@bella.s Еве на пример јас сабајлево јадев едно лепче намачкано со еурокрем и кафе без шеќер. Можеш да јадеш и кроасан 7days со кафе/какао, редица чоколадо со некое овошје, лиснато/геврек и сл да ги искомбинираш со овошје, мусли со овошен јогурт и сл.
Kolku poveke citam od postovite,pogotovo tie vo prvite strani tolku poveke konfuzija mi se stvara.za rucek oriz so meso,i kompir so meso,pa toa e mesanje razlicni produkti?negde pisuva za vecera samo salata, negde belkovini i proteini.znaci nautro imame jaglenohidrati,stom za vecera imame proteini i belkovini,rucekot treba da e skroben.e sega samo skroben ili moze da se mesa?skros mi e ispomesano.ako nekonu mu e jasno neka mi objasni zatoa sto sakam da probam.
Здраво на сите Од денес почнувам диетата..само да ве прашам нешто..Бидејќи јас сум голема спанка и станувам накај 11-12 дали е добро тогаш да појадувам? И дали некој што ја држи сега има резултати?
Па мислам не е толку битно дали ќе појадуваш во 8 или 11 да речеме, важно е помеѓу оброците да правиш пауза 3-4 саати. И да не вечераш после 7 навечер.
Совет: гледајте да не комбинирате протеин со скроб. Не јадете месо во комбинација со (компир, ориз, грашок, боранија, грав). За ручек јадете го или месото или скробот. Ги читав скоро сите страни наназад и од коментарите со совети и ова го заклучив. Подобро за ручек изедете го оризот со кришка леб и салата, а за вечера јадете го месото (стек,риба) во комбинација со салата
@bella.s Ја почна диетава? Извини малку касно враќам. Еве го моето мислење за менито. За забајле обавезно овошје. Барем сега во лето имаме голем избор. Ако сакаш во диетава е дозволено и благо и лиснати но јас не би ти препорачала. Јас не би јадела. За ручек што е можно поздрава храна. Домашна. Без месо. Значи можеш гравче, компир манџа, спанаќ, грашок, ориз.. И нормално многу салата. Леб не би ти препорачала. За вечера, пишува протеини. Ама јас мислам дека може да се помине и без месо. Можеш само салата (шопска со сиренце, марула со варени јајца, има голем избор) ,и потоа ако сакаш чаша јогурт или млеко. Јас гледам лебот и соковите целосно да ги отфрлам од исхраната. Оти и природните цедени сокови се вкусни.
Ne sum pocnala konkretno iako najveke oko mi fati ovaa i un,ovde me nervira sto nema nekoja striktna sema,nekako mi e napisana onaka sto se veli,od oko.bidejki nemozam da se odlucam za un ili ovaa,vodam nekoj moj rezim,nautro kafe bez seker si go pijam,i kriska so nekoj namaz i ovoska,moram nautro da kasnam,bidejki mi treba energija za so malava.rucekot so mnogu salata leb izbegavam.pred vecerata isto mn salata za da ne veceram mn i zapazuvam da ne mesam proteini jagleh itn.ti kako napreduvas imali rezultati?kaj un me koci ovosjeto nautro,mislam ako ne kasnam nesto cel den ke mislam na hrana,a ovde toa sto taka nekako mi e ne detalno objasneta,a barav na net nesto poveke za dietata nisto ne najdov??
Конечно се решив и јас да држам диета еве ќе ве дружам. Ми се допадна тоа што нема одредени строги правила, ама јас многу од јаглехидрати, протеини не се разбирам ќе се консултирам со вас. Започнав со кафе и праска за појадок па за ручек ќе видиме.
Пет дена ја држам се надевам немам негде утнато освен по едно кафе на одручек со шеќер (се обидувам да го намалам шеќерот). Пијам по 2литри вода и од физичка активност трчање по скали, стомачни и цепење дрва . Ако можи некој да ми кажи да не сум утнала нагдево оброциве: Прв ден: појадок: праска, макарони и кафе. ручек: гравче. вечера: шопска со сирење. Втор ден: појадок: мекица со шеќер и кафе. ручек: компири печени. вечера: шопска со сирење. Трет ден: појадок: .2праски, диетално колаче и кафе. ручек: ориз. вечера: свинско печено. Четврт ден: појадок: .јагоди и кафе. ручек: ориз. вечера: џигерчина со кромид. Петти ден: појадок: .банана, праска и кафе. ручек: компири печени. вечера: чаша јогурт и 2 варени јајца-планирам.
Браво, одлично! Без грешки, само вметни некој зеленчук или салатка некоја за вечера, многу ќе ти помогне! А го има во изобилие сега летово! Edit: Гледам си пишала погоре дека неможеш без лепче, па не е забрането можеш една кришка лепче со ручек на пример од Жито Лукс оние што се на кришки спакуванине, јас би ти го препорачала Лебот со микс од зрна, многу е убав и здрав а и башка не дебелее, секако ако е само една кришка
@Kiki-Angel Благото и лебот планирам скорз да го отстранам освен ептен кај што не се јаде без леб на пр. грашак, спанаќ итн
Feminki dobro utro. Eve i jas se priklucuvam na timot. Vo praksa jas i ja praktikuvam ovaa dieta odnosno zdrav nacin na ishrana. So pravilnata ishrana dosega imam goooolem rezultat. Porodena sum 4.5 meseci. Ostanav tridna so 57kg. A koga pojdov na porajgaj imav 87kg. Sega sum 63kg. Sega celta mi e da simnam barem uste 6-7kg. Denesnoto meni: Dorucek: dve mali krofni i kafe so seker (bez seker nemozam kafe) Rucek: zelencukova supa i 2 vareni kompiri Vecera: vareno jajce,ajran i parce sirenje Dobro mi e menito?
@Mama Maja одлично. Јас за ручек гравче без леб па и не беше лошо. Имам свинска печеница вчера што беше на попуст во тинекс, како пушено месо, дали тоа смеам за вечера или е мн калорично???
Nemoj! Suvomesnato nikako! Podobro ispeci si riba ili batace ili tuna, a suvomesnato zaboravi ako sakas rezultati sekako
Ne e loso, samo jadi ovosje so dorucekot i zelencuk so vecerata! Gledam nemas ovosje i zelencuk a i te kako e potrebno!