година и пол можда, можда и фазла.. на долги стази е скрос, пошто повеќе би рекла дека е начин на живот/режим на исхрана, отколку само диета со екстра брзи резултати на почетокот за една недела некаде (пошто водата ваљда тогаш се исфрла, не сум сигурна како да го објаснам тоа стручно ) ослабив 3-4 кила наеднаш, после побавно, ама битно е дека ми се среди биоритамот, оти навечер ако не јади човек, сабајлето ептен му се јади, то имам забележано. оти јас претходно секогаш сум го скокала доручекот, сега ми е таман
Јас ја запоставував диетава, деновиве почнав мнооогу да јадам, така што од 59кг со светлосна брзина дојдов на 62 И од денес почнав сериозно : Доручек- Чаша ипол сок од праски, 1 кроасан. Ручек- Компир манџа без леб. Вечера- Месо свинско, со кисела зелка а може и јогурт да се напијам пред спиење
Zdravo na site nova sum na forumot sakam da ja pocnam dietava gi citav site vasi iskustva i epten me motiviraa me interesira vo koe vreme najubavo e da se zemaat obrocite ..odnapred vi blagodaram
Еве ме и мене назад Доручек витанова еден ишлер јаболко и неколку суви сливи Ручек мусака и пченкано лебче Вечера јогурт Малку повеке изедов ручекот ама од утре построго Иначе јас останав на тоа што бев не ослабнав многу ама си имам ред на јадење посебно за благо сто можам цел ден да јадам ама може проблем мие што разлика од доручек до ручек ние два и пол часа а вечера скоро секој пат прескокнувам
Нова сум на форумот,и сум заинтересирана за оваа диета па ако може повеке комбинации да се напишат.поздрав однапред благодарам
^caro985 почни да читаш од прва страна на темава па натаму, имаш еден куп комбинаци а бе да си прашам јас нешто (малку оф топик, ама пошто гледам многу од вас пиете за вечера исто јогурт), пиев други јогурти досега навечер, овој баланс го немав пробано, не знам оти од шипка го пиев тој со пониска масленост досега. е арно, ама завчера и вчера вечер откако се напив 2 чаши од балансов, се дисбалансирав )) еден куп гасови имав и малку чудно ми дојде. :/ дотолку да ми реагира? вечерва намерно не се напив и гледам таман ми е, си реков да не ми е од друго нешто.. ама изгледа е од јогуртот. позитивно е да се има толку гасови и да ми кркори стомаков или не е? не знам дали ми средува нешто или ми кажува да прекинам да го употребувам? искуство?
Разликата е тоа што баланс јогуртот има олигофруктоза,а другите немаат. Олигофруктозата е диетално влакно и ако не јадеш диетални влакна подолго време,нормално е да се прави така. Но може си нетолератна на лактоза,ништо чудно.
1. Јогуртите не се природни веќе. Ги прават со нишесте и други додатоци, со кои наместо позитивен добиваш негативен ефект. Ако можеш да си правиш домашен најубаво ти е. 2. Од лактозата, од млечните продукти се создава тежина, затвореност, гасови, па подобро е да не се конзумираат во големи количини.
Според мене оваа диета е многу ефикасна и за цел живот е одлична и денеска ја почнав доручек :50грама мусли,1 витанова и 1 јаболко , ручек :1 ипол тањир грав со саата , вечера:цалата со малку кисело млеко многу вода чаеви и кафе и многу трчање.
Коментарите се слободни,фактите се свети. Дај ми извор на твоите тврдења. Кога сакаш да постираш нешто провери од каде ти се изворите на информациите. Лактозата не создава тежина,обилно јадење и не активност. Треба да ја избегнуваш лактозата ако си нетолерантен на неа. Доста веќе со псевдонаука!
Eve me i mene za prv pat na ovaa dieta 1den dorucek-2parcinja leb so eurokrem i 1malo cokolatce rucek-taljateli vecera-stek ako imam nekoja greska vo menito odma da me poprajte
Ве молам кажете ми дали имам згрешено Доручек : Чипс стапче и една чаша леден чај Ручек : планирам варен ориз Вечера : салата
pa dobro bre.... sto ne se krsti dietava -- jadete se! jas barav barav ama ja preskoknav. Iskreno si rekov e...irena....pa pocnav so un dieta. Ne e losa dietata, ama mene mi e teska za drzenje, ja krsam. Eve zosto...37 godini, so bebus, najcesto sum sama preku nok i ne ni spijam nekoi noki voopsto. Koga pocnuva denot un preporacyva ovosje vo par, a mene mi treba seker i kafe za da dobijam energija i sila. Ovosje samo ne mi vrsi rabota pa iskreno poveke e macenje pravam razlicni jadenja i toa dopolnitelno e problem un ima spoecificni baranja, a ona ovosniot den mi e smrt ova bilo super...slucajno go otvoriv i fala i na irena za spodelyvanjeto. baska ke mozam jogurt da jadam sekoj den )))) baska ke jadam blago za dorucek e pa aj airlijs neka e...,. od utre i jas ke pocnam :&))
a ona za laktozata ... i jas se soglasyvam deka onie koi se netolerantni ne treba da konzumiraat mleko i mlecni proizvodi, ama pa ako covek pocne da cita togas i mesoto, i jajcata, i ovosjeto i zelencukot, a bogami i vodata se polni so otrovi,pesticidi, teski metali..... a mora da jademe mlecnite proizvodi imaat kalcium i drugi hranlivi sostojki koi itekako ni e potreben
Луѓе да ве прашам синока не вечерав бидејки бев сита од ручекот, ама каснав малку кикирики па дали некој знае дали се дозволени
Доручек: Кроасан и сок од портокал Ручек: Стек Вечера: Салата Корегирајтеме ако сум згрешила во исхраната
Од денес ја почнувам диетата. Појадок: парче торта + кафе со шеќер Ручек: ориз со пилешко месо (без леб) Вечера: јогурт Веднаш по станување чаша млака вода па после половина час оброк.
3 колограми отприлика за колку вреем би ги симнала? ме буни доручеков јагленохидрати и шеќери, значи може да доручкувате, чоколадо, штрудла, лиснато, овошје, торта....кифли(празни ) на интернет ова ми излезе како јагленохидрати..: јагленохидрати:грав,грашок,боранија,семки,ореви,ориз,млеко,зеленчук,овесни снегулки