Диета за оние кои немаат физичка активност

Дискусија во 'Диети' започната од iskri4ka, 16 март 2010.

1. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Јас ја држев оваа диета, ама во поинаква верзија. Ми беа изоставени доручекот и ручекот, и на пример што и да јадев за доручек јадев и за ручек бидејки беа дозволени два оброка.
    И резултатите беа екста, ослабев 6 килограми, арно ама тие проклети јо-јо ефекти се појавија за околу шест месеци.

2. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    od ovaa dieta sto e 20 dena (ama i za rucek porucek i vecer istoto go jadev) samo si dobiv posle toa 10 kilca plus a ne oslabev mn bar jas ne se osejkav oslabena

3. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Смајли и ја во моја кожа не се чувствував ни еден килограм ослабено, ама вагата покажуваше обратно, а и обемот на струкот.

6 килограми не се малку, за да не се забележат. Убаво ми беше тогаш кога ме фалеа колку сум ослабела, ама сега :(

4. blah-blah

blah-blah Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    за диетата на irenna, многу ми е итно дали некој може да ми предложи што да јадам кога сум 2ра смена? :sweat:

5. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    129

ке пиеш вода,вода,вода,вода ,вода, мноооооооооогу вода, и ке избуткаш до 6-7 кога завршуваш :D
    бар ја вака поминувам 8)

На blah-blah му/ѝ се допаѓа ова.
  6. blah-blah

blah-blah Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Хех, јас така и прашав дека немам никаков апетит 2ра смена, значи не пречи ако не јадеш за ручек во слабеење /ти кој си ден, има ли ослабнување .../?

7. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    129
    па после школо ке ти биде ручек и така...инаку вчера ја продолжив диетата, паузирав ради празнкот а и плус бев на викенд и неможев..инаку минатата недела цела ја држев и ослабев 2,5 кила :) сега продолжувам :)

8. blah-blah

blah-blah Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Јас нензам сеа дали да си ја почнам пак. Претходниот пат издржав едвај 3 дена поради "лошите" највкусни јадења кои ги имаше дома. Ме мами медицинската диета па ќе видам, инаку која и да е диета од овој понеделник ја почнувам и тоа 100% а сега за сега знам дека денес ќе си купам милка :D.

9. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Фала Богу од понедленик 1ва па ќе си ја држам на irenna. Фала за диетата највеќе!

10. Lusija

Lusija Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ja procitav dietata na Irenna i vasite komentari i jas resiv da ja praktikuvam zatoa stio vo sesijava strashnooo jadev i do 1 juli moram da oslabnam barem 10 kilogrami (ako uspeam) ne jadam nesto mnogu tuku imam spor metabolizam i kaj mene toa e edinstveniot problem se nadevam deka kolku tolku ke uspeam pa ke vi pisam :)

11. MoonChild

MoonChild Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    94
    ејј од утре и јас почнувам со диетата на ирена гледам ефикасна а и ми гледа дека е доста здрава,барем за ручек неморам да ги терам моите да ми готват посебно за мене :)

12. argentina

argentina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    10
    за сите што држат диета, ослабувањето е лесно после тешко се одржува, треба еден месец без леб и сосема малку благо да се навикни организмот на новата тежина и потоа на секои три месеци по една диета да се спроведува, тоа треба да биде начин на живот инаку отидов 80 кг :)

13. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Ја прочитав диетата на Иренна и од утре ја почнувам дефинитивно... :!:
    Ми се допаѓа што не сум ограничена со изборот на храна... :lol: сепак сакам благичко да поткаснам па макар било и наутро...

Само едно прашање, мора ли размакот меѓу оброците да биде точно 4-5 сати или може и повеќе?
    На пр. доручкувам рано околу 9 ч, а ручам во 16 ч, после вечерам околу 20-21ч...дали е во ред отприлика во овие термини да јадам или мора да сменам?

14. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    не не, најубаво е после 4 саати, зашто ове веќе преминува во изгалднување :)
    ако јадеш во 9 тогаш гледај до 1 и пол најкасно ручекот!
    4 саата се прави пауза од оброк до оброк, и задолжително е 2 ужинки (овошјр јогурт или зеленчук)
    е сега не знам дали во оваа диета може :?:

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Почнувам денеска...
    Доручкував прво кафе (без него очи не отварам), парче домашна парена торта и банана.
    За ручек- пилешки стек (специјалитет со кашкавал и пил.салама) планирам без леб да јадам, а за вечера планирам краставичка со кисело млеко (ќе го поделам канчето на пола, случајно ако ми се пријаде да ја повторам вечерата :lol: )

16. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Day I
    П:2 кружни парчиња домашна блага погача, портокал и банана. 100+60+100=260
    Р:1 порција ориз со сечкан ситен морков, 1/2 краставица и 1 копан. 250+50+100=400
    В:таратор(краставица и канче кисело млеко). 250+50=300
    Day II
    П:1/4 од лепче - панагиичка, кифла со мармалад, сладолед Чашавко. 40+180+140=360
    Р:1 порција мусака (околу 1/6 од кружен плек). =400
    В:планирам таратор(краставица и канче кисело млеко). 250+50=300
    =калориска вредност.

17. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Се извинувам, освен портокалите & мандарините кое овошје е достапно сега?

18. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Банани, јаболки, јагоди, цреши.

На gaga.rocks му/ѝ се допаѓа ова.
  19. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    irenna, а дали може да се разграничат оброците, пример во 9ч. 11 ч. 13 ч. по еден плод овошје, па потоа во 16 ч. ручек, 18 ч. зеленчук, 20 ч. кисело млеко/јогурт?

20. Eena20

Eena20 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Devojki navistina e efikasna dietata na Irena ja drzam nedela ipolo so mali isklucoci sto znam da si kasnam poise cokoladce ili lepce :lol: ama oslabev 5kila i prodolzuvam da si ja drzam i navistina ne se lincis od nikoe jadenje.Vi posakuvam sreka na site sto ja drzite i sto ke pocnete da ja drzite ;)

На irenna и gaga.rocks им се допаѓа ова.