jas ja drzam ,tret den mi e ,, efikasna e ama i malku teska ako sakas da go namalis samo stomakot dovolni ti se samo 5 dena,a posle tie 5 dena jade zelencuyk i ovosje i vezbaj nesto i ne se prejaduvaj
znaci ja sega ja drzam i mi izgleda okej zoso se vnesuva i seker i belkovini i vitamini i protenini i masti i kalcium, a tie so gi vratile duplo toa e mn normalno zoso izgleda odvaj cekale da im zavrsi za da se najadat baska neka pocnata normalno da jadat i da vezzbaat da go trosat toa da se dvizat i pesacat i sekoj ponedelnik neka jadat toa sto treba ,leb neka jadat retko neka pijat sok od limon ili citron ... u pravo si mnogu
ZDRAVO DEVOJKI NE ZNAM STO SE SLUCUVA SO MOJOT ORGANIZAM AMA JAS SAMO 1 KG IMAM OSLABENO A DENES MI E 12 DEN T.E 2 OT DEN OD 3 CIKLUS I MNOGU SE NERVIRAM ZASTO NE MOZAM DA OSLABAM A NISTO NE PRAVAM POGRESNO SAMO STO PIJAM KAFE POSLE RUCEKOT A NE GO PISI AMA NE E MOZNO SAMO OD TOA DA NE OSLABAM POVEKE?ZA POMALKU OD EDEN MESEC PRAVAM SVADBA A JAS NE SLABEAM MNOGU SE NERVIRAM AMA AJ KE IZDRZAM USTE 3 DENA SE NADEVAM POSLEDNITE DENA KE OSLABAM POVEKE ZASTO NEKOI DEVOJKI TUKA IMAA PISANO DEKA POSLEDNITE DENA OSLBELE POVEKE PA SE NADEVAM NA TOA AKO NE NE ZNAM STO DA PRAVAM KOJA DRUGA DIETA DA JA POCNAM MORAM DO SVADBATA DA OSLABAM 6 KG.FALA VI POZZDRAV
SAKAV DA VE PRASAM USTE NESTO DALI KORISTITE MASTIKI DODEKA STE NA DIETA JAS KORISTAM ORBIT NO BEZ SEKER DALI TREBA ILI I TOA E POGRESNO ?BLAGODARAM
Pocnuvam od denes i imam namera bez pauzi da ja drzam 15 dena .Taman a se iskoristat jajcata od veligden .Pred dva mesec ja drzev edna nedela i oslabev 2.5kg.Sega ke mora povekje
Колку што знам, оваа диета е наменета за луѓе со над 30 килограми плус, значи ако имаш 100че, 150 кила, тогаш си идеш на преглед и тој ти дава совети и ти ја одредува диетата, посебно ако ти е потребна операција на срце. Затоа и има јојо ефект. Сите што имаат 5-10 кг. плус, ќе си ги вратат нагло, не се залажувајте, немате доволно енергетски резерви за да издржите. Масното ткиво му е потребно на телото, посебно кај стомакот и бутовите, како и надлактицата, нормално е и природно.
Vtor den!Sega za sega se e vo red,bez problemi.Ke pisam posle 5 dena (znaci nedela) kolku tocno ke simnam
Мајка ми ја држеше оваа диета и беше ептен задоволна од неа.Доста беше ослабена.После кога ке дојде од работа ке ја прашам за некои детали,па ке пробам и јас да ја држам.Ако ја почнам ке ви пишам
Јајцата можеби можеш со пилешко варено.Ама тоа веќе не е оваа диета него некоја твоја . Мене ми е денес 3 ден се е во ред.Сега за сега
znaci vaka jas sum visoka 163 imav 71 kg probuvav sekako da namalam malce po malce aman emozev i nekade kaj Noemvri mesec, bracedami mi dade nekojasi dieta od siluete jas nitu znaev deka e od Zan Mitrev sekoe sabajle jadev edno zeleno jabolko i caj bez seker potoa se kako so si e i tuka napisana dietava ama 250g kiselo melko i tn so mali izmeni vo kolicinite na produktite i sekako sab i nedela imav pauza so sakav mozev da jadam, priznavam da osobeno na pocetokot mi bese mn tesko ama posle se naviknav, duri nemozev ni mn da jadam od samata dieta so mi bese dadena se cuvstvuvav pospano i dr.Jas voopsto nemav nadez deka mozam da oslabam ni 2kg pa ne 4 ili 5.I mn pesacev planinarev i koga ja zavrsiv dietata skroz imav 6 kg namaleno, od togas sekoj mesec sibnuvam po 1 ili 2 kg eve i do den denes si pazam na ishranata, jas pak vo denot si jadam i red cokolado oti organizmot ne mozi bez blago ama se vo odredeni kolicini.Sega imam 60kg.Jas se zacudiv koga vidov na komentarite deka ste gi vratile kilogramite ok zavisi za kolku vreme ama sepak nemozi odma oti samiot ogranizam od dietata nemozi da primi tolku mn hrana, tesko ke ti bidi, naviknata si na pomalce hrana.Znaci ako imas volja mozis da oslabes i od koga ke ja zavrses dietata sepak mora da se pazis, treba da pesacis. Mnogu mi e milo sto pak ja najdov, oti toa livce sto go imav go zaginav i planiram sega pak da ja pocnam oti sakam do letoto so mozi pobrzo da oslabam. Pozzz se nadevam deka i vie ke uspeete bez nikakvi problemi
Ме интересира дали за време на диетава смее да се јадат јаткасти плодови(ореви,лешници, морски оревчиња и бадеми)а се друго да се јаде по список?
Ништо такво. Само тоа што е напишано и по тој редослед. Ама не ти ја препорачувам Лукс Те следам и гледам дека и ти сакаш да ослабнеш, и верувај оваа диета не ти треба. Јас ја држев и џабе, едно големо џабе.
Мора по редослед, на пример дека двопекот е последен, не треба заедно со месото или со јајцата да се јаде, ако е последен мора сув да се јаде? И зошто џабе, не ослабе? Според јадењево што го гледам многу малку калории се внесуваат, а и нема благо, а благото мене ме убива. Колку што ме дебелее благото ништо друго не ме дебелее толку.
Лукс, ни јас не ти ја препорачувам диетава. Ја имам држено и за еден месец изгубив 10 кила, ама воопшто не е здрава. Се препорачува на оние што имаат више од 100 кила, за да ослабнат брзо и да се ослободат од масти околу срцето, што ти знам јас. А за јојо ефектот да не зборам. За 5-6 дена откако ја престанав ми се вратија 5 кила. Ако ми веруваш буквално у депресија бев тој период кога видов како килата почнаа да ми се враќаат ептен нагло. Плачки, цимолења.. Инаку да, треба по редослед да се јаде се'.
Да, се по редослед, точно како е напишано. Види, да не испаднам за никаде ќе ти кажам лично за мене, па може тебе ти одговара диетава, ама според тоа што слушам, многу луѓе ја имаат пробано и сите сме со исти резултати. Значи а почнав и ја држев без ни еден прекршок, очај кон добри резултати шта чеш, ослабнав само 3 4 кила, се чувствувам без енергија, гладна, само со оваа диета мислам дека така се чувствував. Искрено јас никогаш повеќе не би ја држела, оваа диета мојот нутриционист ми кажа дека е напишана лично за еден човек кој ваљда требало итно да оде на операција и да ослабе неколку килограми, па се проширила. Резултатите сами по себе се краткотрајни и не е здрава... Има многу други диети поефикасни, здрави од оваа. Ти пробај си и со среќа, ама ако се чувствуваш изморено и без енергија прекини си.
Па секако дека и после диетата треба да се внимава на исхраната, не одма да земеш да се најадеш се што до тогаш не си пробал.