Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Диетата на irenna

Дискусија во 'Диети' започната од Lacrimosa, 17 февруари 2012.

1. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Од утре лебче и кремче и кроасани за појадок ќе има у понеделник, среда и недела, а вторник, четврток, петок и сабота ќе има овошка.

2. bubale23

bubale23 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Баш убав режим на исхрана и навистина најправилно е така ЈХ од сабајле, ручек нормален и полесна вечера со зеленчук и протеини. Планирам да го применам овој режим здравје од наесен зошто сега сум на ун диета, и таму исто имам појадок овошје и потоа 2 оброци. Единствено што би препорачала / променила во оваа диета е во ручекот да не се мешаат протеини и скроб т.е. или само месо или само компири и не ориз, грашок со месо или јадења од типот мусака. Од позитивно искуство ви кажувам, немешање на намирниците! А најлогично е од сабалје да се накркаш убаво а не цел ден пладувај и пред спиење со стресена снага да згнетиш цела милка :lol: Со лесно на сите диеталки и само убави резултати!

3. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    Еве ми текна и мене да пишам. Гледам да се придржувам до режимов иако почнав малку да прекршувам. За една недела сум на одмор и нејќам да му дојде бум на организмот од нејадење до екстремно прејадување :D . Не дека ќе се прејадувам ама ми треба храна за да издржам по горештините, сонцево не е за потценување :!: . Гледам и редовно да си вежбам. Веќе кажав стигнав до некаква си идеална килажа, сега само затегнување ми остана.

Ај малце за оброците.
    Појадокот ми е колку толку ист, јадам или по две праски, или банана и праска (праски од оние голите големи што се, облечените не ги поднесувам :D ), или две-три крушки, претежно овошје.
    За ручек кога како. Најчесто јадам ориз, варен или печен, турлитава, манџички некои, тиквици во секакви варијации (ептен ги засакав, а до лани не ги поднесував) и со него патлиџанче или краставичка.
    За вечера најчесто јадам варени или пржени јајца, варени виршли сето тоа со сиренце (ретко), чашка јогурт и краставичка (покасно ако ми се пријаде).

А конкретно денешното мени:
    За појадок јадев четири мали крушки.
    За ручек пола чинија ориз со малце мевце во него.
    За вечера нешто лесно ќе каснам, јајце или нешто такво.
    Јогурт пиев сега, после 70 минутно вежбање ама можда пак ќе се напијам.

И то..

4. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Може да има 1 недела како се придржувам до овој режим на исхрана ама полека полека почнува стомакот да ми се намалува. Пред да започнам со овој режим не сум се мерела а и сеуште не сум, ама не ми треба вага за да видам дали делува. Мислам дека намалив 1 килце со мали прекршоци(ме фати криза за сладолед) па се надевам дека ќе симнам уште 2-3 килца. Позз и со среќа и на другите што го применуваат овој режим на исхрана да успеат :)

5. PinkpankaceM

PinkpankaceM Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    10
    Јас денес си јадев:
    појадок- праска и лепче со маргарин
    ручек- не беше баш ручек дека јадев после 1 саат по појадокот : мусли
    вечера- боранија со месо како манџа и краставица и пиев многу вода
    иначе и вежбав на орбитрек 10 мин. пс. прв ден денес .. :)

6. gingerchild

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Мој совет ти е боранијата со месо да ти биде ручек, а краставицата вечера, со некое патлиџанче можеби. :)

7. strange-woman

strange-woman Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    7
    Еве и јас од денеска одлучив да ја држам оваа диета, За доручек изедов 2 мали лажички цветен мед, за ручек сеуште незнам што ќе зготви мама, но нема да се рпејадувам и ке јадам без леб. А за вечера планирам чаша јогурт, а можеби и некоја мала салатка :) Е сега сакам да прашам дали вака е добро и се надевам дека заедно ќе се подржуваме и ќе успееме да стигнеме до нашите посакувани резултати :muscle:

8. gingerchild

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Денешното јадење ти е сосема во ред. :) Ја имаш нашата поддршка. :wasntme:

9. marina.m.g

marina.m.g Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    91
    Подобро е ако го намачкаш медот на малку леб,да не му дојде на организмот шеќерен шок :) не знам баш дали ова вака се вика,ама на една другарка и се слоши еднаш насабајле,на лекарот му кажала дека каснала само мед насабајле и и рекол не така чист,на лепче,макар и мало

10. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Може за поручек сутлијаш ? :?:

11. gingerchild

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Кога веќе сакаш да го конзумираш тогаш да, за доручек. :)

На danniela5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Денес ми е 1 ден од диетата доручкував кроасан и кафе со шеќер и 1 јаболко а за ручек летна манџа без леб :lol: а за вечера планирам павлака 200 гр и шопска и ги вежбав тие вежби премногу се испотив :D http://youtube.com/watch?v=RmHVGgrunyU

На gingerchild му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Дали може да се јадат пилешки колбаси,и кога?За вечера или ручек?
    Обично си ги правам без масло на тостер,имаат малце кашкавал внатре ама многу малце ]:)

14. gingerchild

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Подобро да ти бидат за ручек, или ако сакаш можеш една за вечера со малце салата.. :)

15. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    ^ Јас за вечера си ги јадам (јадам виршли, колбасите ми се некако многу мрсни).

16. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Ове не се толку мрсни.Идат како пилешки стек во колбас :D

17. gingerchild

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    забавува ли слабеење внесување зеленчук наутро?

18. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    И јас сакам да внесувам зеленчук наутро ама тогаш не би била таа диетава :?:
    Хелп ]:)

19. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    Здраво на сите форумџии јас сум нова на форумот баш оваа тема за слабеење ме поттикна да се зачленам иако подолго време го читам сајтот дури денес видов дека има и форум.Многу ми се допадна диетата на иренна и ке почнам да ја држам,сум прочитала безброј диети и со секоја што сум ја пробала ми идело да умрам за јадење оваа баш ми се допадна не е воопшто строга и доста здрава ми делува а и како што читам доста ефикасна :up: супер диета.

20. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Сакам да прашам може ли за ручек да се јаде печен компир со пичешко ( печено) ? :)