Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Диета за оние кои немаат физичка активност

Дискусија во 'Диети' започната од iskri4ka, 16 март 2010.

1. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Јавно ветувам дека од утре ја почнувам диетава и ке ја држам барем 20 дена (плус на 13 ке си ја комбинирам со Лунарната). И ке почнам да вежбам доста се излежував. Додека не ги симнам тие 5-6 кила вишок шо не се многу ама цел живот ги симнувам и никако да ги симнам. Со диетава нема оправдувања не можам без кафе чоколадо не знам што. И леб нема да јадам ако треба. Изреволтирана сум сама на себе

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bloom

Bloom Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    40
    И јас го практикувам режимов, затоа што не можам без благо. Вака од сабајле ќе поткаснам нешто и цел дека нема да ми се пријаде пак. Комбинирам и со вежбање, но не се брзам. Не сакам за една недела магично да симнам 5 кг, па во рок од еден месец после да се направам топка. Полека, некој ден ќе стигнам до целта, па макар траело година.

3. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    Имам прашање за диетата на Иренна. Не ми е јасно за доматот, нели е овошје? Наутро или навечер да се јаде? :^)

4. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.980
    Не бе зеленчук е доматот,какво овошје :) Навечер ке го јадеш.
    Мене па не ми е јасно баш за лубеницата оти и она спага во зеленчук,ама мислам дека треба да се јаде насабајле оти има јагленохидрати.

5. kikikikirika

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535

За доматот и лубеницата уште не се знае со сигурност каде спаѓаат. Значи за лубеницата полна е со шекери и сигурна сум дека е за наутро. За доматот и јас барам на нет да видам со има внатре па да знам кај да го сместам и видов дека во 120 грама од тие малите шери има 6 гр јаглехидрати и 1 гр протеини. Тоа се ептен малку и од едните и од другите па мислам оти може да се јаде наутро повеќе, а и за ручек нема да направиш грев ако каснеш. За вакви производи барајте по нет, ај тие купените пишуваат што содржат, ама овошјето и зеленчукот треба сами да ги ’’прогугламе’’

6. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    И јас нешто читав на нет ама не се разбирам многу во овие поими јаглехидрати и протени итн. затоа си прашувам производи што смеат да се јадат и што не смеат. :) Фала kikikikirika ;)

И како што разбрав од статијава овошје е http://en.wikipedia.org/wiki/Tomato#Fruit_or_vegetable.3F

едит- разбирам англиски ама не разбирам биологија :$ :lol:

7. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.980
    Ej стварно ме изненадивте со ова дека доматот е овошје,не сум знаела.А за лубеницата сум читала дека е зеленчук,спага во фамилија тикви,ама сепак треба насабајле да се јаде.
    SuperGirl со срека со диетата ако ја почнуваш. :)

8. Ivycka

Ivycka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    32
    Дефинитивно од утре стартувам! Мора 3-4 кг да симнам до 1ви :) Се надевам ќе успеам :D

9. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Доматот не е препорачлово да го јадете навечер. Без разлика дали е зеленчук или овошје, битна е содржината, а за навечер најдобро е да се јаде зелена салата, т.е како што самото име кажува, од зелени нешта. Постојат многу забуни, но не мора да значи дека ако е зеленчук треба да е киселкасто-солен а ако е нешто овошје мора да е благо или блуткаво. Постојат многу примери за обратни случаи, така да не се ориентирајте според тоа.
    Јас препорачав неколку јадења за доручек/ручек/вечера, т.е кажав погоре што јадев додека бев на овој начин на исхрана, кој за жал го прекинав пред месец дена, оти заминав на одмор, но од утре стартувам повторно и дајте да си споделуваме идеи за комбинација на оброци, пошто здосадува едно нешто ако се јаде само :)
    Еве јас почнувам:
    Доручек: лубеница (колку сакаш), кафе, вода и некоја коцка чоколадо. :)
    Ручек: (јас не се замарав ПРЕМНОГУ дали ќе измешам јх и протеини за време на ручекот, така да..) ќе јадам супа од петел (нека има фиде сега, јбг не мора дотолку секоја трошка да се брои) и стек.
    Вечера: таратур (најмногу го сакам за навечер, пошто ме преполнува квалитетно и не помислувам на јадење воопшто) и ако ви се јади уште можи и стек печен.
    И плус, ќе пијам вода со лимон според рецептот напишан на претходната страна од темава па ќе видиме ;)
    Поздрав :)

10. Ivycka

Ivycka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    32
    На денешното мени имав:
    Доручек : Кафе и лубеница
    Ручек: Пилешко со печурки (без леб)
    Вечера:Само пилешко и салата.
    Не се придржувам нешто ептен строго, на пример дека многу доцна станувам доручекот ми е само кафе некогаш, а некогаш и знам да се напијам нес... Како и да е кратко сум на овој режим 4 дена ама забележав дека стомакот не ми се надувува веќе и убаво се чувствувам во своја кожа :)

11. AhThatFemaleProblems

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Браво! :)
    И јас истото го забележував на почетокот минатиот пат кога се хранев вака. Пошто немам вага тука, се мерев со метро пред да почнам со ваквата исхрана и после секои 4-5 дена и навистина имав резулатит, посебно во струкот :inlove: што ми беше главната цел :)
    Keep going! ;)
    За утре планирам:
    Доручек: повторно лубеница и кафе, деновиве сум манијак за лубеница се чувствувам дехидрирано некако :/
    Ручек: Грашак-манџа :) без леб (јбг, зрнест зеленчук, ама ручек е сепак).
    Вечера: Јогурт и само јогурт (ич немам апетит вечерва, направив таратур со кило јогурт, ама цел ми остана, едвај јадам..)

На Ivycka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ivycka

Ivycka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    32
    Мило ми е што истовремено некој ме поддржува :) Со оглед на тоа што вчера добив... мнооогу сум гладна ама некако издржувам :devil: Вчера стандард кафе и колаче за доручек, за ручек многу малку грицнав двопек едно парче, кулен и павлака (знам дека не треба ама нема врска :) ) и вечерата туна.
    Денес за ручек мусака
    по правилото на мајка ми :^)
    и вечер најверојатно шопска салата :)

На AhThatFemaleProblems му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AhThatFemaleProblems

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Јас еве моментално јадам геврек :) За ручек немам планирано што да направам, вечер ќе ве известам за комплетното денешно мени :)
    Држам среќа на сите! :*

14. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Диетава поставена од Irenna e навистина феноменална!Ја испробав и ми делуваше и сега ја почнав одново.Сакам да ве прашам дали за појадок може да се јаде плазма бисквити(јаглехидрати ли се тоа?)и дали може да се пие чај бидејќи без него не можам да го почнам денот?

15. kikikikirika

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    може и бисквити и чај а насабајле во чајот може малку и шекер или мед ако го пиеш поблаг

16. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    почнав да ја држам диетава,и имам прашање во врска со неа.. за ручек е напоменето дека се јаде тоа што имаш дома за ручек,е сега ..доколку имам пример јаглехидрати,како тестенини,пица,такви ствари, а не смее нели шеќери после појадокот повеќе у денот,треба да сменам ,да јадам друго или ? :worried: кој знае нека пише и фала однапред :) :*

17. unstoppablemind

unstoppablemind Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    11
    ^Смееш да јадеш мешано али по малце и мислам дека благо за ручек не а ако има малку шеќер во ручекот можеш.

18. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    А мусли за вечера би можело???со млеко....или не?

19. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.094
    Супата кај се брои? И дали може? Пошто ноќе кога ќе ме фати криза за храна варам супа и по 3 тањира мавнувам, ме најадува. :worried:

20. edaa

edaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    ми се допаѓа диетава на ирена ...ѕначи од утре и јас сум на диета..обавезно да ја пробам..немам ништо што да иѕгубам ..напротив ..здрава храна..па ке видиме со резултативе, треба 5 кг да губам па нека трае колку треба :* поззз