Видов дека ја споменувате серијава во друга тема дека ќе почне наскоро на сител, па ја видов на реклама и јас, не делува лошо вака. Гледам дека има доста епизоди и просечна оценка 7/10 на интернет, се надевам нема да е досадна ко повеќето во последно време што ги пуштаат по тв. Па, тука може да коментираме за серијава сите што ќе ја гледаме или што веќе сте ја гледале.
Преводот на серијата не е баш точен. Се надевам дека нема да ја упропастат со гласовите. Гледав неколку епизоди од серијата. Не е лоша. Ама глумецот ми е тип-топ
Serijava e super jas ja gledav so prevod srpski,ama pak ke ja gledam na sitel nema da ja ispustam Glumcive se site top mng ubavo glumat.
серијава е мн добра, традиционална снимана некаде во Мардин. Многу е интересна, јас ја гледав цела на нет, мн е тажна има многу плачење. на крај среќен крај
Hercai значи онај кој напушта, онај кој остава. Од каде ова Дива го извадија.. Господ да чува. Легендата кажува дека Hercai (темјанушка) и кокичето се договориле заедно да цветаат порано, додека уште има снег. Да не ја чекаат пролетта. Кокичето процветало но темјанушката останала под снегот ( го нашуштила) Од тогаш кокичето никнува додека има снег, а темјанушката цвета покасно.
Јас не го знаев преводот на Херџаи ама знаев дека не значи Дива. Нашите уште на почетокот ја уништија со преводот на насловот на серијата.
Za da se odmazdi za negovite roditeli, Miran kje treba da se venca so kjerkata na ubiecot(toj misli deka tatkoto na devojkata e ubiecot iako ne e taka). Otkako kje se zemat, utredenta vednash po prvata bračna nokj toj kje ja ostavi sama vo edna kukja i kje i kaze deka se zemal so nea samo za da se odmazdi.
Одамна ја гледав кога одеше на АТВ турската, ама е мачна за гледање. Централната приказна е светење на Азизе Асланбеј на Фамилијата Шадоглу со тоа што внукот Миран ќе ја ожени и остави Рејхан (внуката на Шадоглу). Сепак не е се така просто.. Тајни од минатото, испреплетени приказни на двете семејства.. Тешка серија. Јас си ја гледав на Турски и душа ме болеше..
Toj ednas ja videl vo muzej i mu se dopadnala ama togas ne znael deka taa e devojkata so koja trebashe da se odmazdi.
И јас ја имав фатено на албанска и на босанска тв, бидејќи не ја фатив од почеток не ми беше ништо јасно, знам дека семејствата им се испреплетени скроз. Мајката или бабата на Миран го мрази семејството на Рејхан знам. Знам дека Рејхан има мала сестра. И не ми е јасна содржината, бидејќи не фатив од почеток!
Не. Не се познаваат. Инаку главните ликови ич не се поднесувале на сетот. Глумецот кој го игра Миран често каснел на снимања, доаѓал пијан, бил некоректен, се карал со сите..