Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Диетата на irenna

Дискусија во 'Диети' започната од Lacrimosa, 17 февруари 2012.

1. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    Ајде да се пофалам сабајле се мерев и 1 кг за 4ри дена. Јееј :D А бајаги си јадам :lol: Ама што да правам имам некоја проклета среќа за брзо слабеење и тешко дебелеење :D

На asa и delvi им се допаѓа ова.
  2. juventina

juventina Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    zdravo feminki :)

nova sum na forumov dosea gi citav komentarive za dietava na irena i premn mi se dopaga ke ja pocnam od utre imam samo edno prasanje dali znaete vo koj del od denot treba da se jadat jatkasti plodovi ko lesnici bademi bidejki mn gi sakam i nejkam da se otkazam od niv?

Ke ve obavestuvam za rezultatite drzete sreka :D :D

3. asa

asa Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    и јас сум со тебе од утре бидејки денес ја прекршив диетата. Незнам дали и кога смеат да се јадат јаткасти плодови и мене тоа ме интересираше :)

4. smajliX

smajliX Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    29
    ^Па тие на некој начин спаѓаат во овошје така да ваљда за доручек ;)

5. anita.m

anita.m Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    што може да се јаде за ручек кога не сме дома? на пр. за време на ручек јас сум на училиште? :)

6. M.a.r.i.l.y.n

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    И јас сум на училиште, ама јадам пред да отидам и после таму колку да не припаднам јадам житни плочни (ги јадам оние на виталиа choco & nuts bar) или евентуално сокче некакво. Се издржува и само на тоа, барем јас издржувам. Јади си пообемен ручек и нема да чувствуваш глад до вечерата :*

На anita.m му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bunny05

Bunny05 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    124
    Јас за 20тина дена ослабев 3 кила,а не се придржував којзнае колку строго до диетата. Ем најадена,ем слабеев.Си ја постигнав посакувата тежина и од денес раскинувам со диетата :D

На asa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    aлал да ти е, јас до сега ја држев УН диетата, и за 2 ипол масеци симнав 7 кг, ама ја прекинав, и сега ја започнувам оваа, со тоа што наутро ке јадам овошје, после продолжувам со ручек и протеини, јаглехидрати ке гледам што помалку да јадам, целта ми е да не ги повратам изгубените 7 кг, а не е лошо да симнам уште кило 2 , па нека е и за 2 месеци :)

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. M.a.r.i.l.y.n

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    ^ Ма ќе ослабете и повеќе само зависи каков ви е организамот. Еве на пример јас за една недела 2 килограми изгубив. Не вежбав многу, немав време со вторава смена, а гледав да си се придржувам. Само еднаш прекршив кога бев на роденден и си каснав пица и сладолед :tmi: . Ама еве уште ја држам и се навикнав поздраво да се хранам, веќе ми се повреќа од МекДоналдс и такви ствари. Ќе ја држам до велигден па ќе пишам резултати. И доброто нешто на диетава е што се навикнав помалку да јадам и мислам дека многу здрави навики ќе ми останат и понатаму.

10. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    ајде пишете резултати ,јас од денес ја почнав ...значи за ручек може и протеини пример месо ...а и за вечера може така ли?
    многу лесна ми стои диетава ,па незнам баш колку може да се ослабне пример за 2 недели ,барем 3 -4 кг можно ли е...дајте ми некој утешен збор :D

11. M.a.r.i.l.y.n

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    ^ Можно е, можно е. Еве јас во претходниот пост напишав дека за една недела 2 кила симнав. Така да за две недели едно 4-5 кила треба :D . Доброто нешто е што сум најадена и одлично се чувствувам. Инаку да протеини може и за ручек и за вечера.

12. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Јас девојки решена сум да сум на диета, и од вторникот се немам најадено како што знам :lol: , и искрено да ви кажам, јас не држам некоја диета строга, јадам доручек но на пола, за време ручек, јадам било што но никако леп, а за вецреа ( до 6 попладне ми е вечерата ) обично јадам некоја салата овие денови, и можам да издржам , пијам чај, Кирколина тој за слабеење , и тој за целулит, и немам потреба за храна ....

Мајками вечно е вредна, па немам наследни гени да бидам слаба, висока сум 180 цм, но висината не ми ги открива килограмите, не сум страшно дебела, но сакам лично за мене малце да си намалам, лето доаѓа :rofl: .

Кога ке намалам ке ви кажам :$ :P

13. juventina

juventina Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    има резултати феминки нема да згрешите ако ја почнете диетава ја еве 5ти ден скоро 2кила симнав а јадам мн особено за доручек мн пример јаболко симит и чоколадо околу 40гр киндер буено најчесто

иначе ме интересира дали знаете печурките во која категорија спаѓаат протеини или јаглехидрати да знам кога да ги јадам? :)

со срека и известувајте за резултати ;)

14. M.a.r.i.l.y.n

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    ^ Мислам печурките дека можеш да ги јадеш кога сакаш, барем јас правам така. Немаш некоја претерана штета од нив и ако ги јадеш кога не треба.

15. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Се чудам кога ќе прочитам колку брзо симнувате килограми. Јас ја почнав пред повеќе од месец. На почеток имав 54, а сега 49, евентуално 48 (последно се мерев пред една недела некаде...). Не планирам да ја прекинувам, сакам некаде до кај 45-6 да стигнам.
    Почнав по малце и со џогирање (времево малце ми ги упропасти плановите), па ќе видиме како ќе оди.
    И сакам да кажам дека после толку време со диетава така ми се навикна организмот што кога некогаш ќе ја прекршам веднаш ми е потешко на желудникот. Господ нека ми е на помош, Велигден доаѓа, тешко дека машки ќе издржам :D

16. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    jas ja почнав од денес, за доручек едно лепче со мармалад, 2 портокали, ручек варен ориз, ама оти ручекот ми беше многу рано, 12.00, и претходно појадокот ми беше слаб, вечерата ми се погоди најобемна, во 17.00 зелник со спањак, и јогурт... и сега уште чаша зелен чај, и на спиење :) се тешам оти рано вечерав :( доручекот и ручекот ги сведувам на минимум, мислам дека можам да издржам со помалку храна, ама очигледно се лажам, и околу 17.00 сум прегладнета, добро е што не ми се јаде после тоа, ќе пробам ручекот да ми биде пообемен, а вечерата послаба, инаку да прашам може ли место јогурт да се пие за вечера соино млеко? нели сојата е протеин

17. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Зелникот за вечера ти е голема грешка. Тесто е тоа, а такви работи чувај ги за доручек, евентуално за ручек. За вечера никако.

18. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.113
    И јас си се вратив на диетава, од ништо друго не сум видела резултат како од ова. Сабајле си јадам лиснато или кифлички без ништо друго, чоколада, овошје, кафе, па ручек месо со компир/ориз и салата а понекогаш и паста, и вечера сирење, салата, павлака, млеко... Ич не се штедам на јадење ниту гладувам, само што си е распоредено се. И одма спласнува стомак.

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    Никако да се придржувам до диетата :envy: Еден ден почнам и вториот оп блашко ми се пријало, па ај пред ручек додека чекам некоја бискотка, или нешто благо и небива :|
    Како јадам благо тоа е чудо :?: Никој не ми е рамен :$ Ама од утре се враќам во форма. Ќе ја почнам па ќе видеме колку ќе издржам, да се надевам бар 2недели :!: ако не повеќе. Сега ќе си симнам музика за Зумба вежби и се фаќам на работа! 8) :dance:

20. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Ја од денес се префрлам на оваа диетка.
    Почнувам од денес со пешачење и трчање па таман после тоа протеини за вечера.