Форумџика на годината

Диетата на irenna

Дискусија во 'Диети' започната од Lacrimosa, 17 февруари 2012.

1. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Зошто не си задоволна, па супер кг си симнала за тоа време и со таква диета. Јас едвај 3-4 успевам да симнам за волку време па и најригорозната диета да ја држам.Сепак нели секој организам е различен , но искрено не ми се верува дека може да симнеш толку многу кг колку што сакаш за 1 месец. Тоа треба некоја ептен строга диета да држиш.

2. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    10 кила за месец дена со што и да пробаш да ослабиш јас мислам дека до крајов на летово ќе ги имаш вратено дупло. а со оваа диета ако ти е планот за месец 10 кила, не се мачи за џабе :) бавно оди, ама сигурно. јас се што ослабив ми остана така и можда пола кило-кило ако вратив, ама јадев како коњ во помалку од месец дена, крива си сум. :)
    ако планираш ригорозни диети да држиш, мавни се на супа од зелка, со нејзе гарантирано од неколку блиски познаници (не од мене) -5 кила имаш неделно. ама се враќаат после ко ништо, за многу краток период. јас повраќав од нејзе уште вториот ден. на ун и се мислев, ама многу треба пазење, оваа најсигурна ми е и веќе ко да престанав да мислам што во кој дел треба да јадам, само ми функционира автоматски.. :)

3. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    ^Гледам дека тука имаат пишувано дека за 10 дена 4 кила симнувале,па затоа.
    Инаку чим викаш бавно се симнуваат,не верувам дека ќе се вратат.
    Вчера ми беше овошен ден он УН,а денес почнав со оваа.
    Доручкував кроасан,за ручек компир манџа,а за вечера салата.

Ќе ја држам оваа 10 дена,па ќе видам што ќе биде.
    Само ми е страв да не си ги вратам килограмите симнати со УН...

4. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    Не се симнуваат кај сите со ист интензитет килограмите. Не се споредува тоа така, може некој што има 80 кг да ослабне 10 кила, а некој што има 60 секако дека нема да може да ослабне повеќе од 3-4 за истото тоа време. Конкретно за SweetChild да кажам дека тоа што го постигнала со УН, ке имало многу поголем ефект ако го исфрлела тоа глупаво благо што „ко бајаги“ треба да се јаде во денот за тестенини и лебот и супите. Поточно да ја држи на Жан Митрев диетата со четирите дена (месо, манџа, тестенини, овошје), што е слична на УН, ама нема благо, нема леб воопшто и нема месени работи, значи во ден за тестенини се јаде само макарони и шпагети без додатоци (од додаток може само зачини) никакви пици, кифли и гевреци, како и појадокот што не смее да ти се состои од банана. Банана е дозволена само една во овошен ден, а другите денови друго некое овошје. Верувај дека има многу голем ефект. А овошниот ден си е овошен ден и мораш да го издржиш, сабјалето после овошниот ден мислам дека се гледа најголемиот ефект кога ке застанеш на вага. Испробано!!!

На ForeverYoung му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SweetChild

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    ^Добро,немора толку дрско да објаснуваш,се разбираме.

Инаку фала за образложението и би те замолила да запишеш каква е таа диета на Жан Митрев.

6. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Вчера бев со доручек малце мусли и кафе,ручек едно лепче со салама,вечера стек печен со зелка салата и кафе :)
    Денес почнувам со ѓеврече,па покасно ќе смислам нешто :)

7. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    Што беше дрско? Само сакав да помогнам, позззз.

8. scorpija-M

scorpija-M Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    Женски, да ве прашам некои што се поискусни и подолго време што се на овој режим на исхрана, што мислите кој е подобар овој на irenna или УН, јас 2 месеци сум на УН и ослабев некаде 8-9 кг. досега, ама сега некаде 20тина дена стангирам со килограмите, па си реков да пробам со овај режим, малку поразлично е, може ќе успеам пак да почнам да слабеам :)

9. DES-DES

DES-DES Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    13 ден:кафе и цеден лимон со к.вода
    појадок:блага кифла(со мармалад)
    ручек:ориз со копанче и салата марула
    вечера:парче сирење и м.шолче ајран
    пред спиење чај
    денес 14 ден:кафе и ц. лимон
    појадок:1 рибанче ајвар и м.парче топено благо(полжав)
    ручек:ориз со копан и марула салата
    вечера ако ми се јаде нешто (ајран сирење имам и зелка за салата)
    девојки стагнирав незнам можеби оти ми дојде

10. AhThatFemaleProblems

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    ^ scorpija-M јас ја немам пробано УН, од проста причина што мислам дека ќе се изгубам во деновите и ќе ги измешам. таква сум јас, не сакам да мислам дека сум на диета и да се мислам премногу што треба да јадам, или не дај боже да планирам ден унапред, оти често си се губам во времето и просторот, лезетски сакам да си живеам :)) а башка тоа, знам дека невнесувањето јх во текот на денот предизвикува искористување на мастите, т.е нивно трансформирање во јх, ама кај мене не е баш тоа така, затоа што многу имам проблем со шеќерот, и плус дека сум пушач, ми се чини дека ако не внесам барем малку јх во текот на денот, нема да имам енергија ич. инаку дека има ефекти - има. и тоа долготрајни и не се враќаат килограмите како од други диети. а процесот на слабеење е бавен, но сигурен.

^DES-DES и јас имав проблем со килажата поради тоа што ми дојде, на вага ми покажуваше +1 килограм откако почнав со режимов, а во обем помалку цм. Ама еве ми заврши и моментално сум -2 килограми на мое огромно чудење :worried: режимов откако пак го почнав колку има не знам точно, мислам дека околу 10 дена, така нешто. така да мене ми е супер.

Инаку слабеењето кај луѓе со поголема тежина оди побрзо затоа што имаат поголем вишок на вода во организмот од тие што имаат малку килограми за губење (каде како кај мене, сето е салце, водата баба рога си ја зеде) :D

11. scorpija-M

scorpija-M Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    Благодарам за деталниот опис AllThatFemaleProblems :)
    Засега ќе продолжам уште некој ден со УН, па ќе видиме, потоа сигурно ќе продолжам со овој режим на irenna
    позз

12. SweetChild

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Денес:
    Доручек:Лепче со мармалад
    Ручек:Манџа
    Вечера:Салата :)

13. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    ЈАс денес доручек мусли, ужинка Витанова после ручек малце паштета на пола лепче и зелка салата,а вечера незнам,можи пак салата ако ме фати глад или па ништо. А да,и 2 кафиња денес пак.

14. AhThatFemaleProblems

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    појадок: полубел леб - 2 парчиња со маслинки 9-10 (протеини ама јбг, не ми се јадеше благо ич) + кафе + водишта. :)
    ручек: (не)оправдано пропуштен, ради што се заакав еден куп време по бутици.
    вечера: спанаќ + јогурт + чај од ѓумбир, зелен чај и брусница.

15. Nakov

Nakov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    54
    Девојки се извинувам шо вака се уфрлувам ама се обидував да ја најдам целата диета некаде ама врти врти не бидува 100 и кусур страни се,ај некому ако не му е тешко нека ми ја пише,Фала однапред.
    Инаку јас да ви кажам дека се е во здравата исхрана и физичката активност за речиси 6-7 месеци ослабнав 18 кг од нив си вратив само 4 оти зимо нели празници милион па сега вака запролетени пак да се фрлиме на работа :) а и почнав со Insanity Workout па да видиме шо ке биде

16. blackstyle

blackstyle Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    61
    Диетата на irenna

"Прво и најважно нема забранети јадења, значи се јаде се, само се пази на комбинацијата и периодот на внесување на храната, јас ја држам оваа диета 10 дена и до сега ослабев 4 кила.

Доручек : јагленохидрати и шеќери, значи може да доручкувате, чоколадо, штрудла, лиснато, овошје, торта....кифли(празни ) значи да не се комбинира со масти или белковини
    Јас денес доручкував еден Pop-cake, банана и кафе( насабајле може шеќер во кафето )

Ручек: Она што дома ви спремиле за ручек ќе си го јадете нормално, значи се ви е дозволено ама само една кришка леб смеете, а ако можете подобро е без леб да ручате.

Вечера: Белковини или протеини во комбинација со зелена салата. Значи можете да јадете шопска, мимоза... или само зелана салата во комбинација со месо или туна или млечни производи . Јас обично вечерам марула со варен или испечен стек( месото може и на тостер) вчера вечерав салата од зелка со канче кисело млеко и 150 грама сирење.

Ако по вечерата ви се пријаде може слободно повторно да вечерате, т.е. двапати да вечерате ама ќе јадете исто што сте јаделе за вечера.
    И треба да имате 4-5 саати размак помеѓу оброците. Ова не е диета туку правилен начин на исхрана, се си јадете само се внимава на комбинациите. Јагленохидратите и шеќерите внесени за доручекот се трошат во текот на денот, ручекот е нормален а вечерата е лесна и без леб. За вечера имате белковини и протеини што значи дека ќе слабее салото а не мускулите, од ништо не сте лишени, се се јаде.

17. Nakov

Nakov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    54
    Фала многу blackstyle :* ајде сега со лесно нека ни е :)

18. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    ДЕнес овесни житарици со јогурт,пола чинија,кафе,ручек грав со парче леб,вечера сирење парче и капучино. Како за храна од 11-03 супер е :D

19. HipHopDance

HipHopDance Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    14
    Јас избац сега малце, ама нема врска... :D
    Од утре, здравје, почнувам со оваа диета, односно режим на исхрана, па посакајте ми среќа. :D Ќе гледам да се придржувам до правилата, и секој ден ќе пишувам што сум јадела. :D Јас исто така и 5 пати неделно вежбам, 3 пати одам на фитнес и 2 пати имам тренинг и ваљда до лето ќе се стегнам. :D Со среќа и на другите што почнуваат со ова, или веќе се почнати.

20. DES-DES

DES-DES Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    15 ден:кафе цеден лимон со к.вода
    појадок:кифла и протокал
    ручек:риба и кромпир варен со млад кромид магдонос и лимон
    вечера:/ чај
    16 ден.цеден лимон со к.вода и кафе
    ручек:1пржено јајце со колбас и патлиџан
    вечера:салата зелка;чај
    17ден:појадок јуфки
    ручек:1/2 чушка полнета со 1 рибанче леб
    бечера:салата зелка и сирење;чај
    18 ден:кафе и лимон цеден со к.вода
    појадок: рибанче пржено
    ручек - вечера:1/2 пита ;чај
    19 ден:кафе и к.вода со лимон
    појадок: леб со ајвар, 2 коцки чоколадо, протокал
    ручек:полнети чушки 1 рибанче и к.млеко
    вечера:парче сирење и краставица;чај
    Инаку да ви кажам не мрднав само тоа 1 килце и тука стојам но не се откажувам :x ,не сум се измерила во обем ама иста сум, ќе биде имам многу салце па ќе се потрудам повеќе.Ви посакувам денови без многу храна и без потреба од неа (јас почнав да не осеќам глад како порано не јадам меѓу оброците и многу сум среќна за тоа)и затоа верувам дека ќе успеам правилно да се хранам ;)