Jas za eden mesec so ovaa dieta ,oslabnav 5-6 kg a imav i prekrsoci,plus si go srediv metabolizmot,konecno nauciv kako da se hranam dobro i da izgledam dobro bez macenje i izgladnuvanje
Здраво,сакам да се посоветувам со вас. Пред околу 5 месеци бев на диета и крвта многу ми ослабе,а менструација немав 4 месеци,се додека не се вратив на стариот начин на исхрана.Сега ми е се во ред со менструацијата.Но,имам многу за слабеење околу 25 кг. Внесов некој режим во исхраната сега веќе ми е 3 ден,ама се плашам пак да не ми се повтори тоа. Затоа сакав да ве прашам дали има некакви шумливи таблетки(без додаток на шеќер) или витамини кои содржат витамин Б12 и Б9 (против анемија),и од каде се купуваат?
Се придржува некој според диетава? Да се дружиме и поддржуваме. Јас почнав од денес со 2-3 дена претходна подготовка. Прв пат во животот се ставам на диета, се надевам ќе издржам и ќе има некаков резултат. Имам 62кг. цел ми е да стигнам до 55. Ден 1 Појадок: 1банана и 1 колаче Ручек: варен ориз со болоњезе сос и салата од 1 морков со 2 лажици мелено ленено семе. Вечера: риба готвена на пареа со салата од крставица, домат и кромид. Наутро 1 час пред доручек пијам чаша топла вода со половина лимон.
@Marijana93 Колку време ти беше потребно за да симнеш 8кг? Само со диета или и вежбаше нешто тој период?
Две недели и не ги вратив тие 8 килограми не вежбав само пешачев по 2 ипол км и ја држев диетава стрикно како што е
Za 2 nedeli 8 kg,bravo! Jas bev skeptik ,no definitivno ke ja pocnam dietava,imam mnogu za slabeenje.
Почни ја јас ја држев и воопшто не бев гладна многу поубаво е кога оброците ти се распоредени и имаш пауза од неколку саати
За доручек јадев Славски венец сирењак кроасан геврек и сок пиев насабајле благоможеш на сабајле тоа те заситува За ручек јадев салата или туна За вечера јадев салата или јогурт И имав размак меѓу оброците 4 5 саати
Денес еве решив да ја почнам диетава. Изгледа доста лесна. Сакам да прашам дали смиња (сончоглед, семки од тиква, ленено сме...) се дозволени и во кој период? Исто така и сите јаткасти плодови? Бидејќи вежбам, а ми треба енергија ете сега почнав со доручек од 2 портокали поздрав ФИТ девоjки
Јас мелено ленено семе додавам во секоја салата. Низ темава имам читано дека некои јаделе сончоглед за вечера, а јаткастите плодови би рекла дека се за појадок. Инаку и јас сум на диетава, денес петти ден. Ти до каде си?
Девојки од утре почнувам со диетава. Да не има некој за да се поддржуваме? Ве молам бидете активни ќе ви пишувам секој ден
еве јас почнав од денес со диетава Доручек:чоколадо,портокал,кафе Ручек:ориз со пилешко и кисели краставичиња Вечера:јогурт и можи едно парче сирење И изедов една шака пуканки
За 2 недели намалив 1.2кг. Не се придржував многу строго, "зависник" сум од чоколадо и ми се счучуваше после ручек да земам 1 коцка чоколадо. Изминатава недела бев на одмор и не се придржував воопшто. Денес стартувам повторно, овојпат построго.
доручек:мало парче торта,ч коцки чоколадо за готвење,портокал и кафе ручек:пилешки џигери со кромид и доматен сос,кафе вечера:таратур ако можи некој да ми кажи дали јадам доволно или пак можеби е многу од физичка активност денес пешачев