Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Диетата на irenna

Дискусија во 'Диети' започната од Lacrimosa, 17 февруари 2012.

1. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Јас едно прашање... Што да јадеме за ручек кога не се сме дома?
    Често во тоа време сум надвор и морам да јадам надвор... :)

2. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Било што, што ти се јаде, што ти е достапно а не е мнногу мрсно и калорично, јез да можеш и понекогаш да си каснеш и некој сендвич така по голем, јас кога бев на режимов за ручек јадев буквално што ми текнеше и хамбургери, бурек и сл. само не претерувај. На пример можеш ладен сендвич, кроасан, ќебапи или слична скара и слично. Правилото е да се намали внесот на леб и секако да се внимава да не е секојдневно нешто пржено и екстра калорично. Ако имаш услови, можеш туна, паштета, месен нарезок со ѓеврече, или пица и сл.
    Што ти е достапно, што ти е вкусно а да се уклапа во режимов можеш. Не е никој смртен грев и помфритот, јас јас јадев буквално све што ми се јадеше а неможев да го јадам за вечера или појадок, само за тие оброци внимавав, нарочито на вечерата и за 2/3 месеци симнав доста, незнам колкку точно но беа 7/8 клограми сигурно, до душа и толку отприлика имав за слабеење па веројатно дека малку им требаше поише време.

Од утре планирам пак да си го почнам режимов, без забушавање, па ќе ја посетувам темава почесто.

На LifeLove и La.Reina.Del.Sur им се допаѓа ова.
  3. La.Reina.Del.Sur

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Леб како леб, не јадам многу долго. Ретко парче или две интегрален...
    Често не сум дома за ручек и морам да каснам што ќе ми дојде при рака... Така да ќе видам денес што ќе биде на мени :D

4. Kalina1

Kalina1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    37
    I jas ja drzam veke 22 dena i uspeav da simnam 4,5 kg do sega. Bidejki imam za slabeenje 30 kg planiram da ja drzam najmalce cela godina.Ja izdrzuvam bidejki za dorucek si jadam gevrek i maslinki, patlican,nekogas i integralno lepce so med. Za rucek mandda bez leb,a za vecera edno parce sirenje i jogurt,ili jace. Zavisi. Posle dorucekot posle 3 casa do 16 casot jadam ovosje.Ima promena bidejki ne pijam veke koka kola, ne gnetam cokoladi pa se nadevam na podolg period ke simnam kg.

5. M-K

M-K Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Ви напишав подетално во порака :)))

На vaskatodi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. biibaa

biibaa Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    ke moze li podetalno da napises kako uspea da oslabnes 15kg i za kolkav period...pozz

7. M-K

M-K Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Еве одговор за сите, на кој нема да му е јасно нешто, нека ми пише слободно :)))... Првите 10 дена, резултатите не се многу видливи, тоа е додека се навикне организмот на новиот режим, меѓутоа потоа на секои 10 дена ( доколку строго се придржавате до ова) ќе симнувате до 3 кг... Доручекот е секогаш овошје ( освен банана-бананата може да ја јадете за вечера) а може и геврек, или било какво пециво, но празно ( без сирење, месо или јогурт), најдоцна до 1 часот... Ручекот и вечерата сами ги комбинирате, но да внимавате да не се мешаат јаглехидрати и протеини...На пример ако има за ручек месо и компир, ќе го јадете само едното, со салата... За вечера исто, сами си правите комбинации...Количините не се ограничени! Леб е дозволено да се јаде само со зеленчук...Не смее никако да се јаде благо и грицки, газираното исто така е забрането... Многу е важно од оброк до оброк да има растојание од најмалку 4 часа... За неполни 3 месеци ги симнав тие килограми :)... И сеуште се хранам вака... Најважно е тоа што нема јо-јо ефект...

На kejtule му/ѝ се допаѓа ова.
  8. severinka

severinka Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    здраво феминки, од денес и јас почнав да ја држам диетата не се осекам ич гладно значи тоа ми е најважно.
    Доручек:кроосан со крем и една јаболка
    ручек:(морав да јадам нешто незготвено и јадов 1 рибанка ајвар сирење) знам дека сирењето е за вечера но морав..
    вечерава уште не сум ја почнала но планирам 1 морков (ги овожавам!!!) и пред спиење една чаша млеко ако сум некаде згресила проправете ме!

9. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Морковот ти е јагленхидрат, остави го за ручек.

10. La.Reina.Del.Sur

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Размациве помеѓу оброциве ми се убиствени :/ ... Посебно помешу доручекот и ручекот.
    Не знам колку е во ред, ама јас половина доручек (на пример: кроасанот, парче торта и сл) го јадам прво, па овошјето 2 до 3 часа подоцна... Прво дека ми е многу наеднаш да го јадам а второ дека побрзо изгладнувам...
    И дали смее нешто да се јаде помеѓу ручекот и вечерата?

11. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.446
    Допаѓања:
    22.878
    Редно време е пак да се вратам на режимов на исхрана и јас. Поминаа и празници, и родендени, и распуст. Од лично искуство знам дека многу ми помага диетава за намалување на килажата. Овој пат имам за симнување некои 7-8 кг. Малку се, ама многу ми е тешко да ослабнам. Имам околу 2ипол месеци за ова и се надевам дека ќе успеам.
    Од 1ви март ќе се запишам и во теретана, со една другарка, веќе се договоривме, а и најдов вежби и за дома, па ќе ве дружам во темава.
    Е сега, ве читам дека за доручек јадете и кроасана или геврек, а и овошје. Или едното или другото. Јас ќе си останам на 2те овошки за сабајле. Плус, точно е дека не се ограничени количински оброците, ама доколку не внимаваме колку храна внесуваме за време на ручекот, џабе ќе бидат и овошките и зеленчукот на сабајле и за вечера. :)

12. severinka

severinka Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    доруцекот ми бесе мали кроосанчиња + 1 протокал
    ручекот ми бесе тост........
    вечера чаша млеко
    поправете ме во нешто ако сум утнала имам вишок 5 килограми мора да ги снема и мешето да ми се намали

13. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.260
    Јас претходните две недели правев некои грешки и затоа од оваа недела почнав од ново. :)

Ден 1
    Појадок:Bake rolls tomato olive & oregano
    Ужина:2 киви
    Ручек:2 чинии супа и зелка салата
    Вечера:едно мало парче сирење

Ден 2
    Појадок:3 парчиња двопек и 3 колачиња
    Ужина:2 јаболки
    Ручек:ориз и пиперки
    Вечера:ништо

Ден 3
    Појадок:10 дренки,2 чоколатца и Bake rolls tomato olive & oregano
    Ужина:ништо
    Ручек:печени компири и 1 виршла

14. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    За ручек избегнувај мешање на протеини со скроб или ЈХ.... можеш печените компири да ги јадеш за ручек, а виршлата за вечера ;)

На Chica.Loca му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.260
    Ден 4
    Појадок:2 солени банички
    Ужина:ништо
    Ручек:една рибанка леб со крем(немаше ништо подготвено за ручек,затоа јадев леб со крем)

За утре.
    Ден 5
    Појадок:4 парчиња двопек
    Ужина:2 киви
    Ручек:2 чинии супа и зелка салата
    Вечера:риба или чаша млеко

16. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.446
    Допаѓања:
    22.878
    Моето денешно мени:
    Појадок - 1 јаболко
    Ручек - кришка леб со грав и салата марула
    Вечера - салата марула

17. M-K

M-K Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Искрено, на количина никогаш не внимавав...И сепак резултатите се "страшни" :))))

18. vaskatodi

vaskatodi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    еве чесен збор од утре,,убав неделчен ден,ќе почнам,само што да правам кога сум ноќна смена неможам без сончоглед ,тоа се два дена во неделата,инаку се друго нема проблем сметам дека можам :P

19. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.446
    Допаѓања:
    22.878
    2 ден:
    Појадок - 1 портокал и бисквит
    Ручек - кришкаипол леб со печен праз во тавче, плус руска кисела салата
    Вечера - 1 кременадла, и салата марула