Диетата успева само ако си упорен до крај, да се придржуваш на исхраната, би ти препорачала со секое јадење да јадиш по една главица кромид, кромидот уште повеќе ги топи мастите, треба многу движење итн.... јас и мм ја држевме диетата ама не докрај хихи за 9 дена ослаби 6 килограми, ама многу трчање, вежби, навреме јадење... поздрав и со среќа
Денес ми е 6 ден -2кг. Уште третиот ден ми покажа -2 и исто стојам. Може многу количински јадам за деновите со пилешко( птрите дена изедов повеќе од 2кг стек, 4 краставици,1домат и една рака соленки) за следниве 3дена со телешко спремив 1кг месо наскара, а досега изедов 300гр мислам дека до вечер ке изедам уште 500гр и денес бев многу гладна изедов и една кришка леб
Ја имам држено и е ефикасна. Познавам и други што ја држеле и исто позитивни резултати имале. Јас лично ослабев скоро 10 килограми и сега сакам од понеделник пак да почнам со држење па ќе ви споделувам искуства инаку истовремено и вежбам секој ден да нагласам и тоа.
Љубител на месо сум ама како и да е дека се комбинира ао салата знам само на пример еден оброк само салата да јадам и кога е телешкото на пример дека не сум љубител голем на телешко варам овој период зелка или растурена сарма ми прави мајка ми со мешано мелено месо. За издржување се издржува не дека не, ја имам исто држено и ун диетата ама мн ми е досадна и не можам дома да се прилагодам со моиве за јадење никако. И со неа ослабев околу 7-8 кила само не ја држев 90 дена само околу 40 така ме фати.
кога ке почнеш со држење на диетава ? сакам да ја држам но ми треба подршка , да го издржам месото ...
Еве од денеска почнувам,сабајле правев макарони со сирење кај 10 доручав, на гладно пијам секогаш лимон со млака вода, после ручекот го планирам кај 16 часот пак макарони со сирење. Не е тешка ќе видиш и имам приметено не се враќаат килограмите после, загарантирано.
Не читав нагоре многу коментари само неколку па сакам да те прашам како гарантираш дека нема да се вратат? Ја правиш втор пат или прв пат? Ако е втор пат тоа значи си ја правела била ефикасна па потоа не излегло ко шо треба си покачила па сега пак ја правиш ? Бидејќи ако си ја правела предтоа и си ослабнала и ја имаш посакуваната линија нема зошто пак да почнуваш со диетата или јас не сваќам ? ај нека ме упати некој ве молам или јас сум збунета . Да се редактирам прочитав видов ја правиш втор пат гарантираш нема враќање,а ти ја држиш пак тоа би значело си покачила па затоа ја правиш ,што значи тоа што гарантираш не држи место .
Вака јас ја имам држено одамна, може има 2 или 3 години поминати, а имам тетка која ја држи два пати годишно редовно, еднаш овој период вака, еднаш наесен. Резултати има сигурно ја знам и по мене, ослабев тогаш скоро 10 килограми, ама и да напоменам вежбав исто секој ден, имав многу за слабеење тогаш и видлива беше разликата. Тетка ми обавезно намалува 7-8 кила кога и да ја држи. Јас и кога престанав да ја држам продолжив со вежбањето. Сега ради празнициве дека сум склона на качување на килажа дека јадам буквално без престан решив да ја држам пак па ќе видиме што како ќе биде. Исто вежбам скоро секој ден активна сум физички доста само пусто јадење лакома си сум
Само со сол и тоа многу малку, така го варев додека постев, пола филџан ориз со два вода, му рендам морков малку и кромид и го ставам да се вари при тоа мешам од време на време се додека не испари водата.