1 ден: Појадок: мешано овошје: 1 банана, една рака јагоди и една рака цреши. Пред ручек: пиев зелен чај (без шеќер) Ручек: Потпечени макарони со кашкавал Вечера: за вечера во план ми е 2-3 варени јајца , со роквица и ќе пиам смути од целер,крставица и лимон (бидејќи ова ми е во исхраната некое време, за рамен стомак а и било доста здраво)
2 ден Појадок: 11:00 - 1 банана и 3 бисквити Ручек: 2:30 - една порција ориз, салата со роквици Кај 3:00 пиев кафе со лажица мед (без шеќер) Вечера: 7:00 - 1 парче пилешко месо со салата со домати и 1 јајце (ама неможев да го дојадам јајцето) после ќе се напијам една чаша јогурт Многу убаво се осеќам, енергично и не се чувствувам гладно. Испив и многу вода.
Definitifno najdobrata dieta so koja oslabev 25 kila I nikogas ne bev gladna,eve posle nekolku godini pak pocnuvam so nea da gi simnam post porodilnite kilogrami.
Za godina gi simnav no vi gi citam postovite vie mnogu malku jadete mene pojadokot mi bese obilen vo smisol kifla blagai toa baagi prigolemka ovosje, I piev zelen caj posle pojadok,rucokot normal I vecerata neli mlecni proizvodi vo prosek nikogas ne jadev meso za vecera samo sopska ili jogurt I taka inaku da naglasam nemav nikakva fizicka aktivnost od tipot odenje vo teretana ili trcanje .P.S izvinete sto ne pisuvam na makedonska podrska no tel sum.vklucena.Od utre I jas ve druzam so dietava(probav so hrono no toa ne za mene)Koga ja drzev dietava bev 21 -22 godina sega ke vidime za kolku vreme na 26 godini ke gi.simnam tie 12 kila.
Епа супер.Јас сакам да симнам 5-6 килограми. Имам физичка активност вежбам и планирам да почнам и да трчам овие денови. Јас до некаден вака се храна секојдневно само што меѓу јадења знаев благо да земам и тоа доста многу или да апнам повеќе од храна што воопшто не е здрава, доцна навечер ќе ми текне јадев, или некогаш се прејадував, сега вака три оброка разделечени по 4-5 часа, и после 7-8 часот гледам да не јадам и мислам дека ќе успеам да ослабнам. Леб не јадам никако, неможам, некогаш се случува сендвич само тогаш леб. Е сега се држам добро вие три дена не сум гладна воопшто и гледам ако имам ужинка да е чај или чаша јогурт или кафе без шеќер. Ама ниту еднаш не се почувствував гладно за да посегнам пак по чоколадо или не знам паштета . А сег гледам и нели да ги оделам протеините навечер а за појадок јагленохидрати. Наутро не јадам благо иако според диетата е така, освен што јадам благи мусли или бисквити. 3 ден Појадок: 9 часот - Мусли Ручек: 2 часот - Шпагети со сос + салата Вечера: планирам 3-4 варени јајца со салата и пред вечера ќе се напијам зелен чај. Иначе @simce11 ако можиш и ти пишувај што јадиш дневно за да гледам пример.
4 ден Појадок: бисквити и млеко, после еден час цреши Ручек: ориз со салата Вечера: 2 зденки со 2 парчиња двопек и чаша јогурт.
1 den Pojadok-blaga krofna,mala cinija jagodi I kafe Rucek-musaka,so salata I edna kriska rzen leb Vecera-sopska salataso casa jogurt 2 den Blaga krofna ,banana I kafe RUCEK-gulas,salata I malku pire Vecera-najverojatno pak ke e salata ili pak jajca I jogurt
5 Ден Појадок: Јаболка и мед Ручек: Ориз со сос (again ) за салата кисели крставички Вечера: 3 јајца и зелена салата
Има. Најмногу во стомакот. Мешенцето го нема и јадена и нејадена, заразлика од предтоа кога само вежбите ги правев не сум успеала да го намалам до волку. За кг се немам мерено, според мене до 15 дена можат да се симнат од 3 до 5кг (мојата цел е 5-6кг) доколку парарелно со исхраната имаш и физичка активност. Сепак на 15-тиот ден ќе се мерам и ќе напишам подетално за резултатите.
Ужинки не се дозволени? Ова е од прилика како се хранам само со уште две ужинки па макар било тоа е половина јаболко. Јадам како малите бебиња, на секој сат и пол по сосем малку, наеднаш неможам да изедам голема количина и затоа се двоумам дали да започнам со ова. Ако почнам денес и имам овошје за појадок, можи и за ручек овошје или нема врска, ручекот можи да биди што било? Зошто ручекот ми е денес планиран, па да знам дали да си почнам од Понеделник онака.
Можиш што сакаш за ручек. Ама да не мешаш протеини со скроб, на пример ако имаш пилешко со ориз навечер месото а за ручек останато и онака навечер се јадат протеини. Барем јас вака сфатив и вака ја применувам. Само пусти студентски живот, немам време за готвење па за ручек преку еден ден ориз.
Значи вака, јаглехидрати за појадок За ручек било што, дури и мешано, или и тогаш да е еден тип како што е за појадок и вечера? Зошто јас сега планирам да одам до продавница да земам едни благи мали тортици и сакам да ги полнам со фил од густо блендирана банана со друго овошје што имам (треба да проверам што). Па за ручек планирав да излегвам на Вафли со смуди. И сега ме бунеше да не иди па многу јаглехидрати во еден ден. За вечера посекако јадам јајца, јогурт, павлака и зелена салата. Можи и зелена салата така? Јас уште ова го немам почнато ама мојот начин на исхрана е премногу сличен на ова сем нели, еден оброк што го делам на три пати за секој сат да имам, ама ќе пробам да јадам целосно сега.
Да јаглехидрати и шеќери за појадок, не се препорачува млечни производи наутро оти имаат нели млечни протеини ама јас најчесто ми е појадокот или овошје или мусли со млеко и тука малце прекршувам ама морам оти избегавам благо од типот чоколади/торти и банички - што се јадат наутро. За ручек пак ги делиш протеините од јаглехидратите/скробот или јади само протеини на пример месо со салата и слично или пак само компири/ориз/ и други манџи со салата. И не, мислам дека не е многу јаглехидрати оти некогаш мора едното да преовладува .Навечер може салата. Јас сум почетник со оваа исхрана до 6-ти ден сум денеска. Ама ова е како јас ја сфатив исхраната и како јас ја применувам и можам да кажам дека има ефект.
Gledaj da izbegnuvas jaglehidrati za rucek,nasabajle se samo dozvoleni testa,blago I sekeri.Rucekot najdobro e da ti bide tava oriz,grav,leka,musaka mozes, znaci tradicionalna maked.kujna(jas taka imav najdobri rezultati)
Епа во тој случај ќе ги избегнам вафлите за ручек, ќе одам некој ден кога сум слободна на сабајле после испити, па денес покрај нормален ручек ќе се задоволам само со кафе. @allaround @simce11 Ви благодарам многу на одвоеното време! Во тој случај појадокот ми е ... четири мини корпички пополнети со една цела банана, густо блендирана со лајче јаворов сируп и лајче мелен лен. Од страна ставив еден мал портокал колку да разбијам монотонија. За ручек баш ќе видам што имам, веројатно ќе биди компири и вечер ќе јадам јајце/а со јогурт. Има големи шанси да вметнам и салата. Друг пат ќе пишувам на крајот на денот, сега зошто се фатив од сабајле нека биди денес „можност“.
Den 3 Pojadok-krosan I pol I pola banana,kafe Rucek-oriz so.kompir I malku gulas od vcerasniot rucek mi imase ostanato Vecera- sopska so kislelo mleko
Уште едно прашање - вечерата што се дели на два дела мора исто да е после 4-5 часа или можи поскоро? Јас велам, не уште една вечера туку си ја делам на два дела, да ме видите дебелка сум, а неможам да изедам цела пајнца. Појадок - пишав погоре, Ручек - испеков компири и салата со марулка и краставица, Вечера - мала кременадла со две зденки и салата од краставица со рендано сирење (ова до пола, не знам ни дали ќе го изедам до вечер, ќе видам како ќе бидам расположена за јадење, ама зошто планирам да пијам покасно кафе веројатно ќе седам до сабајле така да покасно ќе ја изедам останатата половина).