Презадоволна сум од диетата на Ирена Фармерките кои пред 2 месеца ги облекував до колена вчера си ги облеков и бев на кафе со нив
Гледам Норах пишала, па реков ајде и јас да си кажам. Јас си ја држев диетава ( ако може да се нарече, или ако што си има кажано Ирена, правилен начин на внесување храна ) некаде месец и пол и ослабев уште два килограма ( пред тоа иамв ослабено 5 мислам). Здрава е и не е многу мачан. Само ме фаќаше криза кон 19-20 часот за благо Не за нешто од навика.И сега баш гледам сум вратила едно килце назад. Ќе си ја почнам пак .
Дали имате слушнато за диетата на Дукан? Јас ја држев пред година време, сакам да слушнам дали има некој што исто ја има правено оваа диета и како беа задоволни од тоа. Мислам дека оваа диета е совршена за оние (како мене ) што не спортуваат многу. Јас ослабев околу 10 до 12 килограми за 6 месеци, и до сега имам вратено само 2 килоргами од најмалата тежина што ја имав тогаш. Планирам сега да ја правам само првата фаза од диеата да ги изгубам и тие две
И јас ја држев диетата на Ирена на почетокот на септември. Ја држев смао 9 дена и ослабев 3 килограми. ќе паднев во несвест кога застанав на вагата, со оглед на тоа дека многу тешко губам килограми. Се чувствував добро и воопшто не почувствував глад. Пред 2 дена пак ја почнав. Воопшто не е тешка, само што студентскиот живот не ми доволува да ја планирам искраната и да имам редовни оброци.
Утре ќе ја држам месечевата диета, а од вторник почнувам со диетата на ирена, искомбинирана со онаа со млаката вода. Wish me luck !
Со диетата на Иренна ослабев 10кг и баш некои луѓе не ме препознаа знчи од 75 на 65,малку ја утнав сега со празнициве ама сепак морам да се вратам ако не за друго барем да си ги одржам оние прекрасни 65 кг
А да те прашам за колку време? Бидејќи и јас од утре сум на диета и исто иам 75 кила а сакам негде 60-65 да имам
Zdravo Jas ja imam drzeno Dukanova dieta, pred godina dena i za 10 dena oslabev 4.5kg (ova mi bea visokot, posle nekoe vreme mislam deka postignav plato, pa stagnirav...i porkaj toa sto sakav uste 2 da simnam).....posle toa pocnav da vezbam i od vreme na vreme da ja primenuvam zasto sum gurman neviden, i dietata e super...samo treba mn mn mn voda pienje zaradi pojava na opstipacija....i da ne gi opteretuvas bubrezite, bidejki prvata faza e proteini...... Pocni si ja pak ...i ako ne te mrzi vezbaj... www.beachbody.com.....vezbive ne se shala,ama se super i za mesec dena davaat top rezultati(normalno so soodveten rezim na ishrana, inaku..nisto...) Pozdrav
Па можеби за околу еден месец,со оглед на тоа дека сум склона кон брзо слабеење ама богами и дебелеење се надевам дека ке стигниш до поакуваната тежина зошто чувството кога нема да те препознаат некаде е ФЕНОМЕНАЛНОООО
Varsa,извини не видов дека си пишала,ете погоре кажав дека тоа беше околу 1 месец,со оглед на тоа дека ако се запнам за брзо време можам да ослабам,ама .... е сега менито ми беше: за поручек јадев леб (практикував да јадам црн) нешто ајвар,торта,кафе без шеќер,чај без шеќер ручек: што си имаше дома ама знаеш подобро е да е нешто манџесто за да можеш да го јадиш без леб,и салата нели имаме сега онаа руска,ваква таква....а за вечера јадев млеко благо,јогурт,па некогаш и сирење,ама почесто си земав од онаа што е цела салата знаеш за која ти зборувам,е сега имаше денови кога ја утнував ама сепак успеав ,се надевам помогнав па кажи резултати
Јас започнав со режимот на Ирена после Стара Нова Година. Не сакав да се мерам за да не се разочарам, ама почувствував намалување во обем. Утрово се измерив, и за 10-15 дена имам околу 5 кг помалку. Продолжувам и понатаму треба да намалам уште 3 кг за да си ја вратам тежината пред да останам бремена, и уште 3 кг. до мојата идеална тежина според BMI.
леле леле читам за диетава на иренна и како читам коментари дека ослабеле така ми се појавува насмевка на лицето.ГОТОВО од утре и јас.Бре многу ме мотивиравте.ПЛус диетава.мераци..воопште не изгледа тешка а и не те обврзува нешто посебно да купуваш за секој ден.ПЛУС чим викате дека имало резултати уште поише ме радува.Готово решена и возбудена
Со оваа диета на Ирена и јас ослабнав многу, 12кг. Додека се придржував строго за 2 месеци изгубив 8 кг, а потоа бидејќи се навикнав на малку храна, уште 4. Тоа траеше околу 1 година, успевав некако да ја одржам посакуваната тешина. Но од октомври па наваму, почнав да си јадам како и претходно и пак си качив плус 5кг од онаа идеалната тежина за мене. Сакам пак да почнам да се хранам здраво, но не можам. Не знам зошто не можамд а се решам, а знам дека додека ја држев диетава ниту бев гладна ниту омалаксана, имав енергија и супер ми беше кога никој не ме препознавање, дури на крајот ми викаа дека претерувам со изхраната, мислам дека ликот ми се промени. Од 64 се симнав на 52кг. Сега сум 57 и сакам да се вратам на стариот начин на исхрана.
Ја почнав диетата летно време, и имав голем избор на овошје. Па така, на сабајле јадев по 2 овошки, било што, јаболко, круша, портокал, само не банана, грозје и диња. На ручек си јадев од тоа што беше приготвено дома, со една кришка бел леб, а ако можев и таа ја избегнував. За вечера јадев зелена салата полна чинија, и со јадењето завршував околу 7 часот навечер. Помеѓу оброците имав околу 5часа пауза. Грицки не јадев никако, благо ептен слабо. Е сега, ако пак ми се јадеше некогаш после вечерата, ќе изедев уште пола чинија салата. И ништо повеќе. Пиев многу вода, газирано и алкохол никако.
Каква сакаш диета држи, без физичка активност...џабе...многу тешко Јас јадам за доручек овошје...ручам еднаш на ден околу 17 часот ...па пак не слабеам
Јас немав никаква физичка активност додека ја држев диетата. Летото одев на работа во салон за мебел и таму седев на пц по цел ден, потоа кога тргнав на факс, исто, од дома до автобуска и назад. Така да, мене ми успеа.
jas od denes pocnav so dietava i do sega dobro .....sakam da presham dali e dobro ova sho ko jadev denes....za dorucek jadev banana i kroasan,za rucek shpageti so sirenje i za vecera salata od zelka i 2 vareni virshli