1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Диета 20 дена - 8 килограми

Дискусија во 'Диети' започната од ludoto19, 1 март 2010.

1. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.503
    ја прекинав , ми се слоши од месото и почнав да се тресам , порано можев да ја држам сега изгледа застарев :D

2. d.1990

d.1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    54
    Pa mn meso e jss zatoa ne sakam ds js drzam

3. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    А зш се плашите толку многу од месо, сепак различно месо е.Не јадам ни јас којзнае колку месо, ама вака од старт не верувам дека ќе ми пречи.Телешкото динстано на пареа ми е многу вкусно.Е сега дали може да додаваме морковчиња во месото.
    Има некој да ме дружи, ја стартував денес.Не верувам дека ке ја издржам, но којзнае.
    Дали е лошо ако јадам салата во тие денови што не е препорачливо ?

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Како издржувавте без благо бе ?
    Јас не сум многу по благото, мислев ќе попуштам сок и леб да јадам, ама не, благо си каснав.Имам страшен напад за благо.Не пијам ни кафе инаку, лимон и цитрон без шеќер, и буквално воопшто не внесувам шеќер.
    Слабо ми е железото и пред диетата кога ќе каснев нешто благо посебно кујнска чоколада, повеќе енергија имав, и главата престануваше да ме боли.
    До вчера не ми се јадеше толку благо, ама денес направив грешка.
    Помош :(]:):doh:
    И ако некој ја држи нека ми пише дали лп порака дали тука, да се консултираме.

5. d.1990

d.1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    54
    Pa zosto ne si na un dietata vo nea imas cokolado :)

6. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Многу ми е долга, да ја завршам оваа, може после 1-2 месеци ќе држам Ун еден месец.

7. d.1990

d.1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    54
    I jas nemam mnogu za simnuvanje i mesec vreme ja drzam planiram do narednata nedela da ja drzam i posle uste nekoe vreme.odrzuvanje jas stvarno oslabev od un

8. trtla

trtla Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    71
    Пак со диетава ја почнав, минатиот пат не успеав да симнам 5кг односно никако да спуштам од 75. Ама зошто пред неколку месеци бев 70, се надевам ќе успеам со истава диета 5 кг да симнам, последните 5 најтешките.Инаку успеав да симнам со една ултимејт диета само со зеленчук и детокс на организмот али е многу ригорозна и не можам да ја држам ми се јаде.

9. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Денес ми е 6 ден од диетата, прв ден со телешко.
    Е сега денес не сум наспана и ми се гади од јадење, ни месо јадев, ни салата ни ништо.Само вода и мултивитамини.
    Буквално месото за утре ќе ми остане, неможам да јадам воопшто.
    Дали сега следните 2 дена да јадам телешко, или уште 3 дена, за да надокнадам. :sweat:

10. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Ја препорачувам диетата на сите.
    Ем прекршок правев ем се слабее. :D
    @anakonda88 се навикна ли ти на месото ?

11. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.503
    малку ... денес ми е втор ден со пилешкото ...
    туку колку ослабе до сега?

12. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    денес не се мерив, не сум дома.
    уште сум тука овие 2 дена 5-6 кг.има време до крајот, со оглед дека правев прекршоци.пиши ми лп, јас неможам, сум го избришала разговорот.

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. hmmmm

hmmmm Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    5
    Ај да ви споделам и мое искуство со диетава. Инаку поради разни строги диети уште на млади години си го имам зафркнато метаболизмот, мислам дека сите диети сум ги испробала и повеќето имале јо-јо ефект, ќе симнам 3 кг и ќе качам после 5. И така мнооогу се здебелив се дур не ја начекав диетава. Инаку оваа ми е стандард диета за кога ќе се опуштам со јадење и ќе качам некое кило.

Најпрво ми одговара зошто сум нулта група и ми годи месо. Второ затоа што во комбинација со вежбање и онака се препорачува внесување на протеини и со диетава имам стварно добар ефект кога ќе се уозбилам со вежбање. И мене ми здосадува едно па исто секој ден али се снаоѓам некако. Најголем проблем ми се деновите само зеленчук и овошје зошто ич не сакам, и најчесто одбирам да не јадам ништо отколку да јадам овошје и зеленчук, али се трудам бар во мали количини да внесувам за да не си го успорам метаболизмот. И најбитно ми е што го нема она замарање, доручек ова, ручек она, вечера тоа. Си правам еднаш јадење за цел ден и не се замарам што треба да јадам денес.

Инаку диетава ви ја препорачувам зошто навистина споро се враќаат килограмите. Јас не се придржувам толку строго зошто ако нешто ми е гадно за јадење, одбирам да не го јадам воопшто, а со гладување доаѓа до тој јо-јо ефект. На пр. си пијам кафе со млеко и шеќер, месото си го правам на грил тава со многу малку зејтин, некогаш за доручек си јадам житарки, и си додавам ужини затоа што ми здосадува од истата храна-рака бадеми, неколку суви сливи, урми брусница и сл. Кога ептен ќе ми се пријаде благо знам да каснам ептен малце али тоа е. И покрај се ова кај мене има резултати.

Мислам дека е најважно да си ја прилагодите диетата според вас за да може да ја издржите 20 дена. Сепак со тоа што не внесувате леб, газирани сокови и благо 20 дена се слабее како и да е, јас со мали прекршоци и 2-3 дена неделно лабаво вежбање имам ослабено барем 5 кила, а кога вежбам почесто и особено повеќе кардио, мислам дека минимум 8 кила се слабее.

Инаку пробувам да најдам варијација на диетава, мислам дека 24 дена се држи наместо 20, ако некој ја знае плс споделете.

На maricence, zhap4e, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.867
    Почнав со диетава еве втор ден па ке видиме

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    И како ? Ајде ќе се дружиме.
    Јас сум 5 ден се чувствувам послабо околу стомакот, ама нема минус во кг, дали 1 имам.Баш ќе се мерам сега.Салати ќе јадеш ли тие денови кога ќе има зрнест зеленчук и компир ? Јас јадев кога ја држев, ама сега не планирам.Па ќе видиме.
    Замена за телешкото што да јадам сакам телешко 1 ден или 2 да јадам, дали може еден ден јогурт и пар4е сирење да јадам ?

16. Jean-Baptiste

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.867
    Зашто зеленчук не?

17. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Аκо мислиш на салати не пишува да се јадат после 11 ден.

18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.086
    Допаѓања:
    155.547
    Јас ја почнав денес.
    Најнормална ми е и не е екстремна за што ми одговара периодов. Со редуцирана исхрана намалив некое килце, ама ми треба за драстично нешто друго како ова.

Јас ќе пијам и зелено смути од сабајле со јаболко, блитва, рукола, босилек, лимон и ѓумбир. Многу ми годи и вкусот и зеленилото.

19. Jean-Baptiste

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.867

Прикачени фајлови:

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Како што можам да видам оризот ти е варен без масло ли го вареше ?
    Јас со малку масло зошто стана многу густо па да не се залепи, и после водата што остана ем мрсното од маслото ги истурив.
    Грешка ти е денес салатата не треба салата во 1 и 2 ден.
    И јас минатиот пат малку зелка јадев.Сирењето ти е океј, можело и јогурт.
    Јас се осекам полесно денес, инаку само 1 кг имам минус.3 ДЕН ЈАДЕВ СЕ И СЕШТО, а сега си го следам редоследот.Само вода и чаеви без шеќер и мед.Сега испив едно нес.Може не требаше, ама некако сакав благо,добро де не ставив шеќер ни таму.
    И утре ќе сум на пилешко а треба телешко, ама пилешкото ми е повкусно.Досега печен го јадев стекот, сега сакам на тостер да го направам.
    Минатиот пат на 5 ден бев -25 кг мислам, сега само 1.Ама шта чеш.
    Инаку @Lilit si ja dr\ela li do sega dietava, наназад имам читано дека дечко ти ја има држено.
    Е мене сега ме буни тоа што ти велиш сабајле ќе си пиеш смути, тоа е овошје, витамини, а овошје не е дозволено освен во 16 ден.
    нЕЛИ ЕДНОВРСНА Е ИСХРАНАТА ВО ТЕКОТ НА ДЕНОТ, АМА КАЈ НЕКОЈ ИМА РЕЗУЛТАТИ И ТАКА.
    Сепак јас немам потреба од овошје, не сум некој голем љубител на овошје.