Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Диета за оние кои немаат физичка активност

Дискусија во 'Диети' започната од iskri4ka, 16 март 2010.

1. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Јас ја држев оваа диета, ама во поинаква верзија. Ми беа изоставени доручекот и ручекот, и на пример што и да јадев за доручек јадев и за ручек бидејки беа дозволени два оброка.
    И резултатите беа екста, ослабев 6 килограми, арно ама тие проклети јо-јо ефекти се појавија за околу шест месеци.

2. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    od ovaa dieta sto e 20 dena (ama i za rucek porucek i vecer istoto go jadev) samo si dobiv posle toa 10 kilca plus a ne oslabev mn bar jas ne se osejkav oslabena

3. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Смајли и ја во моја кожа не се чувствував ни еден килограм ослабено, ама вагата покажуваше обратно, а и обемот на струкот.

6 килограми не се малку, за да не се забележат. Убаво ми беше тогаш кога ме фалеа колку сум ослабела, ама сега :(

4. blah-blah

blah-blah Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    за диетата на irenna, многу ми е итно дали некој може да ми предложи што да јадам кога сум 2ра смена? :sweat:

5. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    129

ке пиеш вода,вода,вода,вода ,вода, мноооооооооогу вода, и ке избуткаш до 6-7 кога завршуваш :D
    бар ја вака поминувам 8)

На blah-blah му/ѝ се допаѓа ова.
  6. blah-blah

blah-blah Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Хех, јас така и прашав дека немам никаков апетит 2ра смена, значи не пречи ако не јадеш за ручек во слабеење /ти кој си ден, има ли ослабнување .../?

7. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    129
    па после школо ке ти биде ручек и така...инаку вчера ја продолжив диетата, паузирав ради празнкот а и плус бев на викенд и неможев..инаку минатата недела цела ја држев и ослабев 2,5 кила :) сега продолжувам :)

8. blah-blah

blah-blah Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Јас нензам сеа дали да си ја почнам пак. Претходниот пат издржав едвај 3 дена поради "лошите" највкусни јадења кои ги имаше дома. Ме мами медицинската диета па ќе видам, инаку која и да е диета од овој понеделник ја почнувам и тоа 100% а сега за сега знам дека денес ќе си купам милка :D.

9. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Фала Богу од понедленик 1ва па ќе си ја држам на irenna. Фала за диетата највеќе!

10. Lusija

Lusija Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ja procitav dietata na Irenna i vasite komentari i jas resiv da ja praktikuvam zatoa stio vo sesijava strashnooo jadev i do 1 juli moram da oslabnam barem 10 kilogrami (ako uspeam) ne jadam nesto mnogu tuku imam spor metabolizam i kaj mene toa e edinstveniot problem se nadevam deka kolku tolku ke uspeam pa ke vi pisam :)

11. MoonChild

MoonChild Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    91
    ејј од утре и јас почнувам со диетата на ирена гледам ефикасна а и ми гледа дека е доста здрава,барем за ручек неморам да ги терам моите да ми готват посебно за мене :)

12. argentina

argentina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    10
    за сите што држат диета, ослабувањето е лесно после тешко се одржува, треба еден месец без леб и сосема малку благо да се навикни организмот на новата тежина и потоа на секои три месеци по една диета да се спроведува, тоа треба да биде начин на живот инаку отидов 80 кг :)

13. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Ја прочитав диетата на Иренна и од утре ја почнувам дефинитивно... :!:
    Ми се допаѓа што не сум ограничена со изборот на храна... :lol: сепак сакам благичко да поткаснам па макар било и наутро...

Само едно прашање, мора ли размакот меѓу оброците да биде точно 4-5 сати или може и повеќе?
    На пр. доручкувам рано околу 9 ч, а ручам во 16 ч, после вечерам околу 20-21ч...дали е во ред отприлика во овие термини да јадам или мора да сменам?

14. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    не не, најубаво е после 4 саати, зашто ове веќе преминува во изгалднување :)
    ако јадеш во 9 тогаш гледај до 1 и пол најкасно ручекот!
    4 саата се прави пауза од оброк до оброк, и задолжително е 2 ужинки (овошјр јогурт или зеленчук)
    е сега не знам дали во оваа диета може :?:

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Почнувам денеска...
    Доручкував прво кафе (без него очи не отварам), парче домашна парена торта и банана.
    За ручек- пилешки стек (специјалитет со кашкавал и пил.салама) планирам без леб да јадам, а за вечера планирам краставичка со кисело млеко (ќе го поделам канчето на пола, случајно ако ми се пријаде да ја повторам вечерата :lol: )

16. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Day I
    П:2 кружни парчиња домашна блага погача, портокал и банана. 100+60+100=260
    Р:1 порција ориз со сечкан ситен морков, 1/2 краставица и 1 копан. 250+50+100=400
    В:таратор(краставица и канче кисело млеко). 250+50=300
    Day II
    П:1/4 од лепче - панагиичка, кифла со мармалад, сладолед Чашавко. 40+180+140=360
    Р:1 порција мусака (околу 1/6 од кружен плек). =400
    В:планирам таратор(краставица и канче кисело млеко). 250+50=300
    =калориска вредност.

17. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Се извинувам, освен портокалите & мандарините кое овошје е достапно сега?

18. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Банани, јаболки, јагоди, цреши.

На gaga.rocks му/ѝ се допаѓа ова.
  19. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    irenna, а дали може да се разграничат оброците, пример во 9ч. 11 ч. 13 ч. по еден плод овошје, па потоа во 16 ч. ручек, 18 ч. зеленчук, 20 ч. кисело млеко/јогурт?

20. Eena20

Eena20 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Devojki navistina e efikasna dietata na Irena ja drzam nedela ipolo so mali isklucoci sto znam da si kasnam poise cokoladce ili lepce :lol: ama oslabev 5kila i prodolzuvam da si ja drzam i navistina ne se lincis od nikoe jadenje.Vi posakuvam sreka na site sto ja drzite i sto ke pocnete da ja drzite ;)

На irenna и gaga.rocks им се допаѓа ова.