Феминки ај ве молам да ми каже кој знае ..мене утрото ми почнува со нескафе но заради млекото дали да го сменам кафето? Фала од напред позз
Безброј пати си реков ОД УТРЕ СУМ НА ДИЕТА и исто толку пати го прекршив ветувањето ... Од утре планирам да почнам со диетата на ирена...односно со правилен начин на исхрана ... па ќе видиме што ќе направам .. Ај нека ми е со среќа и овој почеток на диета нека биде ПОСЛЕДЕН
еееееееее решив и ја да ја пробам диетава на иренна !!!се надевам ке успее иако зависи само од мене ама барем ке се обидам
и денес јас ја почнав па ке се дружиме, многу е лесна и би требало да ја издржиме, ајде па пишувај повремено до каде си
Јас од денес го почнав режимов, поточно од ручек, доручекот го утнав ама ако, нема врска, продолжувам
Па ми се смачи и мене еве, од понеделникот ја држам Медицинскава диета. Ама, ми се згади веќе, а најмногу од овие домативе Можеби ослабев 1,5 кг. ама па досадно е.. Епа од понеделник нема веќе диети и 300 глупости, туку само здравиов режим на исхрана на Ирена. Многу ми се допаѓа, бидејќи нема да сум лишена од ништо, само ќе се хранам здраво, и си ветувам дека ќе ја зголемам физичкава активност (иако темава вика Диета за оние кои немаат физичка актиност.) Така што и јас се приклучувам на друштвото!!
И јас ја држев медицинската и можам да кажам дека тоа е најлоша диета која сум ја држела. Кај мене немаше резултати ослабев нешто ама не се познаваше иако 10 дена ја држев и за тие 10 дена умирав од глад а тоа што го јадев ни малку не ме задоволуваше, крекери портокали секој ден домати ми се темнееше пред очи. Само добар режим, тоа е лекот јас покрај УН диетата веднаш осетив резултати а и оваа не е лоша.
Девојки, оваа диета на Ирена ја праев уште во пролетта и вервајте дека од мене чудо напрај!) презадоволна сум, а не беше ич тешка и неиздржлива големо фала до Ирена
Јас ја држев УН диетата и навистина имаше резултати но немам време секој ден за спремање посебна храна а и стрв ме фаќа. Како што ми се напорни деновите не можам барем без едно чоколатце затоа решив да ја пробам оваа диета односно режим. Навистина ми се допаѓа затоа што не мора секој ден да готвам посебно за мене и не ме фаќа стрв кога ги гледам моите како си јадат убаво од ручекот а јас морам да јадам нешто друго . СИ ја почнав јас ама не се придржувам ветувам дека ќе си ја почнам салам од утре. Единствен проблем ми е што сум втора смена секој ден а ако не јадам цел ден ќе се онесвестам не можам да пијам многу вода, едно организмот не ми бара, друго вецињата се страшни во училиштата Ај ве молам некоја идеја што можам да јадам на школо???
Девојки од денес ја почнувам диетава на Ирена, по втор пат, овој пат нема да ја прекинам. Еве денес појадував еден портокал, парче ролат и кафе со шекер. За ручек изгледа мајка ми направила некоја манџа, ке пробам без една кришка леб да јадам....
и јас би се приклучила кон оваа диета е сега моето работно време е такво што сум на работа од 8и30 до 4и 30.немам навика да доручкувам кога ке станам и обично јадам на работа околу 12, а претходно околу 9 пијам кафе. Дали може да се смета околу 12 да биде доручок, во 17 и 30 ручек и негде околу 21 часот салата. и ако не може дајте предлог како да ги распреодам оброците..и инаку сирење со што и кога може да се јаде и кога јогурт може да се пие.
Пред да почнам, сакам да ве прашам нешто. Ама сериозно да ми кажете. Јас си имам целулитче, ама немам стрии. Е сеа, страв ми е да не ослабам одеднаш па да ми се појават. Имал некој до сега вакво искуство ? :geek: П.С. Зборам за диетата на Иренна.
дали сте чуле за хроно исхрана?Се препорачува на луѓе кои не се активни а не е многу рестриктивна.За доручек се јаде се(3 кришки леб+печеница,пршута,сланина,салама+варено јајце+кисело млеко).За ручек се јаде какво било месо со салата(може и печење) но без леб.За вечера пилешко,мисиркино или риба со салата без леб.Лебот треба да биде тостиран за да се деактивира квасецот.Доручекот да биде до 11 часот,ручекот околу15 а вечерата околу 19.Значи треба да помине 4 часа мегу секој оброк.Овошје не се јаде додека не се постигне саканата тежина, а потоа е дозволено во 17 часот. Во поцетокот не се јаде скробен зеленчук(грав,компир грашок...)Се забранува варње на морков и целер зошто така се претвораат во чист шеќер.тестенини не се јадат за руцек и вечера.Со овој начин на исхрана се губат масни наслаги а не мускулна маса(што е случај кај најголем бр. диети)Познавам луѓе кои вака ослабеа 30 кг за 5-6 месеци а воопшто не беа гладни и не ги вратија кг и сега ова им енацин на исхрана за цел живот.
диетата на ирена ми се допаѓа почнувам да ја прам само сакам да знам дали некоја од вас шо ја држела оваа диета за колку време колку кила ослабела?ве молам за одговор јас сакам до Aприл -10кг иначе сега имам 72.позз и срекно на сите да си ја добиете посакуваната тежина