Јас ја држев оваа диета, ама во поинаква верзија. Ми беа изоставени доручекот и ручекот, и на пример што и да јадев за доручек јадев и за ручек бидејки беа дозволени два оброка. И резултатите беа екста, ослабев 6 килограми, арно ама тие проклети јо-јо ефекти се појавија за околу шест месеци.
od ovaa dieta sto e 20 dena (ama i za rucek porucek i vecer istoto go jadev) samo si dobiv posle toa 10 kilca plus a ne oslabev mn bar jas ne se osejkav oslabena
Смајли и ја во моја кожа не се чувствував ни еден килограм ослабено, ама вагата покажуваше обратно, а и обемот на струкот. 6 килограми не се малку, за да не се забележат. Убаво ми беше тогаш кога ме фалеа колку сум ослабела, ама сега
за диетата на irenna, многу ми е итно дали некој може да ми предложи што да јадам кога сум 2ра смена?
ке пиеш вода,вода,вода,вода ,вода, мноооооооооогу вода, и ке избуткаш до 6-7 кога завршуваш бар ја вака поминувам
Хех, јас така и прашав дека немам никаков апетит 2ра смена, значи не пречи ако не јадеш за ручек во слабеење /ти кој си ден, има ли ослабнување .../?
па после школо ке ти биде ручек и така...инаку вчера ја продолжив диетата, паузирав ради празнкот а и плус бев на викенд и неможев..инаку минатата недела цела ја држев и ослабев 2,5 кила сега продолжувам
Јас нензам сеа дали да си ја почнам пак. Претходниот пат издржав едвај 3 дена поради "лошите" највкусни јадења кои ги имаше дома. Ме мами медицинската диета па ќе видам, инаку која и да е диета од овој понеделник ја почнувам и тоа 100% а сега за сега знам дека денес ќе си купам милка .
ja procitav dietata na Irenna i vasite komentari i jas resiv da ja praktikuvam zatoa stio vo sesijava strashnooo jadev i do 1 juli moram da oslabnam barem 10 kilogrami (ako uspeam) ne jadam nesto mnogu tuku imam spor metabolizam i kaj mene toa e edinstveniot problem se nadevam deka kolku tolku ke uspeam pa ke vi pisam
ејј од утре и јас почнувам со диетата на ирена гледам ефикасна а и ми гледа дека е доста здрава,барем за ручек неморам да ги терам моите да ми готват посебно за мене
за сите што држат диета, ослабувањето е лесно после тешко се одржува, треба еден месец без леб и сосема малку благо да се навикни организмот на новата тежина и потоа на секои три месеци по една диета да се спроведува, тоа треба да биде начин на живот инаку отидов 80 кг
Ја прочитав диетата на Иренна и од утре ја почнувам дефинитивно... Ми се допаѓа што не сум ограничена со изборот на храна... сепак сакам благичко да поткаснам па макар било и наутро... Само едно прашање, мора ли размакот меѓу оброците да биде точно 4-5 сати или може и повеќе? На пр. доручкувам рано околу 9 ч, а ручам во 16 ч, после вечерам околу 20-21ч...дали е во ред отприлика во овие термини да јадам или мора да сменам?
не не, најубаво е после 4 саати, зашто ове веќе преминува во изгалднување ако јадеш во 9 тогаш гледај до 1 и пол најкасно ручекот! 4 саата се прави пауза од оброк до оброк, и задолжително е 2 ужинки (овошјр јогурт или зеленчук) е сега не знам дали во оваа диета може
Почнувам денеска... Доручкував прво кафе (без него очи не отварам), парче домашна парена торта и банана. За ручек- пилешки стек (специјалитет со кашкавал и пил.салама) планирам без леб да јадам, а за вечера планирам краставичка со кисело млеко (ќе го поделам канчето на пола, случајно ако ми се пријаде да ја повторам вечерата )
Day I П:2 кружни парчиња домашна блага погача, портокал и банана. 100+60+100=260 Р:1 порција ориз со сечкан ситен морков, 1/2 краставица и 1 копан. 250+50+100=400 В:таратор(краставица и канче кисело млеко). 250+50=300 Day II П:1/4 од лепче - панагиичка, кифла со мармалад, сладолед Чашавко. 40+180+140=360 Р:1 порција мусака (околу 1/6 од кружен плек). =400 В:планирам таратор(краставица и канче кисело млеко). 250+50=300 ■=калориска вредност.
irenna, а дали може да се разграничат оброците, пример во 9ч. 11 ч. 13 ч. по еден плод овошје, па потоа во 16 ч. ручек, 18 ч. зеленчук, 20 ч. кисело млеко/јогурт?
Devojki navistina e efikasna dietata na Irena ja drzam nedela ipolo so mali isklucoci sto znam da si kasnam poise cokoladce ili lepce ama oslabev 5kila i prodolzuvam da si ja drzam i navistina ne se lincis od nikoe jadenje.Vi posakuvam sreka na site sto ja drzite i sto ke pocnete da ja drzite