Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Диетата на irenna

Дискусија во 'Диети' започната од Lacrimosa, 17 февруари 2012.

1. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Eve I jas se prijavuvam poscnuvam od denes sreda za sreka se nadevan ke uspejam I izdrzam

2. saymyname

saymyname Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    So sreka,pisi kako odi

3. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    A megu glavnive jadenja mozi nesto da se potkasni

4. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Мене лично оваа диета ми е најефикасна. Веќе неколку години ја практикувам кога имам потреба да симнам некој килограм. Максимум што ја имам држено биле 23 дена и за тоа време имам ослабнато многу. Веќе по 10 дена алиштата ми стануваат големи, a да не кажувам за 20 и кусур дена. Сепак, секој организам е различен, па не мора да значи дека на секого така ќе делува.

На Ema.Sk, irenna и anakonda88 им се допаѓа ова.
  5. saymyname

saymyname Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    Јас навистина не знам што се случува со мене..Вчера ја почнав диетата на ирена денес пак се прејадов...кога јадам ми е убаво ама после многу се нервирам..Никако не можам да почнам а имам за слабеење 25 кг Помош ве молам од срце..

6. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Mene deneaka mi e vtor den ke prodolzam ponatamu obicbo nemozam da izdrvam dietaa amaa ovaj pat moram barem dve nedeli

7. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.617
    Нормално дека не може.Толку е лесна диетава за држење, нема ништо забрането, имаш прилика и здраво да се храниш ида слабееш и да си сит,единствено што треба да се запази е да не се јаде минимум 4 саата и кога што да се внесува.И уште одозгора дали можело нешто да се поткасне.Па сепак е некаков си режим што треба да се испочитува и да донесе резултати, башка наназад низ темава небројани пати се дискутирало што смее, што не смее.

Јас не одев до крајности со диетава и пак имав резултати,за поткаснување , не поткаснував или се случило инцидентно еднаш два пати.

Последна измена: 10 февруари 2016
    На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.536
    Допаѓања:
    5.889
    Јa држе некoј диетaвa сегa?

9. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    565
    Eпа вака... јас сакав да ја држам аткинсоновата диета ама поради многуте негативни ефекти што ги има во текот на држењето на диетата се премислив и од утре го почнувам и јас овој режим..само не ми е јасно каде да ги сместам:
    - колбасите
    -сувомеснати произвооди
    -суво грозје,смокви и сл.
    -млекото (мислев дека е јагленхидрат, во аткинс е забрането)

??

10. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Од денес се придружувам и јас на дружинава :) За доручек имав јогурт balans и смоки и една чоколадна бисквитa....се надевам немам некоја голема утка во изборот за доручек :)

11. saymyname

saymyname Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    Не смее да се меша јаглехидрати и протеини,јас мислам дека смоките воопшто не ти требале бидејќи содржат многу масти,а јогуртот е протеин. Чоколадна бисквита и некое овошје ти се идеален поручек за диетава :D

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Procitav nekolku postovi i ama bas nisto ne mi e jasno.kasa corba.prvo,mislam deka sekoj si svatil ko sto mu cini,da se razbereme,nema slabeenje so polni stomaci.srpak potrebno e neloja disciplina.ako sska nekoj upaten da mi gi objasni pravilata na dietata.blagodaram

На Kiki-Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kiki-Angel

Kiki-Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    178
    Мајка ми ја држи моментално и е презадоволна, ја почна после Велигден минатиот месец и еве веќе е -8кг. :D
    а и у обем изгуби мнооогу :D

Иначе што не ти е јасно у врска со диетава прашај, ќе ти објаснам :)

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    Правила на диетата има на првата страна од темава.Така што за појадок се дозволени сите јаглехидрати,шеќери,а тоа значи дека можеш да јадеш и благи работи и овошје за појадок,а ако не си по благото,можеш пецива,пити,тестенини итн., ама да не ги комбинираш со производи од животинско потекло.За ручек си јадеш тоа што го имаш зготвено,ама смееш да изедеш максимум едно парче леб,а можеш да го јадеш и без леб.За вечера се дозволени сите намирници од животинско потекло и растителни производи кои што изобилуваат со протеини кои што можеш да ги комбинираш со зеленчук,ама не секаков,затоа што компирот,грашокот и боранијата(за грашокот и боранијата претпоставувам затоа што и тие имаат скроб) се забранети за вечера,а се зеленчуци.Исто така за вечера за вечера се забранети благите работи,овошјето,лебот и сите јаглехидрати.

15. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Blagodaram na odgovorite,go vidov i toa na prvata strana no niz postovite gledam se spomnuva od 1 obrok do drug da se pominati 4 casa?i nekoj imase nabrojano nekolku namirnici i ovoski i kaza kako toa ne mu e za ednas,pa go svativ deka jade izmegu obroci.znaci ima 3 obroka neli ,dorucek rucek vecera bez jadenje izmegu.ili kako sto razbrav dorucekot ili rucekot namesto naednas, da se podeli na dvapati pa da ispadne pomalku kolicinski obroci izedeni na poveke pati?

На Kiki-Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kiki-Angel

Kiki-Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    178
    Незнам тоа, знам дека може некад дупла вечера (да го јадеш истото што си го вечерала уште еднаш, но после 4 часа од вечерата)

А мајка ми јаде само 3 пати дневно (колкушто знам) и тоа дорурек, ручек и вечера во растојание од 5 часа :)

Доручек: овошје (2 јаболки, 2 праски, 2 шаки јагоди......) + благо (1 кроасан или 3 крем банани или 2 чокобисквита......) или некое пециво (1 геврек или 1 сусамка или 1 перек......)

Ручек: скроб (некоја манџа или тавче некое на пр. тавче ориз, тавче гравче) али една чинија само и тоа со кришка леб

Вечера: Протеини + салата (1 парче печено месо или едно парче риба печена или 100 гр. сирење или чаша јогурт.....)

Се надевам сега е појасно, со среќа btw ако ја почнуваш диетава! :D

Последна измена: 5 јуни 2016
    На BeLLaDona23 и bella.s им се допаѓа ова.
  17. Boomm

Boomm Нов член

Се зачлени на:
    1 јуни 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Јас ја почнувам од утрее :)ако има нешто што не е јасно ќе ве прашам. Паа држете ми среќаа :D

На Сунѓерот Боб и Kiki-Angel им се допаѓа ова.
  18. Kiki-Angel

Kiki-Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    178
    Ехее ајде со среќа и мнооогу изгубени килограми :D

Ако треба некој совет или слично, бујрум :*

19. Сунѓерот Боб

Сунѓерот Боб Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    329
    И јас почнувам од утре. :) Викендов претерав богами. Роденден, ручек. Ај што јадев ама и многу алкохол испив. :$ Да, срам ми е. Мора да се доведам во ред. Ќе се дружиме низ темиве. :)
    Нека ни е со среќа, да стигнеме до крајната цел. :)
    Има некој друг што почнува од утре, да не дружи?

20. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Pisete nekoi idei za dorucek,osven ovosje sto drugo obicno doruckuvate?