7 ден:кафе и цеден лимон со к.бода појадок:2 муфи ручек:посна зелка бечера:салата зелка со красравица и парче сирење пред легнување чај (од течности пијам само к.вода, вода и чај без шеќер) КАДЕ СТЕ НИКОЈ НЕМА ШТО ПРАВИТЕ ШТО ЈАДЕТЕ
43 ден Појадок - кроасан и чаша млеко Ужина - банана Ручек - кришка леб со павлака, сирење и домат Вечера - 2 парчиња сардина и салата од краставици и домати
Вчера: Појадок - кифла и природен цеден сок. Ручек - домашна манџа, посна и без леб. Вечера - џигери + мешана салата од рендана зелка, цвекло, ѓумбир. Денес: Појадок - леб со слатко од јагоди. Ужина - банана. Ручек - посен грашак. Вечера - две варени јајца, чаша јогурт, кашкавал.
8 ден:кафе и лимон цеден со к.вода појадок:2 муфи и к.вода ручек:спанаќ, ајран и 1 рибанче леб вечера:салата марула со м.кромид и парче сирење пред легнување чај - 2кг имам до денес многу сум среќна и верувам ќе успеам вие до каде сте ме интересира колку сте симнале (happygirl),верувам дека веке ова ви е начин на исхрана ве поздравувам сите
Ме интересира дали во диетава има ужини и какви се дозволени патем,пијам мнг кафе и тоа ноќе...може тоа да е со млеко? (или какао со млеко,покрај протеинската вечера) ЕДИТ-до кога навечер (колку часот) е ок да се јаде?
Незнам за дитеава какви ужини ама за ужина може да ти биде овошје,зеленчук,јаткасти пллодови,вита нова.А навечер не смееш да јадеш 2 часа пред да си легнеш затоа што кога спиеш телото согорува калории а ако имаш јадено тогаш телото ке ги согори тие калории што тогаш си ги внела а ако немаш јадено тогаш телото ке ги согорува калориите кои во телото се осанати како шеќери и масти. И тука всушност се согорува вишокот се надевам дека ти помогнав а ако имаш др прашања пиши лп поздравче
Може да пиеш навечер кафе со млеко, ако веќе мораш, пошто и јас сум голем љубител на кафе (турско најмногу) и сакам да го пијам навечер, ама откако се информирав дека премногу кафе влијае на создавање на целулит (а масажа со неговиот талог намалување на целулитот - која иронија! ) престанав да пијам кафе после 6-7 часот.. Инаку јас си мезам лешници измеѓу, пошто ги имам во приватна сопственост во изобилство ) или пак делкам ѓумбир, по малечки парчиња. Али сето тоа до кај 5 часот најкасно. Битно е да имаш неколку часа размак помеѓу оброците, ужините да не ти бидат калорични, а навечер јас јадам до кај 22 часот, пошто си легнувам во 4-5, некогаш и 6 сабајле. Доручекот ми почнува во 12, во 18 ручам, па ми останува од 18 до 22, четири сати размак па тогаш вечерам. Знам дека треба порано, ама таков ми е биоритамот, и според тоа си ги имам прилагодено оброците. Денес инаку: појадок - леб со мармалад + чај + кафе. ручек - спанаќ со јогурт. вечера - две јајца, јогурт и кашкавалче едно парченце
eve me i mene. utre dve nedeli od dietata. Mazmi prvpat vo zivotot drzi dieta. minatata nedela se merese i imase oslabnato 2 kg i go gledam epten dobie elan za da ja drzi dietata. Jas nemav oslabnato nitu gram ama bidejki utre denta po merenjeto dobiv toa e normalno. inaku jas doruckuvam obicno prazno lisnato i banana ili ponekogas mekica od vreme na vreme simit pogaca , i piam mnogu voda, rucam pokasno duri kaj 17.30-18.00h, pa taka da navecer, mnogu cesto pijam samo jogurt ili jadam kiselo mleko a ponekogas i marula. ke vidime utre dali sum simnala nekoe kilce.
45 ден Појадок - кроасан Ужина - портокал Ручек - кришка леб со грав, риба и салата зелка Вечера - салата
Обично појадувам прво овошје па кроасан/вафла со џем/штрудла со јаболко или кајсија; за ручек тестенини/месо; и за вечера салата/сирење или јогурт. Не бројам денови зошто диетава полека но сигурно ми стана редовна исхрана. Како зависник од благо сум многу сум задоволна што најдов начин како да ги намалам килограмите а да не се откажам од најголемите задоволства. Резултатот е очигледен, и во обем а и на вагата - за два-три месеца 10kg помалку.
Браво zarah И јас исто, да не ми е бројачон под мислењава ќе заборавам од кога сум ) Инаку изгледа сите денес сме имале риба и грав за ручек дома Јас за појадок стандард шема - го обожавам мармаладот од јагоди, па си мачкам по 2 лепчиња на сабајле .утре планирам и домашен леб со многу зрнца да си направам со мамичка, па таман уште поубаво да ми биди утрото кафе шема исто за појадок. Ручек - грав, без запршка. Поубав ми е. Ужина - живи лешници, гриц, гриц Вечера - денес изгледа тешка работа.. ич не ми се јади, каснав само 2 парчиња кашкавал и немам ич апетит. Пијам моментално вода + лимон + цимет. Џоа коктел Иначе си почнав и на calorie counter да си водам евиденција, и од компјутер и од мобилен, таман И не знам дали знаевте, ама и од седење во комбинација со учење многу калории се трошеле, јас сега дознав не ми се веруваше )) Поздрав
Јас сум истотака љубител на кафе,и имаме ист биоритам и начин на живот-потполно ист! Е сега,за да не вечерам гледам да се напијам кафенце (Турско или нес со млеко и 2л. шеќер(неколку год. консумирав натрен ама сега неколку месеци правам пауза,веројатно до летото ќе е) Денес вака јадев- Доручек-1 јаболко,кафе со соја млеко и шеќер,и после 1час јадев соленки Ручер-Чинија спанаќ (имаше и ориз во него) со јогурт Вечера-малку павлака(од оние малине што се),кафе со млеко и сега пијам чај (ама еве ми кркорат цревата...) Е сега,јас соленките ги јадев во осум сабајле,јаболкото исто,а ручекот во 14.30 вечерата во 10 ипол вечерта... Не знам вака колку е правилно. Што мислите,многу е?
Многу имаш размак помеѓу 14.30 и 22:30. Тоа ти се 8 сати без јадење, ќе си го зафркниш желудникот.. Пробај преку ден да имаш повеќе оброци, барем до 16 часот, ако седиш и ти како мене (се гледа по времево кога постираме ) тогаш ќе ти треба добра вечера, мислам не премногу калорична, ама сепак да те засити количински. Пробај јади повеќе салати навечер, кафето можеш да го пиеш со млеко, ама шеќерот е строго забранет на вечер.. Знам дека е зафрканција, јас пијам турско без шеќер ама нес не можам без ич, затоа и го избегавам... Ама шеќерот директива ти оди во газот, така да се изразам Мене вечерва многу ме изваде вода + лимон + цимет, можеш и одма да си пробаш да видиш дали ќе ти функционира и тебе Убива глад до немај-каде! А не дека не сакам да јадам, туку сакав да се освежам, пошто цел ден учам, спремам труд и затоа си направив вакво „коктелче“ ама незнам дали од него, ама ич не ми се јади цела вечер. Освен кашкавалчињата од прееска, немам никаква желба за ништо освен течност, а ова ми е совршено има 0 калории Инаку ручекот ти е супер, исто и компонентите за појадок (освен млекото, ама ајде ако не можеш поинаку), ама треба да јадиш повеќе, вака ќе припадниш некаде, не се изгладнувај! = прво и основно правило! никогаш не треба да си гладна, јади доволно за да се најадиш (не прејадиш) во секој оброк, само гледај да е здрава храна и од делот што треба да го јадеш, ништо друго. Инаку не е проблем за време на ручекот да измешаш по малку, само да не се претерува, се троши секако, ако не си легниш веднаш, посебно ако си уште и активна, ич нема да имаш гајле. П.С: се мразам себеси со 3 километражниве постови.
ЈАс за доручек изедов 2 мафини мали (нели јаглехидрати сабајле),а за ручек чинија грашак и пола парче леб.За вечера ќе видиме,нешто лесно.
денес сум на банана и сокче од сабајле, кафе без шеќер и водичка. ми се потроши ѓумбирот, утре ќе одам на пазарче да си набавам пак. супер ми е чајот од свеж ѓумбир, а тој прашакот го пробав кај другарка и не можам да го пијам. си реков, нема логика прашак да биди поквалитетен од природен ѓумбир, а плус тоа и повкусен е вака, па така и ќе продолжам да го пијам. го пијам во комбинација со лимон и цимет навечер, а насабајле додавам и мед понекогаш, кога-како. за ручек уште немам посебен план, не знам што ми е деновиве ама ич не сум гладна. слично ми беше и минатиот пат кога почнав, ептен бев стрвна за се на почетокот, а потоа ми поминуваше апетитот, така и сега немам воља ништо да јадам.. тоа е, ќе видиме што ќе понуди куќата за ручек, немам уште исшпиунирано што направила мамичка. за вечера деновиве хит ми е салата од марула и по некое време јогурт. ме полни до грло скрос, ме држи таман и немам потреба ништо плус да јадам. така.. засега сум -3 цм во половина и -2.5 во стомак. килажата ми е +1 килограм, на мое огромно чудење, ама можда и не е толку чудно, затоа што имам добиено, само што ме иритира по малку да сум ослабена во обем а на килажа да јавува во плус. damn!
9 ден:кафе и цеден лимон со к.вода појадок:кифла со мармалат,протокал ручек-вечера.кебапчиња салата марула и сирење пред легнување чај 10 ден :кафе и цеден лимон со к.вода појадок:2 рибанчиња со мармалад протокал ручек:пица вечера:/ пред спиење чај 11 ден:кафе и лимон цеден со к.вода појадок:2 рибанчиња леб со мармалад ручек-вечера:печено месо јагнешко некое печено кромпирче и салата пред легнување чај денес 12 ден:кафе .... појадок:мармалад со леб 2 р. протокал ручек:сарма од лист од лоза и к.млеко вечера:патлиџан краставица и парче сирење пред легнување чај
Денес 2 мафини и шоља кафе за доручек,150 гр. фета сирење со едно парче леб,ужина чај,вечера два моркови и кафе.
Хмм ок штом така се сметаат...Сепак мислев нешто зеленчук да е за вечера,а немав зелка денес,имав само моркови.Ок иначе,фала за советот
Јас решив оваа да ја држам затоа што УН не ми помага никако.Ослабев малку,4,5 кила и толку,а веќе 31ви ден ја држам. Ако ја држам диетава месец дена,имам шанси да ослабам 10тина кила ? Просветлете...