Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Диетата на irenna

Дискусија во 'Диети' започната од Lacrimosa, 17 февруари 2012.

1. O.l.i.v.a

O.l.i.v.a Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    122
    Неможеш да јадеш сабајле житарици и млеко бидејки освен што не ти се дозволени млечни производи сабајле тоа е мешање јаглехидрати и протеини на некој начин, Млеко и несквик-исто...И пази навечер да не мешаш млечни и протеини т.е месо,јајца и млечни производи...А и несквикот содржи шеќери не ја гледам потребата од натрен :D

2. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Дечки, јас ќе ви кажам едно големо чао и ќе се префрлам на вегетирање со јаболкца и супичка. :D

Ово није за мене, или не функционира кај луѓе кои имаат тенденција за дебелеење. Искрено, не се мерам, ама по алиштата сеќавам дека една голема мишелинка се подготвува да ми рипне од мевот и да ве изеде сите вас. ]:)

Останете ми арни, добри, ама јас ќе си одам кај овошките и јогуртчињата, и насабајле, и на ручек и за вечера. :D

На MonicHot и Hipster им се допаѓа ова.
  3. puflaa

puflaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    23
    Fala za odgovorot.

Epa ja pocnav dietava so mali greski ama vekje denes se popraviv :)

Vcera
    Dorucek: zitarici so mleko
    Rucek: Salata od marula, patlidzan, pcenka, sirenje i nekolku makaronki kasnav ( ne mozev da izdrzam a da ne probam)
    Vecera: mleko so neskiv ( sto vekje nema da go praktikuvam :))

Denes
    Dorucek: Portokal
    Rucek: Pechen kompir so zelena salata
    Vecera: zelana salata so sirenje ( toa mi e vo plan)

ps. Se izvinuva za latinicava, nemam na ovoj pc kirilica :))

4. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Девојки ако може некоја која одамна ја држи диетата дали добро правам или да не јадам премногу?
    Вчера:
    Доручек: 1портокал и 1ипол кришка со крем
    Ручек: Грашок со телешко, без леб со марула салата
    Вечера: 1 голем морков и 1 варено копанче

Денес:
    Доручек:1банана и 1кришка со мармалад
    Ручек:Пак грашок, без леб и салата зелка со краставички (сите по дома беа разнесени и не ми се правеше ручек па си го јадев она што остана од вчера)
    Вечера: За вечера планирам шопска

5. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    Имам едно прашање за вас:

Во кој оброк може да ги сместам овошните јогурти у смисол тие од Јогобела итн. Тие се претежно млечни производи ама содржат и шеќери, and I have been wondering да ги сместам во кошницата доручек или вечера. :^)
    Не дека секој ден ќе јадам, туку сакам да си поткаснам од време на време :wasntme:
    Ма кого лажам не можам бре без нив :D
    Очекувам одговор брзо :)

6. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    I'm back on track.
    Со учењево малце забошотував, не ни спиев како што треба, заспивав во 6 наутро, станував во 1-2 попладне.... и малце заборавив на диетава, што не е во ред.
    Ме збуна вагата од другарка ми малцe: покажуваше само еден килограм помалку, за разлика од хеланките кои ми се троа повеќе широки и напред кај патентот ми стојат свиснати (се работи за фармерки-хеланки). Како и да е, не се откажувам. Се чувствувам убаво и полесно и без вага :)

На денешното мени:
    Доручек: пола парче комат со спанаќ.
    Ручек: мусака, шолја горко кафе.
    Вечера: половина домат, мало парче сирење, чаша јогурт.

7. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Се мислам дали да ја почнам.Вие што држите подолго време како со резултатите? И дали физичка активност е препорачлива? Пошто јас почнав стомачни да правам и некои други вежби.

Или пак на секој организам има различен ефект.Нем да се здебелам место да ослабнам.Според ова Дузи што го напишала погоре.А појадок во помали количини треба да се јаде така? На пример една или две мали домашни кифлички или не е битна количината?

8. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Физичката активност е супер додаток за диетава, колку што досега имам испрочитано низ темава.

На BlackSwan5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    За три недели имам ослабнато 2 кила. Немам многу физичка активност а и чат пат знам да прекршам по некое правило :$ Сега се потстоплува времето па се надевам дека ке ја зголемам физичката активност и ке има поголеми резултати.

10. Candice.S

Candice.S Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    286
    Jас па имав вишок 4 кила и ја почнав диетава и место да ослабам јас сеа имам вишок 6 кила што значи 2 сум накачила.
    Осеќам дека е поради благото, се се лепи за мене, ја прекинувам од денес и чекам само да ми поминат колквиумите оваа недела и ке почнам секој ден по саат време да трчам

11. asa

asa Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Ги процитав сите коментари гледам дека многу се задоволни па од сабајле ја поцнувам диетава иначе имам 66кг а висока сум 169 па сакам на 60 да дојдам до лето и плус сум физички активна(пливање и трчање) посакајте ми среќа и ќе ве известувам за резултатите :)

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. M.a.r.i.l.y.n

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    Сакам да ве прашам дали може да си имам некоја мала ужинка меѓу ручекот и вечерата, додека сум на школо? Вторава смена ме убива! |( Се мислам за некое сокче или оние choco & nuts bar на виталиа. Ве молам за одговор и рецка на претходниот пост.

13. si.exs

si.exs Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    140
    ^^
    јас мислам дека треба да гледаш на производот според тие состојки кои ги има повеќе,бидејќи никој производ не е чист белковини,протеини,масти и сл .Претпоставувам дека треба да го јадиш јогуртот навечер а не на сабајле. :wasntme:

Јас сум висока 167-168 а имам отприлика 60 кг (моја претпоставка зш немам вага моментално,а бев 55 кг :doh: ).Од утре те дружам и јасс.. :angel: :angel: :angel:

не сфаќам сега,диетата на ирена гласи дека навечер треба да се јади месо со млечни производи или месо со зеленчук,а ти велиш обратно. :geek:

На M.a.r.i.l.y.n му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    И јас почнувам од денес, овој режим највеќе ми одговара. Сабајле јадев портокал и една кифла со кашкавал и салама ( знам дека не треба ваква ама немав друг избор бев излезена), за ручек планирам бејк ролс и за вечера најверојатно јогурт или млеко ќе видиме. Посакајте ми среќа :*

15. marina.m.g

marina.m.g Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    91
    смееш да мешаш за ручек,значи тогаш можеш да го јадеш јогуртот,како десерт на пример. а за ужинка ако не можеш да издржиш земи оризови плочки,немаат многу калории и ќе те држат сита до вечерата

На M.a.r.i.l.y.n му/ѝ се допаѓа ова.
  16. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Јас сум од саботата на режимов, денес се мерев -2 кг сум :)

Денес јадев:
    - доручек: 1 јаболко и 1 едно вакво Vitanova macrobiotic
    - ручек: 3 средни сарми без леб
    - вечера: ќе се наапијам чаша јогурт

Инаку благото (како торти, чоколадо, слатки) го избегнувам, освен овие Витанова без кои не можам.
    Леб воопшто не јадам.
    Кифли, лиснати, пици, ѓевреци исто така нема!
    И се налевам со кило зелен чај и кило вода :)

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Jessie-J

Jessie-J Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    61
    Aбе какви диети, ќе станете анорексични ако сакате да ослабнете само јадете здрава храна овошје и зеленчук пијте многу вода и везбајте редовно ете тоа е тајната ;)

18. si.exs

si.exs Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    140
    вчера-1ден

за појадок јадов шпагети со кечап-1 чинија,еурокрем 2 лајчиња мали и пола банана
    за ручек изедов едно лепче со еурокрем,малку салата и шпагети со ќечап- пола чинија.
    за вечера 2 јајца варени и пола зелена салатка со 1/3 јогурт
    + гратис 50 обични стомачни :wasntme:

2ден

сабајлето пред да одам на факултет на празен желудник испив една чаша вода со лимон.
    појадок(12:30)-една банана,1 чоколаден пудинг од 200г, една чинија тестенини со ќечап
    ручек(19:00-malku zakasnav znam ama ne mozev poradi obvrski da rucam kaj 5-5ipol :( )
    -1/3 манџичка од конзерва(компири со виршли) т,е приближно 250 г
    -малку салата
    -1/3 чаша 1,8% јогурт
    *(20:30)-едно нес 3 во 1 ,без додатен шекер ..п.с знам дека згрешив ама морав бидејќи се чувствував поспано а морав да учам
    вечера(23:30)-1/4 зелена салатка со јаболков оцет ,едно јајце и едно филџанче 1,8% јогурт :) (упс ете ми и друга грешка протеини + млечен производ :$ )

лебот и еурокремот денес ги доведов на нула! тестенините ги намалив,овошјето го зголемив.
    зеленчукот морав да го намалам,од причина шо некако желудникот тешко ми го вари и се осеќам пренајадено,т.е. тешко ми е на желудникот :D .Плус тоа денес некако и не ми се јади многу вечерва.

Следната недела 1,8% јогурт ќе го заменам со безмастен.
    И ќе ја зголемам количината на овошје. :)

имам и едно прашање,дали е подобро тестенините да ги заменам со варени компири или исто се фаќа?знам дека се и двете јаглехидрати ама некако помалку калорично ми изгледа да јадам варени компири :^)Или некој предлог друг во замена за тестенините кој е помалку калоричен?

19. M.a.r.i.l.y.n

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    Ова ми е веќе 4ти ден откако сум на диетава. Па морам да признаам добро ми оди. Да, многу ми фалат пиците и чоколадата ама само за вечера. Шта чеш не можам да преживеам без вечера и баш тогаш сакам најмногу да си јадам. Ама до сега ниеднаш не ги прекршив правилата :clap: . Доручекот ми е обично посиромашен (морам така) и секој ден јадев 1/3 од оние ролатине на винчини и 1 банана. Ручекот го правам побогат (се заради проклетава втора смена) и си јадам готвено од дома, ориз, компири, некоја манџа, кисели краставички и супа. После во школо јадам една житна плочка choco & nuts и навечер јајца, туна, виршли, понекогаш малку сиренце и чаша јогурт. Накај 10 саат обавезно си пијам млеко (порано на сабајле пиев ама сега неможам). И добро ми оди едно 500 грама можда и поише имам ослабнато :D . Кога ќе видам вие колку јадете еве на пример rainlover ми иде да паднам у несвест. Ќе умрам јас од толку малку јадење. Инаку целта ми се 4-5 килца (не е на одмет и повеќе :D ) па ќе видиме како што. Не бев многу физички активна деновиве од проста причина што имав премногу за учење :tmi: . Ама еве сега одам да вежбам.

20. asa

asa Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    не сум се измерила ама стомакот ми е малце смален јеј