Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Диетата на irenna

Дискусија во 'Диети' започната од Lacrimosa, 17 февруари 2012.

1. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Паааа ако си легнувам касно оправдано е :D а млеко не можам да пијам (особено чисто такво) и јогурт исто.Абе немам јас слаба крв,не помеша :D Јас имав напишано дека 1 имам јадено... Eпа мене тешко ми е одма да се привикнам,што да правам...

А и да,со Amy.Lee ќе треба да ги смениме и сатите :))) Треба и да си купам некои рабпти,веќе ми е празен фрижидерот,а за ова треба и нормална храна да имаш...

2. Aisha

Aisha Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    37
    Jas prvo stanuvanje od spienje pijam slimcaffe, i goodbye appetit ova goodbye apetit mi se spas, go prijam 15 min pred jadenje, jadam parce leb kolku da proraboti zeludnikot, pa vezbam na orbitek tocak, za rucek jadam edna ogromna salata, kombinacija seckana na bledner sitna, marula spanjak, krstavica,kromid luk mlad, ,topce cveklo, patlidzan 1 do 2. zitarici, nikako zejtin, przeni peceni raboti od mesa,samo so maslinovo ulje, ocet samo od divi jabolki, od d-r andre. vo stomak bev 106-110 za edna nedela sum 89 87 cm- vo kukovi sum bila 112cm sega sum 99cm vo polovina bev 100 sega sum 89

3. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Денес
    Доручек: парче комат со праз, едно визитарско колаче, компот од цреши (6-7 цреши ако каснав, зашто не го сакам баш), шолја горко кафе.
    Ручек: корнишонче, грашок манџа, палачинка со пинџур и исецкано корнишонче.
    Вечера: шолја горко кафе и неколку пуканки, колку за мерак. (знам дека ми е грешка со пуканкиве навечер, дека се со масло, ама се заигравме карти и ми бодеа очи, шта чеш :D )

4. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Хипице, ај кажи колку си ослабена досега, пошо гледам бајги си поткаснуваш. :D
    Јас ја почнав па ја прекинав, ама од утре ја почнувам пак, пошто само од една недела што ја држев забележав резултати, фармерките ми беа полабави, ама после ја прекинав. :D
    Ако има резултати од толку јадење, ух на коња сум, абе има на сите да им ја кажувам диетата на ирена, ќе ја повикам да снима реклама на тв па успешно да си ослабат сите! :party: :rock:
    А не да гладуваат и на инфузија да завршат. |(

На volsebna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Абе искрено, се немам мерено, вага немам дома.
    Ја држам веќе три недели и денес втор ден. На десет дена откако ја имав започнато, бев ослабена кило-две. Сега не знам. Ама си се приметувам во обем на бутини, послаби ми се, има мало дупче измеѓу, не ми се скроз слепени :D , а и мешето кое бајаги си го имав ми е намалено.

6. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Јас сега јадев пире и 1 печено колбавче :)
    Бидејќи сум 2ра смена ќе јадам на училиште Bake Rolls и еден портокал,кај 3 ќе го јадам ова таман ќе дојде на 4ри часа.И вечер кај 7 ќе вечерам...Што мислите?И дајте ми предлог што да вечерам :) Планирам благо млеко една чаша ама со што др. да искомбинирам?

7. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    5.609

so koja dieta ?so ovaa na irena li?i sto e ova goodbye apetit ?

8. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    362
    Девојки дали може за вечера негде до 7 часот да јадам нешто потешко, односно тоа што го има за ручек,манџа, полнети пиперки..бидејќи стварно вторава смена ми поремети се..додека за ручек да си носам во школо некое овошје или слична ужинка која ќе ме држи до 7 часот. Ако овој распоред ми е лош, ќе барам друго чаре, сепак на прво место ми се губењето на килограми. Да напоменам после 7 не јадам ништо.

9. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Поручек : една бисквита (ради реда ја каснав, не ми се јадеше ич)
    Ручек : Месо и мешан варен зеленчук (пченка, грашок, морков)
    Вечера: две варени јајца, една зденка и марула.
    И пошо касно си легнувам само млеко ќе пијам попосле.

10. lovely-pretty-girl

lovely-pretty-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    6
    Па на втора смена, да , доволно ми е. :)
    Денес;
    доручек; леб и чоколадо
    ручек;смоки и јогурт
    вечера; 3 печени пилешки копанчиња со еден домат.
    Во ред е вака? :)

11. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    ДиБа (ќе те викам вака на скратено :) долг ти е ников затоа од ДивајнБатерфлај скратено ДиБа,сори што те прекрстив :lol: )
    Уствари зборов ми беше...Не испомеша чупчево и двете,и за мене и за тебе кажуваше и испадна ко за сосем друга да кажува.Али нмв...
    А друго да те прашам со диетава планираш да ослабнеш или да си ја задржиш килажата?
    Јас многу сакам да ослабам,али незнам колку би можела со оваа диета? :?: Ват ду ју тинк? Хагс фор ју :hug: :hug:

12. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Хахахах Ејми :D Вистина испадна испомешано ама нема врска.Иначе можиш и само Дивајн да ме викаш,и онака има мн пеперутки тука :D Или па ДиБа :) Јас сакам да ослабам малце,барем неколку килца,пошто ептен натрупав зимава.Денес два пати јадев козињак,испаднаа како 2 кифли да сум изела,а вечерва нема да јадам,ќе изедам само портокал,сега касно е и за нешто друго,ама додека се навикнам.Мене ми е проблем што касно станувам и касно легнувам,па ќе треба спрема тоа да си ги прилагодам сатите :)

13. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Bе молам не смејте ми се,но не разбрав за месото за вечера,пише на скара,варено или на тостер тостер онај за тост,и се пече убаво во него? :$ :rofl:
    Hикако да ја почнам диетава,ама се спремам и спремам :wasntme:

14. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Би требало :D Јас така мислев виршлите да си ги правам попосле :D Иначе моето е малеко тостерче,а ако имаш голем тостер секако убаво ќе се испечат.Дома тој пто го имаме,на самиот тостер пишува дека е и за месо за печење :)

П.С. Јас една кроасана преѓе изедов и сеа едно лепче со павлака за ужинка :$ Попосле ручекот. Ама вечерата ќе е едно лепче со павлака затоа,пошто сега јадев едно :D

15. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    Доручек: мусли со млеко,кафе и зелен чај, овошна салата(1кива, пола портокал,пола јаболка и пола банана) и еден геврек (но напоменувам дека овој оброк ми е поделен на 3 дела во 7 и 30, 10 и 12 и 30часот.
    Ручек: Ориз и колбаси и зелена салата
    Вечера: Чаша млеко и јогурт пред спиење.
    Во текот на целиот ден пијам и многу вода може ми се собира 2 литри и пвеќе па затоа на вечер дежурам :$

16. Lady.D

Lady.D Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    9
    доручек:
    две тортини (оние на винчини), 1 потокал, чај

ручек:
    1 чинија боранија манџа со помалку од едно кришче леб.

Вечера:
    1 варена виршла, марула, една чаша јогурт.

вака јадев денес. добро е како за почеток мојот дневен ред ? :)

На Lacrimosa, Divinebutterfly и delvi им се допаѓа ова.
  17. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Поручек денес немав зошо касно станав, и после тоа ќе ми се фатеше касно вечерата.
    Ручек: ориз со сос и зелка салата
    Вечера: 3 мали шницли месо од соја и марула и пред да си легнам чаша млеко ќе се напијам.

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Е јас денес утрото јадев макарони со сос од печурки,за ручек пица бурек и стоби флипс,а за вечера малку леб и печено месо со кромид и една чаша јогурт :)

19. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    mislam deka si go utnala ручекот, пица бурекот е прекалорична, и не е баш за диета :D
    Јас сабајле кафе без шекер, пола парче леб со аерокрем, 2 портокала
    ручек супа со соја, свекло и морков салата
    вечера чаша јогурт

20. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Добри сте,ај ќе видиме дали ќе делува :)

Значи уште еднаш,доручкував кроасана,ручек ќе ставиме тоа едно лепче со павлака и ова ко вечера ми дојде,преѓе кај 8 сатот,2 виршли (пошто помали беа,пилешки) и малце млечна салата :) Е после ако ми се пријади вода ќе пијам :D