13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.289
    Допаѓања:
    26.837
    Порано викале јас немам коза па нека му умри козата на комшијата и тој да нема. Сега викат нека умри комшијата за да му ја земам козата. :worried:

Иначе јас порано имав еден, во почетокот ми даде еднаш 500 ден оти ми требаа и неколку пати што се бројат на прсти плати тој во кафич, викаше дека работел а нема врска, и после ми се залепи како крлеж ме исцица до последниот денар да немам за леб, и накрај пак бев лошата.
    Ама сега очи триста на саат ми работат. Ако маж не ми помага финансиски, тогаш не ми треба, се друго си можам сама. Ако го стиска новчаникот, чаоо довиџења.
    Еден аплауз за девојчето, не ја прави ни спонзоруша ни ништо тоа што тој и плаќа се. Е тоа е маж. А сите тие жени што им е испод части маж да им плаќа се , се љубоморни и длабоко сакат и они така да бидат третирани.

На ZAHRA, cresa-jagoda, -црноока- и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.920
    Допаѓања:
    8.431
    @Vraloma Многу црно или бело ги гледате работите. Постојат секакви луѓе и секакви врски.
    Но, зошто одма ако бил богат мора да е лош, а она крајно несреќна?

Јас од лично искуство и примери од најблиска фамилија имам жени кои лично повеќе пропателе поради сиромашни манипулатори, кои имале задни намери. Почнува со стандардното нормално е да не добиеш ни чоколадо за роденден, а него да го третираш како крал.

А исто имам примери, што од другарки, што од лична фамилија, богати дечковци и ги гледаат како капка вода на дланка. Вистински заљубени, да ти е мерак да ги гледаш.

До човекот е, не до парата. Или си добар или си лош.

На L.i.n.a.a, ZAHRA, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    @savageu Се додека вашата другарка останува добар човек,не се сменила дека сега има пари,се додека е нормална,нема што да ве повредува од нејзина страна,се остало е нејзина работа

На Estranged, L.i.n.a.a, ZAHRA и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Nana1156

Nana1156 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    212
    Амин!

На ZAHRA и mssuniquee им се допаѓа ова.
  17. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.207
    Допаѓања:
    4.408
    Не би се сложила само со последниот дел. Ако жена има доволно да си плати самата, значи е љубоморна?
    Луд збуњен нормалан

18. sweet dreams **

sweet dreams ** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2023
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    955
    Девојката не може да спие од завист, у 1 по полноќ ја отворила темава пошо загрижена била за другарка и', ма нема проблем. (fingers)

Генерално на тема дали дечко да плаќа, ствар на договор е, воопшто не мислам дека секогаш постои задна намера.
    Лично не сакам материјалисти, чувствувам како да фали доверба меѓу нас ако се дели се до денар.
    Не ми е проблем јас да платам за цел одмор а не ми е проблем и он да плати, дечко ми е/девојка сум му побогу не рандом особа.

На kikkki, Amelia., DoubleK и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.289
    Допаѓања:
    26.837
    Секоја жена без разлика дали има или нема сака внимание. Ако се она си плаќа, тогаш што ќе и е тој маж?

На ZAHRA, cresa-jagoda, Nana1156 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.781
    Допаѓања:
    40.605
    Абе како во брачни проблеми и по други теми едно пишувате а тука друго?
    Да, убаво е машкото да се понуди да почасти или да даде поклон, и иако е застарена улога мене ми е баш слатко и го почитувам како манир/гест. Да не биде скржав и да не става фискални на кантар.
    А опсипување со скапи подароци и луксузи, настојување постојано да плаќа, особено ако сме на различна финансиска бранова должина е или lovebombing или дечкото е конзервативен. Толку, ретко кој прави нешто вакво без да очекува друго за возврат и стварно сум зачудена како може да бидете толку наивни.
    И некој позади имаше пишано дека жените барале партнер што е добро ситуиран. Жена што има доволно направено во животот секако дека ќе бара некој што ѝ е барем на исто ниво. Скроз различна ситуација.

На Amellie13, hermosa, Feminka22 и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.