Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Диета за оние кои немаат физичка активност

Дискусија во 'Диети' започната од iskri4ka, 16 март 2010.

1. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Па веќе 5ти ден ми е како сум на режимов и презадоволна сум досега! Знам дека е прекратко времево, но веќе има резултати. Најверојатно затоа што јас имам 13 кила плус од моите идеални 55 :) па во првите денови нели вишокот на вода се исфрла прво од телото, а потоа и маснотиите.
    Веќе имам резултати - мене искрено не ми се веруваше кога се измерив, 6 см до сабајлево во струкот бев ослабена, нешто помалку во долниот дел на стомакот и нозете, но битно, газот и градите (колку што ги имав:D) си стојат на место и можда се мрднати некој милиметар, но немам дотолку прецизно метро :rofl:
    Во килограми незнам колку сум ослабена, пошто немам вага моментално, но дека реагира на стомакот, јас тврдам и тоа како! Вовлечен ми е многу од пред да почнам, на струкот интересно е да се следи како се повлекува - прво од страните после на средина лека полека и така :) си се радувам многу :inlove:
    Инаку за доручек јадев деновиве макарони со томатело, овошје разно, лубеница, интегрален леб (од тој најцрниот од жито лукс :) ) максимум 2 лепчиња со мармалад од јагоди и слично.
    За ручек - грашак, грав, спанаќ, шопска (без сирење). туна и сос од домати и маслинки (но нив ги прекинав, пошто се мн калорични), мене не ми е проблем да не јадам леб во ниеден случај, така да го избегнувам колку што можам.
    За вечера - таратур, зелка салата, краставица, марула, јајца поретко, разни комбинации од нив и слично. Значи некогаш јадам протеини на вечер, но на почетоков сакам да ги избегавам колку што можам, не за друго, туку итно ми е, на одмор одам за 2-3 недели :) и не знам.. можда не дебелат протеини на вечер, но освен јогурт и јајца немам пробано друго, а искрено, не ми е ни проблем, оти немам апетит некако на жешково...
    Инаку не вежбам ништо посебно, само за нозете и задникот правам онака општи вежби, за затегање, заедно со антицелулитните масажи само на вечер од некни почнав, пошто ме фаќа мрза по 100 пати :) и така.
    Битно е што воопшто не се чувствувам како да сум на диета (всушност и не сум, туку сум на „пазење при комбинирање“) и супер ми е, не сум уморена, не сум гладна, не сум омалаксана, не ме боли глава, не ми се лоши, се е во најдобар ред, ОСВЕН што, најверојатно од што не ми е навикнат стомакот или сум настината нешто, или од гравот и зелката можда, имам многу гасови :?: (вчера и денес забележав, затоа мислам дека е ради зелката и гравот, пошто тоа јадев)... и тоа малку ми е проблем само, ама ќе пробам од утре да не ги јадам нив па ќе видиме што ќе испадни во тој поглед.
    :!: СЕ ИЗВИНУВАМ за должинава!
    :*

На Breezy, lolyta777, irenna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Се извинувам ако веќе е поставено прашањево :$
    Дали житарици со млеко може да се јадат навечер?

3. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Не, само за доручек...вечерата треба да биде салати, т.е. зеленчук. Може и комбинација зеленчук со белковини (јајце, павлака, кисело млеко, сирење), или пак зеленчук со туна на пример.

4. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.615
    Допаѓања:
    2.472
    со оглед на тоа дека сум студент и дека оваа година се хранев мноооогу нездраво решив официјално од утре да почнам со диетава (здравиов начин на исхрана на Ирена).
    е сега имам неколку прашања во врска со ова
    дозволени ли се ужинки? или дневно се препорачуваат само 3 оброка?
    и сигурно ли нема да се намали имунитетот (оти и така ми е слаб) и состојбата на крвта нема да се влоши со овој начин на исхрана? :?:

5. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    @velesanka,
    Значи истото и јас го прашав од irenna, ја измачив со прашања и можам слободно да ти кажам дека можеш да имаш 2 ужинки - пример до ручекот овошка и после ручекот кун вечера некој зеленчук. Млеко можеш да пиеш вечерта и тоа.
    Pozz.

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Девојкиии ..и јас ја почнав диетата на Ирена .... фала ти Иренче за диетата баш ми изледа лесна :D
    Денеска ми е трети ден ... резултати нема секако мн е рано :) планирам да ја држам до 10 јули ... па ако е потребно и повеќе ... ќе ви пишам за резултати ...позз :*

7. milenchica

milenchica Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Диетава е супер,јас ја држев пред 2 години со тоа што немав ваков појадок туку и појадокот бесе ист како ручекот,значи цел ден исто.Ослабев 15 кг што за 2о дена и не се многу и добрата вест е што не се враќаат како со зелка диета или жан-митрев .Исто така добра страна е што за време на диетава не осеќаш глад воопшто,е сеа... криза за лепче ќе те фаќа ама срце јуначко ќе се издржи!!! Кој и да се реши за оваа диета нема да згреши!!!

СРЕЌНО!!!

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dzverche

Dzverche Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    37
    Devojki ja procitav dietata od Irena iako ne sum ja znaela sepak praktikuvam takov rezim na ishrana koga sakam da oslabnam sega koga mi zavrsia obvrskite so ucenje sum po relaksirana i mozam da vnimavam na linijata onaka nemam vreme za nis a kamoli da mislam sto da jadam inaku sakav da vi kazam edna "dieta" sto ne pretstavuva nikakva teskotija nitu problem za nekoj veruvam,ako sakate da imate uste podobri rezultati mozete da se drzite do dietata od irena ili da jadete kako sto si jadete normalno samo sekoj den da piete po 1litar voda....a toa odi vaka dietata se drzi 14 dena 1 den vo 1 litar voda se stava 1 limon isceden,potoa 2 den isto taka vo 1l voda(vo sise)se rastvaraat 2 iscedeni limona,3 den vo 1l voda se stavaat 3 limona i se taka se odi do 7 limona,pa potoa se vraka nazad 8 den se cedat 7 limona.9 den se cedat 6 limona,i se taka do 1 limon do posledniot 14 den,toa sise so 1 litar tecnost treba da se ispie vo tekot na denot ne odednas i preporaclivo e da se ispie otprilika po 1 casa pred sekoe jadenje zosto go namaluva apetitot i gi unistuva masnotiite limonot e mn zdrav i ke zabelezite vednas razlika ke odnemate apetit osobeno vo poslednite denovi nisto nema da sakate vo usta da stavite veruvajte mi jas oslabev 7 kg od ovaa dieta za 14 dena a ishranata mi bese ista samo sto ete prednost mi e sto koga sakam mozam blago i leb voopsto da ne jadam a lebot iskreno ne go ni upotrebuvam vo ishrana osven koga nesto ke namazam na leb,pozzzz se izvinuvam zaradi referatot no samo sakav eden sovet od mene za pomos neka pise koj ja probal :*

На AhThatFemaleProblems му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Emka28

Emka28 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Диетава многу ми се допадна,од утре ќе почнам да ја практикувам и се надевам дека ќе ги снема 20те килограми што ги добив со бременоста:)

10. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    Jа прочитав цела тема и гледам дека некои девојки погрешно ја сватиле диетава,значи вака за доручек има јаглени хидрати со шекери но без протеини или попросто кажано посно солено или благо пециво со овошје ,за ручек готвена храна никако брза со многу малку леб или по можност без леб со салата и за вечера протеини со салата без никакво мешанје значи месо,риба, млеко, јајца, јогурт со салата но во помали количини и јас како што сватив овошјето се јаде до ручекот после не се јаде поззз

На delvi, LivingGlam и irenna им се допаѓа ова.
  11. SoWhat

SoWhat Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Девојки сакам да ве прашам за диетава од Иренна дали може морков за вечера(со белковини или протеини)и дали и кога може да се пие овошен чај?

На Lepotajce му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SoWhat

SoWhat Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Може ли некоја да ми одговори??

13. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Вечера : Белковини или протеини во комбинација со зелена салата. Значи можете да јадете шопска, мимоза... или само зелана салата во комбинација со месо или туна или млечни производи . Јас обично вечерам марула со варен или испечен стек( месото може и на тостер) вчера вечерав салата од зелка со канче кисело млеко и 150 грама сирење.
    А за чајот можеш кога сакаш и колку сакаш, доколку е без шеќер.

14. Emka28

Emka28 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Ме интересира за колку време ги ослабе тие килограми и од кога имаше резултати?

15. prettyButerfly

prettyButerfly Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    13
    m2m2m2 А муслите со суво овошје и чоколадно млеко кога се најпогодни за конзумирање ?

п.с Ги обожавам :inlove:

16. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    И јас исто прашував ии некоја од феминките кажа дека најубаво е за доручек.

17. SoWhat

SoWhat Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    За диетата од Ирена-смеам ви вечерва да јадам таратур и лубеница?

18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.218
    Допаѓања:
    56.886
    Лубеница не смееш, овошје се јаде само наутро според диетата на Ирена.
    Таратур смееш.

19. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Супер ќе ми дојде диетава. Уште од почетокот на летниот распуст, јадев само две лепчиња,овошја, зеленчук, манџи :(, благо никако не јадев и сигурно околу час и половина вежбав дома. Потоа насабајле ( или навечер кога како трчав или возев велосипед) и ослабев 6 кг за еден месец. Е ама после, џабеее само еден килограм :x ;( за околу 2 недели . Многу се разочарав и изнервирав. Некој ми велеа дека тоа било нормално, се формирале мускули ( за тоа била потребана поголема тежина), и не се слабеело со вежабање повеќе :devil: :@ :@ :devil: Некој бил во слична ситуација како мојата, па да ми каже дали му дејствувала диетата на Ирена. Со ваков режим на исхрана што е најважно нема да ги вратам килограмите, но не знам дали ќе ослабам ( барем уште 5 кг, за да си имам 52). Ако некој бил во ваква ситуација нека пише ;)

20. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Јас за мене можам попросто да ти објаснам. Истече водата од мене, во форма од 7 кг и еве веќе месец дена стагнирам, а ја терам диетата. Ни плус ни минус. Од една страна си викаш - залудни се маките, од друга пак - добро е што не се зголемува бројката на вагата. :|

На danniela5 му/ѝ се допаѓа ова.