Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Диетата на irenna

Дискусија во 'Диети' започната од Lacrimosa, 17 февруари 2012.

1. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    Ok. Ke dodadam i salata vecer. A ovosje jadam mnogu ama denes se zasitiv so toa krofnite i nemozev nisto poveke :D

На Kiki-Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Си направив листа. Од утре стартувам и јас.
    Може на некој ќе ви е од помош листава, и ако имам грешка исправете ме. А и ако имате уште некоја идеја пишете да дополнам листа :P
    13446269_1244206648946600_1813200661_o.jpg

На betidule, Ema.Sk, poetesa09 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    Bravo @Talita od golema pomos ke e listava.

На Talita му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    Feminki zitarici so mleko ili jogurt koga smeam da jadam? I dali voopsto smeam?

5. eutixismena

eutixismena Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.414
    @Mama Maja Житарките биле јагленохидрати и само со вода или сок за појадок, ама не се вкусни така, значи можи и да ги прескокниме.
    Јас минатата зима гладував ама на сабајле житарки со јогурт и резултати слабо.

На Mama Maja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    Ajde i bez niv ke izdrzime. Denesno meni
    Pojadok edna banana, edno parce domasen kolac i kafe.
    Rucek rizoto so morkov i tikvicka i salata
    Vecera 2 jajca, parce sirenje i salata

На irenna, Emwood, GoldenRose. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Nesto nisto:D..kaj ste dietalci ili se otkazavte??:pizza:

8. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Zdravo dietalki :) Mn mi se dopaga "dietava" mi izgleda zdravo i odlicna za luge kako mene :D Mn pati imam probuvano dieti i nekako maksimum nedela dena ke izdrzam...primetuvam deka oslabuvam brgu ama sekogas imam nus efekti. Na dva pati ja imam drzano UN i se oslabuva ama sekogas posle 5-6 dena imam vrtoglavica, strasna glavobolka, mi se tresat racete...i se otkazuvam. Imam 73kg, sakam da oslabam barem 10tina kg:wasntme:.
    E sea durucekot i vecerata mi se jasni, samo nz na primer rucek vika toa sto ima doma, ama doma za rucek sekogas se pravi nekoja kominacija meso so kompir ili oriz, e sea smee toa da se mesa ili ne smee :wasntme: malce me buni toa. Nekoja sto ja drzela dietava da spodeli nekoj sovet ili uste podobro rezultat :D

9. betidule

betidule Нов член

Се зачлени на:
    6 август 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Feminki da ve prasam dali ste slusnale za pijalakot sto ve topi ama bukvalno ve stopuva i se vika amaznonsko oko??? Jas slusnav deka se prodava vo aptekite vo srbija i hrvatska bil mnooooogu efikasen i samo tamu se kupuva pisete ako imate nekoja informacija za ovoj pijalok pozzz

10. betidule

betidule Нов член

Се зачлени на:
    6 август 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Znam Aleksandra srcka i caj sum probala ama grd mi e zeleniot i apcinja i se ama momentalen mi e efektot nikako da gi zadrzam sakanite kg zasto obazavam blago i plus mn golem gurman sum si taka da izgleda ke si se pomiram so faktot deka sum si polnicka i ke gi frlam site tesni obleki i ke si nosam po siroki jbg sepak fala za tvojte poraki i pomos za mene pozzz pa pisi koga mozes pak caooooo:(((((

11. misscinderella

misscinderella Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Дали муслите се добар избор за доручек и дали се јадат секојдвно? Не држам конкретно некоја диета,туку практикувам овошје,зеленчук и од една до две кришки леб за ручек? Со што не се меша лебот,освен со месо и компир? Исто така вежбам во теретана веќе неколку дена и планирам да продолжам...

12. misscinderella

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Всушност … јогуртот има прилично висока масленост – во еден пакет се содржат 150 калории. Одделно од мастите во нив се содржи доста шеќер или засладувачи, а 0,5% масленост најчесто значи премногу големо количество скроб.

Рационален предлог: барајте “златната средина”, односно млечни производи со 1,5-2% масленост, повеќе можност без ароматизатори и адитиви.

13. misscinderella

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    За оние со проблем кај тироидата...Зелката, карфиолот и брокулите, пак, содржат супстанции кои ја спречуваат апсорпцијата на јод. А тоа може да ја оштети тироидната жлезда. Тироидната жлезда кај жителите на градските средини не ја бива за ништо. Една лоша тироидна жлезда, и оп – дебел задник.

14. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    1.145
    Од утре почнувам со диетава.Имам 54кила.Сакам да симнам 3кила.Држете ми среќа ;)

Едит:Не сум љубител на благо.Шо би ми препорачале за појадок ?
    Знам дека овошје може..Друго ;/ ?

Последна измена: 29 август 2016
  15. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Секаков вид тесто: макарони, кифла, ѓеврек, ролати, козињаци, итн, итн,... :)

На Ицолгудбејбе му/ѝ се допаѓа ова.
  16. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    Се мислев да ја почнам УН но неможам на училиште почнав и нема да можам да издржам,но сметам дека со оваа диета се издржува.На прва смена супер ми одговара.Во 9доручек,во 2ручек и вечера накај 6-7часот.За втора смена ќе мора некако да се снајдам.Дома доручок кога ќе станам е сега ручек незнам што ќе јадам на училиште(највројатно ќе си купувам бадеми,тие највеќе ме најадуваат) а за вечера ќе се снајдам кога ќе си дојдам дома.Имам висок притисок докторката ми рече морам да ослабам 10кг за здравјето.А ете ако се изгладнувам главата ќе ме боли.За физичка активност ќе пешачам за друго неможам да ветам.Ајде барем овие проблематични 10кг да ѓи симнам до нова година.

17. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    1.145
    Незадоволна !
    Сакав да симнам 1-2 колограми.Диетава страшно ми го забави метаболизмот.Ми створи киселини и мачнини.
    Откако ја прекинав желудников "ми се заблагодари" а и во експресно време ги симнав тие килограми.

18. stela22

stela22 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    23
    Dietavaa zvuci odlicnoo ama imam eden problem ....koga sum vtora smena naskoloo sto za rucek???
    Isto dali ima gajle ako nasabajle pijam neskafe ama i so malku mleko podrugo ne mozam ...i ajde zdravje od utre pocnuvam8)8)8)8)

19. smiley16

smiley16 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    51
    Чекајте малку дали диетава навистина делува? Мене некако чудно ми делува, значи можам секое утро да си јадам по едно чоколатце и пак да слабеам, за ручек слободно што сакам леб и така не јадам и вечера можам туна, јогурт, шопска, кисело млеко и пак да слабеам? No way ако е ова вистина значи проблемот со килограмите ќе ми биде засекогаш решен :| страв ми е да не се здебелам повеќе а за друго диетава нема проблем

20. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.181
    Допаѓања:
    32.653
    Денес е дваесетти ден откако ја држам диетава и досега сум ослабена 3кг :D. Притоа да напоменам дека не сум многу физички активна бидејќи немам многу слободно време. Се држев до правилата доследно, но наместо секој ден да јадам благо, јадам два-три пати неделно и тоа две коцки црно чоколадо или гранола (пред да започнам со диетава јадев три пати во денот благо, но доколку си цврсто решена после неколку дена ќе се навикнеш). Мој совет е веќе ако не можеш без благо обиди се со поздрави варијанти како чоколади со повисок процент на какао. Исто така не пијам никакви сокови освен природно исцедени и грицките ги сведов исто како благото на минимум. Лебот го одбегнувам или веќе ако мора да јадам тогаш е интегрален. Овошје секое утро и зеленчук навечер задолжително. Друго cé е исто според правилата само нормално јадам додека чувствувам глад ( не морам да изедам се што е во чинијата). Тоа е тоа во кратки црти, и јас не верував на почетокот ама кога се измерив денес бев пресреќна бидејќи без никаква физичка активност успеав на здрав начин да ослабам 3кг. Нема да зажалиш ако пробаш :)

На *Amethyst* и irenna им се допаѓа ова.