Точно, габична, извинете, ми летнало во пишување. Татко ми ја има на прстите на нозете оти цел ден му се во влажна средина. И тој користи канестен за да си ја олесни маката.
Ти имаш чешање, не тој. Ти ќе одиш на преглед, и ако се открие бактерија, габа, вирус или што и да е, докторот сам ќе ви препише лекови за двајцата. Ако тогаш одбива дечко ти терапија, оправдано ќе е да се лутиш. Сега малку избрзуваш со реакција, на неиспитано
Kurolog, he he he... Шала на страна, чим нејќе да иде, значи крие нешто... Или некоја... Ќе си најдеш боље, млада си..
Не мора да значи. Страшно голем е бројот на машки што не сакаат да слушнат за посета на уролог. Многумина не ни знаат дека воопшто постојат уролози и сметаат дека за евентуална интервенција се оди кај гинеколог или општ доктор, а тоа е, нАли, срамота да дремеш со жени во ходник. Сум чула изговои и ко „Вие повеќе фаќате зарази, затоа има само гинеколози“ или „Кај вас е внатрешно, затоа е пострашно. Кај нас кожата само ќе се измие/намачка.“ Или не знам... што ќе му он да се проверува, он се пази, он не осеќа ништо непријатно, па што ќе му е да оди. Па тоа е увреда бре... Малце жално, со оглед на бројот на јебачи што го имаме на ова скромно тло, али вината е во родителите, па и професорите, што радо ќе зборат за егзорцизми и бајачки отколку да објаснат на синовите дека и алатот може да фати 'рѓа. Нема сака или неќе. Мора. Ако сака да се прцка и да има здраво потомство понатака, мора. Ако тоа некое его му е побитно од твоето (и неговото) здравје, dump him.
Прво појди си ти на гинеколог. За некои работи нема потреба од уролог. Ако гинекологот смета дека треба, ќе ти каже.
Не ми е јасно како може некој да не се грижи за сопственото здравје. Од кај знае он дека е здрав? Маживе се чудна појава.
Додека не се посети доктор и не се направат потребните испитувања, неможе да знае дали е здрав. Има инфекции и бактерии кои се непокажуваат никакви симптоми а сепак се пристуни. И за девојка, кога веќе е сексуално активна треба редовно да си посетува гениколог. Посетата на гениколог не е ништо ниту страшно, ниту срамно. А што се однесува на дечкото ако не сака да посети уролог, би му кажала чао. Инаку преферирам секс со кондом баш од вакви убедени во себе мажи, а голем дел од нив не сака кондом под изговор не им било убаво. Мене пак воопшто нема да ми е убаво ако закачам нешто непожелно. Денес инфекциите се далеку позастапени од порано, не сакам да плашам никого ама има далеку посериозни бактерии од кандидата која патем секој втор ја има.
Сличен случај имав. Бев на гинеколог и не ми кажа ништо во врска со инфекција , но ми кажа дека имам многу бело прање и дека треба да го лечам. Ми препиша вагиналети и ме праша дали имам дечко. Кажав дека имам и почна да пишува рецепт за него и ми кажа да ги пиел таблетите, но јас знаев со кого си имам работа и искрено и кажав дека тој нема да ги пие. Докторката го скина рецептот и ми кажа ако не сакал да пие тогаш кондоми да сме користеле. Ако добро ја сфатив немам никаква инфекција но големи се шансите да се развие ако продолжиме со незаштитен секс.
istio slucaj so devojkami go imafme stalno posle nezastiten seks ona imase infekcija ali ispadna deka jas imav infekcija so praese efekt kaj nea mora da odi da se pregleda nisto ne e strasno a infekcijata se fajka odnecisti race prasina prasak i razni raboti
Немам проблем со дм за посета на уролог. Си оди сам почесто, комплетен преглед. Незнам што е страшно да се посети уролог. И да немаш ништо убаво е да си посетиш. Мирна душа барем.
Здраво се интересирам дали некое девојче од тука некогаш било на посета кај уролог?Ми најдоја уринарна инфекција.Утре сум на преглед,прв пат ми е да одам на уролог и малку сум испаничена.Ако некој знае како се одвива целиот преглед нека ми пиши приватен ве молам.
И маж ми не сакаше да оди , се додека не му се појави чир на " побратимот " . Да , да . И ова видов . Инаку , кожата му е општо склона на акни , чирови и слични проблеми , ама обично се јавуваат на грб , на лице , на бутките .. не и таму . Трпеше 2 дена болки , третиот ден го натерав и отиде на уролог . Му дадоа соодветни препарати , и чирот магично го снема . Да не отидеше , кој знае уште колку време ќе се мачеше .