Дечко ми сака да оди на одмор без мене

Discussion in 'Канта' started by ditrih, Aug 8, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

ditrih јас од напишаново разбрав дека ти си таа која преувеличува.
    Пред се, вие карактерно не се поклопувате. Целиот твој свет се врти околу него, а него "ич мува не го лази". Небитно колку години имате, различни ви се карактерите, и пред се онаа замисла за тоа колку би требало да сте посветени еден на друг.

Не е одморов пробем, 7- 10 дена се во прашање, ке поминат. Многу се побитни вашите гледишта на работите. Очигледно тој сака врска каде се ке му е опуштено, без притисоци и извештачени работи.
    Велиш ти си инсистирала за броевите, да зборувате подолго? Јас мислам дека во врска нема потреба од инсистирање, некако тоа се подразбиира дека партнерот, ако не да зборувате со саати, барем да имате опуштена комуникација со бесплатните броеви.
    Второ, сега ти си дома, ама велиш дека си студент, така? Сега си во село, ама за време на предавања си во некој "студентски град", небитно дали Скопје, Велес, Штип... Тој нема "жртвувано" дел од неговата заштеда, ако не секој, барем еден викенд во месецот да те почести, да излезете на некоја вечера, да преспие кај тебе? Не дека има обврска, туку едноставно да му е мерак, девојка си му...

А и зошто направивте толку голема фама од еден одмор. Лето, типот работи и има ли потреба уште од претходното лето да и најави дека лето е време за пливање и плажа?
    Не дека е фер што и кажал месец дена унапред, ама како што веќе реков, не е неговиот гест проблем, туку тоа што девојката ги става работите премногу при срце, за разлика од дечко и.

И јас сум во врска, и откако сме заедно, едно лето јас не бев во можност за одмор на море. Бев помлада (ај да не кажам помала) и од финансиски причини. Му реков дека нема никаков проблем да отиде сам со другар, и навистина се чувствував така.
    Зошто да бидам себична и да скратам нечие уживање, ако јас, небитно од која причина не можам да отидам? :^)
    Но, сепак, тој ме испочитува мене, како негова девојка и рече дека ќе оди со другар на море, а со мене ке оди во Охрид, бидејќи ете, ме сака и сака да оди на одмор со мене...

Е сега, да не должам, мојот краен заклучок е дека тој не те почитува тебе како девојка негова. Всушност мене ми личи дека си никаков фактор во неговиот живот, штом тој не пробал на направи некаков компромис. :|

2. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Јас разбрав дека ти се буквално жртвуваш за него, последните пари одвојуваш да одеш да го видиш, а тој?
    Само размисли што тој има направено за тебе? Не ми е збор дека љубовта се мери, ама некогаш треба и да премериме нештата, за случај да сме заслепени и не знаеме или не ја прифаќаме реалноста.
    Тој ти е прв дечко на тебе, ти заљубена, тој во зрели години, сигурно поискусен од тебе...

Во друг случај, во нормална, разумна врска, воопшто не би требало да пречи кога некој од партнерите би посакал да оде на одмор сам, ама во твојот случај мислам дека тој само ти сложува приказна во која ти наивно веруваш. Кога си сакала да му раскинеш, тој те разубедил, ама ти сепак не си на чисто, па бараш совет. Да те навистина разубедил, работите ќе ти беа јасни, ама овака мислам дека разумот ти зборува едно, а срцето пусто друго, па си збунета.

Врската треба да се гради, и се оно што ја чини една врска, ама не знам зошто имам впечаток дека во врската само ти се даваш вистински, а тој само на зборови? Грешам ли?

ditrih likes this.
  3. anonymous16

anonymous16 Истакнат член

Ако ова го има направено додека сте во врска.. очигледно е дека не му значиш. Реши го проблемот со него мислам дека нема што повеќе да се должи... :)

ditrih likes this.
  4. ditrih

ditrih Активен член

ne dodeka sme vo vrska :)

5. ditrih

ditrih Активен член

таков си е тој ладен карактер ( има колешка што сега ќе се вери со дечко и , со мојот мислиш близнаци се -ладни )
    за броевите , пошто сме на различни оператори ретко се слушавме оти е скапо , затоа му предложив не да си ги смени бројот тука да имаме и двајцата на исти оператор каде ќе ни биде најефтино...и сеа како што реков се слушаме по два три пати на ден ...
    за да има "жртвувано" од неговата заштеда -у смисла да одиме на кафе- да, .. у ресторан на вечера само еднаш имаме одено ...никогаш немам спиено кај него ниту тој кај мене ... и да во право си за тоа дека ги ставам работите премногу при срце

6. ditrih

ditrih Активен член

точно ...

7. jovanovska94

^^ а ти сосема спротивно, нели?
    И сега додека ние тука дискутираме дали треба или не, со кого, каде отишол на одмор, и ти се нервираш оти во најмала рака не те испочитувал, тој ужива со нозете во море и пиво во рака...
    А можеме уште неколку страни за испишеме, таман додека да се врати тој...

Штоооо? За година и пол само еднаш? Сериозно?

Дефинитивно одморот е минорен проблем. Јас би те советувала да направиш ретроспектива на целата ваша врска, и самата да заклучиш дали е подобро да останеш со личност која воопшто не те почитува, или да продолжиш понатаму сама, без нервози...

8. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

А дали си ти со тој дечко бидејки сите другарки ти се мажени и немаш со кого да дружиш па ти треба некој да не си сама.Или евентуално по секоја цена сакаш да бидеш со него за да не останеш мома неомажена па да те збори цело село ??? Многу момци и девојка ја мешаат чистата и искрена љубов со обичната потреба од нечие присуство и потреба за дружење да не се сами. А твојот случај ми делува ко да е баш второто. Не велам дека не го сакаш ама повеке ти е мука што ако не е тој ни едно кафе не би имала да имаш со кого да испиеш.

Себичен или не тој си тргнал пари за него за одмор.Те понудил да идеш со него ти не си во можност да го сториш тоа.И ја сум била во таква ситуација.Лани дечко ми отиде без мене со другарите на одмор бидејки јас немав пари да одам а ни под разно нејкев он да ми плака. Се понуди го одбив. НИту сумљав во него нитуа кубев коси дома додека не бевме заедно.Помина одморот се врати.Оваа година заедно бевме.Повторно имавме финансиски неспоразум он сакаше поскап одмор ама ја децидно му реков дека имам толку и толку и нема шанси да земам повеке.Ако му одговара ок ако не повторно слободно нека си оди со другарите ,ја ке си одам со моите другарки.Среќа со грдни маки и караници успеавме да постигнеме споразум и да идеме на одмор заедно.Јебига не сме сите иста класа некој има повеке некој има помалце.Крај краева тој цела година го чекал тој одмор рмбал по цели денови у фирма си ги заработил поштено парите па која сум ја да му мрчам и да му го спорам идењето на одмор.

Искрено ја во Дојран никогаш не би отишла.Попрво во Скопје ке се печам цело лето на сонцево и нема да мрднам нигде отколку да отидам негде ради реда кај што знам дека нема да ми се свига и да ми е по кејф.Кој лезет да идеме заедно негде ако цело време мрчам како не ми се свига водата,храната,смештајот... И тој незадоволен пошто ке го нервирам и ја незадоволна пошто нема да се осекам убаво таму кај што сум.

Ама тебе не ти е одморот во прашање него моментот дека немаш грам доверба во него и си правиш филмови дека кој знае што ке прави таму. А тука проблемот е целосно во тебе освен ако тој со своите постапки не ти покажал дека ја заслужува твојата недоверба.

Gea likes this.
  9. Valerin

Valerin Популарен член

Да бе стварно, и мене ме чудиш... :?:
    Како цела година сте во врска а те извел во ресторан само еднаш?
    А работи башка, претпоставувам дека е фино платен. Може грешам, ама сепак.

Абре девојко златна ако сме во право, батали го овој, и сама кажа, неискусна си.
    Барај си нова шанса, и види си ги благодетите.
    Мене не ми преостанува ништо друго освен да ти посакам во најскоро време да дознаеш што е љубов, ако е тоа нешто кое вистински го посакуваш.
    Но, само полека, без нервози во иднина. :)

10. jovanovska94

Да се надополнам, тој зар не може да те удостои ниту еднаш да дојде тој кај тебе во село, да дише малку чист воздух, да касне домашни патлиџани, пиперки, јајца? :rofl:
    Ај за селото е едно, ама не ми одговори на претходното прашање, за периодот додека студираш?

11. Lilit

Lilit Форумски идол

Поим немам за што зборите, ама јас да си дадам скромно мислење. Ако сака дечко ти да оди на одмор без тебе или сака да плеска друга или сака да одмори од тебе.

Приетно

Lovely93, mims-89, Plavusa.17 and 3 others like this.
  12. ditrih

ditrih Активен член

А дали си ти со тој дечко бидејки сите другарки ти се мажени и немаш со кого да дружиш па ти треба некој да не си сама.

имам со кого да се дружам , само што реков дека тие се мажени и дека нема со кој да имдам во град да поделам такси па зедно да се дружиме со школски и колешки

... го знаев една година пред да ја почнам врската со него , ама тогаш бевме само на едно здраво ..ијас не го фатив него! тој ми предложи да бидеме пар! а не јас сум си го фатила да не бидам сама ?! демек време да си тепам ?! ... долго време се мислев дали да го направам тој потег , бидејќи ме имаат учено дека врската е голема одговроност и посветеност еден на друг , нема прво втро место за партнерот ... не си сама , тогаш сте ти и тој ...(звучи како брак ,ама јас така сфаќам) ... го знаев една година пред да ја почнам врската со него , ама тогаш бевме само на едно здраво ..

13. ditrih

ditrih Активен член

уште зимата му реков да дојде, неколкуоати го прашав ... не дојде ... потоа пак се обидов пролет беше пак го прашав , пак не дојде.... додека студирав доаѓаше понекогаш кога имаше простор

Thread Status:
Not open for further replies.