1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Диетата на Жан Митрев

Дискусија во 'Диети' започната од kuklicka55, 27 декември 2010.

1. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    Во ун диета има и пици и месени работи и леб во денот за тестенини а + и благо има навечер, овдека нема тоа, исклучиво варени макарони или шпагети и благо ни под точка разно. и таа глупост од ВОДЕН ДЕН ја нема. Верувајте дека се ослабува сите што почнаа да ја држат имаат диета, ама конкретно вака како што ја напишав.

2. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    Во ун диета има леб , супа, замена со млако или јајца или сирење наместо месо, и пици и месени работи и леб во денот за тестенини а + и благо има навечер, овдека нема тоа, исклучиво варени макарони или шпагети и благо ни под точка разно. значи само она што го напишав во списокот погоре, и таа глупост од ВОДЕН ДЕН ја нема. Верувајте дека се ослабува сите што почнаа да ја држат имаат диета, ама конкретно вака како што ја напишав.

3. jelena83

jelena83 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    me interesira za kolku vreme gi namali kilogramite,t.e. kolku vreme ja drzese ovaa dieta,pozz

4. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    Пред две години ја држев во времетраење од три месеци. Јас не бев дебела, онака средна, ослабев 8-9 кила и до ден денес сум иста од тогаш, со тоа што продолжив да не ги мешам јадењата, т.е. кога правам ручек -месо, правам поголема количина месо и повеќе салата, но никако компир или ориз ( комбинацијата дебели). А другарка ми која беше покрупничка од мене ослабе 20 кила за 3 месеци, од 80, сега е 60 и изгледа супер. Најважно е што нема ограничување на количината на јадење, значи ако јадеш манџа, јадеш колку што сакаш, може и две тенџериња ако сакаш и ако можеш да ги изедеш, само со додаток свежа салата и БЕЗ ЛЕБ. Исто и со месото, може да јадеш буквално колку што ти се јаде, ама само месо и салата, без леб. Верувај дека делува, дури и ке се чудиш кога ќе видиш дека слабееш, а никогаш не си гладна :) Единствено најтешкиот ден е овошниот ама мораш да стегнеш заби и да го издржиш бидејќи наредниот ден после овошниот кога ќе станеш сабајлето извагај се и ќе има насмевка на твоето лице. Ако има потреба ке ти ја напишам точно диетата.

5. jelena83

jelena83 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    pravese li pauza posle tie 4 dena? Napisi mi ja podetalko ako mozes :)

6. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    Нема пауза,, кога завршува овошниот ден, одма другиот ден е месо.
    Секој ден појадокот е две овошја (освен банана).
    Ручекот и вечерата се исти во денот само што за вечера јадеш двојно помалку.
    1 ден (ручек и вечера)- месо колку сакаш варено или печено со салата свежа (пилешко, телешко или риба е пожелно, но може и свинска кртина која нема мрсно).
    2 ден - манџа посна (грав, компири, грашок, боранија, ориз...) каква сакаш и колку сакаш и салата свежа.
    3 ден- тестенини без јајца само со зачини(сол вегета оригано буковец) без сирења, кечапи и сл. Во овој ден нема салата, се јадат само тестенини и пожелно е да бидат посни, од тие без јајца.
    4 ден цел ден овошје (во овој ден дозволена е една банана).
    И така ги вртиш овие 4 дена, пијалоци - вода, цеден сок без шекер (пример лимонада) и кафе без шеќер и кисела вода колку сакаш.
    Месниот ден може да се замени со варени јајца ама ако јадеш јајца за ручек и вечерата треба да е јајца. Нема ограничување на јадењето, во денот можеш колку сакаш да јадеш ама од овие јадење и најважно да не ги мешаш деновите. Пример ако огладнеш во било кој дел од денот, јади го тоа што ти е пропишано за тој ден. Ако си љубител на благо одвреме на време може лажиче мед. И ако ептен не можеш да го издржиш овошниот ден, ако си приморана да прикаснеш нешто друго, тоа нека биде свежа салата (зеленчук), но тоа во исклучителен случај бидејќи овошниот ден е најважен. Со среќа! Информирај ме кога ќе помине една недела :)

7. jelena83

jelena83 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Jas deneska ja pocnav,po 8dena ke ti pisam dali ima rezultati,ti blagodaram :),pozdrav

8. Daisy.E

Daisy.E Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    57
    Јелена како напредува диетата?

9. Daisy.E

Daisy.E Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    57
    Девојки јас од денеска ја почнувам диетата на Жан Митрев по препорака на друг доктор кој ми ја даде поради апчинја кои ги пијам...Има ли некој што ја држи сега да ми прави друштво...А и да ви кажам дека одкако ке ја завршам оваа 3 недели одма после незе ми даде и друга кој морам да ја почнам веднаш по оваа и таа 3 недели па пак ова и така наизменично....

10. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    Ја почнав пред 3 дена, сега за сега е ок, ама осеќам дека немам воопшто енергија.

11. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    406

Дали ќе сакаш да споделиш со каква терапија се препорачува, т.е кои апчиња ги пиеш?
    Која диета ти ја препорача после оваа на ЖМ??

12. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.478
    имам само пофални зборови за диетата..еден период ја држев,и навистина ослабев..
    по завршување на диетата,немав мн апетит за леб,благо,газирано и сл..
    ја препорачувам :)

13. Kickeyyy

Kickeyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Мора и ја да ја почнам. Слушнав дека била ефикасна.
    После матурата почнувам, оти сега имам страшна потреба за благо :| :)

14. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    Јас ја почнувам од утре :) Wish me luck :D

И да прашам, бидејќи сега нема портокали, може ли за ручек некое друго овошје освен банана нели?

15. valerija22

valerija22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    11
    и јас ја почнав денес па ќе ви пишам во петок резултати.
    наместо портокал земам праска нема портокали сега.
    И наместо телешко месо го заменив со пилешки гради,од телешко ми се гади.

16. Daisy.E

Daisy.E Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    57
    Еве драги мои јас вчера успешно ја завршив целата значи 3 недели...
    Е сега вака имав и пропусти некогаш се случуваше да не ја изедам вечерата,сирењето го заменив со кисело млеко кое бај да веј нечу више у живот да га видим :D во слободните денови знаев и да ја претерам али леб не каснав воопшто 6 месеци ми е исфрлен од исхрана...Е сега за килограми не знам да ви кажам точна бројка пошто сите ваги на кои се качив покажаа различно а сопствениците се убедени дека баш нивната е точна...како и да е некаде околу 6 кг...Значи не ме интересираат бројките доволно беше вчерашната реакција на другар кој последно ме виде ден пред да ја почнам диетата...вчера кога дојде да ме собере пред зграда излезе од кола и 15 минути викаше боже колку си ослабена боже!!!!Ете тоа ми беше доволно типот и не е баш некој умилкувач и што и да е ќе ти го плесне во лице...така да задоволна сум :clap:
    Е сега од денеска нова онаа 20 дена 8 килограми,нели ја има во повеке варијанти а мојата е 24 дена...
    Некој погоре ме праша каква терапија...па сум под хормонска терапија и баш ради тоа ги држам диетиве...сеа и не дека јас сум некоја витка па само ради тоа...ми треба симнување на едно 15тина кг :D :D
    Извинете за долгиов пост тоа е тоа диетава на ЖМ искрено ја препорачувам тешка е ама се исплати...Среќно на сите кои ја почнувате,слободно прашајте се што ве интересира...поздрав

На eminik и Elennaa им се допаѓа ова.
  17. valerija22

valerija22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    11
    ај пишија и таа што ти е 24 дена

18. yeah

yeah Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    64
    Ако не јадеш портокал можеш да го замениш со јаболка или круша но во никој случај банана или грозје :!:
    но ако јадеш а чисто онака сакаш да го замениш мислам дека не би ти било од корист
    Јас искрено сум презадоволна :up: изгубив 3 килограми за една недела :$ а не очекував до толку
    негативни коментари :?: :shake:
    П.С. секогаш јадете ги по ред оброците :pizza:
    Good luck! :sun: :l:

19. yeah

yeah Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    64
    :) Има портокали види во супермаркетите! :wink: :*