Диетава ја слушнав неодамна па сакав да ја споделам... Јас ја почнувам денес.. Се држи се додека вие не се откажете т.е. додека не ја постигнете посакуваната тежина Секој ден: Појадок: 4 парчиња и 4 чаши вода Ручек: 3 парчиња и 3 чаши вода Вечера: 2 парчиња и 2 чаши вода (можи и со 1 парче и 1 чаша вода) *Измеѓу појадокот, ручекот и вечерата се јаде секакво овошје и зеленчук Правила: * После секое изедено парче леб се пие една чаша вода (200/250мл) * Од појадокот до ручекот треба да има растојание од 3 часа * Од ручекот до вечерата треба да има растојание од 4 часа * Се препорачува да се вечера најкасно во 6ч * По завршување на диетата лебот треба да се внеси во еден оброк
Утре гледаш тема: „гомце диета“. Никогаш,ама никогаш не би се нафатила на „диетава“.Што се не ќе се измисли...
Јас конзумирам црн леб веќе месец дена и тоа со умерена храна и не сум ослабела ни кило, а можам да се пофалам дека подобро ми работи дигествниот систем. Кога конзумирав бел леб имав проблем со перисталтика на цревата и имам опстипација по 3 дена. Откако почнав да конзумирам црн леб тој проблем исчезна а килажата ми е сведена на нормално нтиу намалувам ниту накачувам.
За мене ова е чиста глупост и еден чекор кон самоуништување... Внесуваш буквално само јаглехидрати и вода. Каде се протеините, мастите...? Не треба да прифаќаш секакви работи за да ослабеш. Треба прво убаво да размислиш што си правиш сама на себе. Треба да знаеш што му е потребно на твојот организам за да функционира нормално. Ајде да го замениш белиот леб со црн, ама ова? Да јадеш само леб !? Треба да се храниш разновидно, ако сакаш да си здрав. А ако сакаш да слабееш здраво, внесувај секаква здрава храна, правилно распоредена и во потребната количина т.е. со одредена граница. Многу сум против диети со само еден вид храна.