1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Диетата на Жан Митрев

Дискусија во 'Диети' започната од kuklicka55, 27 декември 2010.

1. Бела Луна

Бела Луна Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    120
    Во право си.

2. freesoulbaby

freesoulbaby Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    10
    Здраво убави дами..сакам да ве прашам на кој начин ќе имам повеќе резултати држејќи ја диетата, без два дена пауза или со?
    Фала ви однапред :))

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    3.097
    Здраво дечки имам малку слободно време па решив да дадам мое мислње и предлог на оваа тема.
    Диета подразбира одреден начин на исхрана, во никој случај и најголема грешка е како кај нас под диета да се подразбира
    нејадење и изгладнување на организмот. Завршив контрола на храна и не сум многу упатен и стручен за нутриционизам меѓутоа од лично искуство можам да ви дадам еден предлог да си го пробате. Ефектот од истиот зависи од вашиот метаболизам, крвна група и начин на живот, меѓутоа мислам дека би имало ефект доколку се придржувате до истиот одредено време.

Еден ден пред да ја започнете диетата односно вечерта земете една чаша ориз, истребете го и ставете го во вода да одстои цела ноќ. Наутро кога ќе станете истурете ја водата и ставете го во тенџере со две чаши вода и варете го додека не се свари дел од водата ќе навлезе во оризот а дел ќе испари. Кога ќе се свари, доколку има останато вода истурете ја и премијте го оризот да да се измие убаво слузта што останала на него од варењето.Овој ориз ќе го поделите на 4 порции значи да се јаде 4 пати во текот на денот и да биде на ист временски интервал односно разликата од една порција до друга да биде на пример 4 часа. 20 минути пред да ја изедете порцијата треба да се испие чаша зелен чај со лажичка оцет во неа и малку сол па после тоа да се изеде порцијата со ориз. Овој ден не треба да јадете и да пиете ништо освен ова ( ова важи доколку не работите физичка работа или сте изложени на високи температури.). Вториот ден исто ќе сварите ориз ќе го поделите на 4 порции само што сега 20 минути пред јадењето ќе испиете по 1 чаша зовриена вода, и во овој ден може да додадете малку варено цвекло или јаболка. Потоа правите пауза од ова три до четири дена се храните нормално и повторно правите два дена исто како предходно. Ова го правите цел месец и потоа правите пауза од еден месец па пак го повторувате истото 2 дена чистење ,4 дена пауза.
    Ова ви е од мене предлог, особено бидете внимателни со ова ако имате слаба крв или шеќер.
    Поздрав и убав ден

Последна измена: 16 мај 2024
  4. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    1.352
    Самиот доктор Жан Митрев изјави дека тој нема диета измислено и дека е фејк то шо се објавува по нет.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    240
    Dali ima nekoj sto oalabnal so dietava?
    Citam mn pozitivni i negativni iskustva i neznam dali ima efekt.
    Realno komentatite od tipot zavrso vo bolnica ne mi se jasni od pricina sto ako sakas da oslabnes moras da namalis so jadenje i da pazis sto jades.
    Luge jadat x1 dnevno pa ne se vo bolnica.
    Covecki organizam moze da izrzi duri do 30 dena bez nikakva hrana.
    Tuka gledam kolku tolku ima za jadenje baska 15 dena se.
    Samo neznam dali ima efekt.
    Sekoj sto se bori so visak kg mu e tesko da jade volku mala kolicina na hrana i go gleda kako wow kojznae sto.
    Cel zivot sum so dieti pa duri i porigorozni kade sto cel den pr samo jades ovosje i nisto drugo.
    Posle poragaraj eve veke 1 god imam plus 20 kg od posakuvanata tezina i zatoa sakam da probam.
    Dali moze nekoj da mi kaze dali uspeal so ovaa dieta da simne 15 kg ili da si baram druga.
    Voedno me interesira dali za vreme na dietava smee da se pie nasabajle med limon i voda . Toa mi e rutina sekoe sabajle

6. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    1.352
    Zan Mitrev vo intervju izjavi deka dieti prepisuva za sekoj pacient posebno. No nekoj/ja dietata si ja objavi i napisa deka oslabnala X kilogrami so negova dieta.

7. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    240
    Dali nekoj oslabnal 10 kg

8. r1905

r1905 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Јас ја почнав вчера, сабајлево -500 на вага.

9. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.274
    Допаѓања:
    19.756
    Тие стотина грама никогаш не ги зимајте за сериозно за толку краток период.
    Да отидеш по нужда и да се измочаш ќе покаже толку, плус повеќето телесни ваги имаат SD од 300-500 грама

На AAKG и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  10. r1905

r1905 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Епа јас ги зима и тие пошто изминатиов месец секако слабеам, но десет дена веќе стагнира јадела не јадела, пешачела не пешачела нејќеше да мрдне вагата. Така што сабајлево првпат мрдна.

11. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.274
    Допаѓања:
    19.756
    Океј ама следи повеќе време, неколку недели, месеци, запишувај и така ќе знаеш дали слабееш или не.

12. r1905

r1905 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Тоа секако правам. Сакав да и дадам само како кураж на членката :)

13. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    1.352
    Од 5 до 10кг се гликоген,натриум, интрамускулна вода. Секогаш прво телото се празни од течност а тек после долг период почнува да топи сало. Пожелно е физичка активност за подобри резултати. Биди трпелива и упорна,се ќе си дојди на ред.

14. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    240
    Mene 5ti den -3kg , ama jas celam na 15 da simnam.
    Kombiniram so 8 casovna dieta pluss.
    Ovie obroci gi jadam vo rok od 8 h, a 16 nisto valda ke ima efekt.
    I domati ne jadam zaso imaat vkus na plastika momentalno