Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Диетата на irenna

Дискусија во 'Диети' започната од Lacrimosa, 17 февруари 2012.

1. CryBaby

CryBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1

ех, и јас тоа се чудам. ама според она што сум читала, може навечер ако седиш до касно и ако осеќаш глад. Подобро такво нешто отколку леб. Ама пази и тие имаат масти. Немој да претеруваш.

мене повеќе би ми одговарало наутро со појадокот да каснам. Ем за концентрација се добри ем ќе ги потрошам во текот на денот.

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.577
    Допаѓања:
    201.783
    Млекото и јогуртот не мора да бидат нискомаслени. Погрешно ви е верувањето дека мастите, меѓу другото, дебелеат. Инаку, јаткастото овошје е најдобро да го јадете претпладне, ако ве фати глад, и тоа максимум еден грст, непечени, несолени :)

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lavce1359

lavce1359 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    16
    Mislam deka jatkastite plodovi za vreme na dieta ne se preporaclivi :)

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.577
    Допаѓања:
    201.783
    Зошто да не се препорачливи? Зависи како ја сфаќаш диетата. Според мене, тоа е режим на исхрана, а не откажување од јадењето. Јаткастите плодови во умерени количини се доста корисни, и само ако се непечени и несолени. Богати се со Б витамини, неопходни масни киселини и заситуваат прилично. А тоа е она што се бара од одреден продукт во исхраната при диета :)

На DAngel, JuLleE, Trendafilka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. meri321

meri321 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    А палента кога се јаде?? Значи палента на вода само, без зачини .. ? Дали може за вечера со павлака?

6. CryBaby

CryBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1

da da, mislam da :/

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.577
    Допаѓања:
    201.783
    Палента се јаде исклучиво за појадок, никако за вечера, по можност со кечап и слично, со павлака или сирење не :)

8. meri321

meri321 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    А дали може палента за ручек? без павлака..само празна или варени компири?

9. meri321

meri321 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Девојкиии да ве прашам што јадете кога сте втора смена во училиштееееее? Nе би сакала да ја прекинам диетата :(

10. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Не да се препорачливи, туку се задолжителни! Што ќе прави кожата, слузокожата, косата, ноктите, се! На метаболизмот му се потребни здрави масти за да може да се функционира. Со обезмастена храна се доведува само до проблеми. А јаткастите плодови имаат Омега масни киселини и железо како да се излезени од морето. Ако мислиш дека е подобро да земеш еден грст вештачки апчиња да испиеш за истата намена, ОК, секој си има свој избор. Подобро цела година за губам 10 кг ама здраво, отколку веднаш па да се слукам после кој орган прв да го оправам... :!:

На marina.m.g и slada им се допаѓа ова.
  11. IvanaOneD

IvanaOneD Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    21
    Не мора да јадеш на училиште,јади пред да тргнеш и кога ќе се вратиш,а на одмор сокче нешто ако сакаш,ја изгржувам,немам проблеми,за тебе не знам

12. meri321

meri321 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Aха е па фала многу, туку дома јадеш нормално или? Дека сеа е сезона на ајвар и џемовии и такви, многу ми е тешко да се воздржам :( И да те прашам колку време ја држиш диетава и дали има ефекти? :)

13. mawena

mawena Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    17
    Ако се држиш до правилата на диетата ,ке се стопиш за еден месец бар кај мене е така :)

14. marina.m.g

marina.m.g Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    91
    не можам да ја оставам диетава :) најдобра од сите што сум ги пробала и пак ќе ја држам.ослабев 2 кг ради промена на обврски и слично,ама не се исхранувам добро,сакам вака да продолжам.
    Ја имам сега и книгава така да нема шанси нешто погрешно да направам.принципот го знам,ја земав ради многуте рецепти,супер се.има и многу идеи што можеш да јадеш а да не готвиш,тоа е уствари издание за вработени.
    Ако некој не слабее како што очекува,тоа е дека јаде премалку.значи двопек со нутела,ориз,салата,ништо од тоа,се слабее пола кило и се стагнира,или пак јојо ефект на крај.во книгата има и поени кој колку треба да јаде според тежината и верувајте дека има МНОГУ за јадење,количински.може за некој нема смисла,за мене има,ако е така распоредено се преку денот.со среќа на сите!

15. juventina

juventina Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Марина ај те молам кази ми од каде ја купи книгата за диетава што ја спомна во твојот пост и колку пари те молам баш такво нешто ми е потребно во препуниов мој распоред. фала ти однапред и со среќа на сите диеталки

16. marina.m.g

marina.m.g Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    91
    Јувентина ја купив на амазон за 15 евра на германски.Не знам дали има преводи,мислам дека нема ама побарај ,еве линк од книгата
    http://www.amazon.de/Schlank-Schlaf-Ber ... 357&sr=8-1

Со среќа и на тебе! :)

17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Пак ја почнав диетата. Јас сум обратна од сите, во лето се дебелеам, во зима слабеам :) Не се придржувам многу строго до правилата, ми се случуваат отстапки, ама се редки. Бев изненадена кога застанав на вага. За 5 дена имав симнато килограм и половина. Глад не чувствувам воопшто. Немам проблем дури и ако некој пред мене јаде нешто, едноставно знам дека не мора да го јадам тоа сега, можам да го вклучам во некој друг оброк или некој друг ден.

18. PunchMarmelade

PunchMarmelade Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    31
    Ја разгледав диетава и баш ми се чини супер.
    Јас некое време си поставив режимче (не дека строго се придржувам ама бар припазувам што јадам,не бутам сешто и во секое време),кое се состои од-овошје за појадок,за ручек-било што само без лебче,вечера-нешто од ручекот или салата.
    За околу 9-10 дена си симнав 4 кг. Like a boss. 8)

На marina.m.g му/ѝ се допаѓа ова.
  19. meri321

meri321 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Може од време на време некогаш наутро хамбургер? :worried: После дома секако некоја чорбаа и за вечера чаша јогурт или млеко, или кувани виршли..?

20. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Се чудам како ви се јаде хамбургер наутро? :^)