Мојот секојдневен режим на исхрана ми се состои од два оброка и плус ужина,кафе или чај и вода. Ја започнав 8-часовната диета и само 1 килограм досега изгубив за недела дена, а јас очекувам повеќе. Е сега ме инспирира оваа диета да ја започнам па да видам што ќе биде. Па слична е таа диета со оваа.
Незнам зошто тек сега го гледам, се надевам ќе помогне... Кардиото е најнеефикасен начин на слабеење, бидејќи со кардио се успорува метаболизмот, а воедно и калориите потрошени на тренинг на кардио ќе бидат само тие изгубени калории. Додека пак при тежински тренинг и за време на тренинг се губат калории но и после тренингот кога одмараме, бидејќи мускулите се регенерираат повторно трошат енергија за да се опорават. И на тој начин метаболизмот се забрзува, со тоа што, троши повеќе калории во мирување одошто трошел порано. Тоа е дефиниција за брз и спор метаболизам, односно односот на потрошени калории во мирување. Кардио како вежба може да биде додадок на кратење на калории во момент кога ќе стагнираш со слабеењето додека имаш само тежински вежби. И наместо да кратиш калории од храната, додаваш тогаш кардио за да имаш напредок.
Се зависи од твојата физичка спреност на каков тип вежби можеш да почнеш. Ај пиши ми лп да не идеме офтопик тука со мислења, по детално ќе ти објаснам.
Прекршоци правев па ќе почнам од почеток. Ајде заедно да почниме ако сакаш. Ми треба мене совет за вежбање. Какви вежби да почнам да вежбам ? @DiCaprio кажи ми и мене во лп
Брзи диети ги враќаат килограмите многуу брзо... Бидете. Трпеливи и држете диета 3 месеци и ќе ослабете 10 килограми... Исфрлете го само лебот, благото, грицките и сите сокови освен свежо цедении
kazete nekoja dieta kade brzo se gubat kg od XL da vlezam vo S (ne me bas zanima kolku e zdrava a ne me zanima ni dali brgu e vrakaat kg,bitno mi e brgu da namalam nekoj kg) sega imam okolu 65 kg na 172 cm visina samo da nema makaroni,spageti i razni sl testenini,nemozam da gi smislam ,ne sum bas ni po ovosje i zlencuk osven patlidjan,morkov kromid , grozje , portokal ,malini i cresi drugo i ne jadam..ni kompir ni grav ,leka ne jadam ako znaete pisete nekoja dieta no brzo slabeenje
А зашто ти е битно само да ги намалиш брзо? Мислам која е поентата да ослабеш ако одма ги вратиш, освен за некоја операција можеби...?
neeee daleku bilo znam deka i da oslabam brgu nema da gi vratam kg ..pred 7-8 god izgubiv za mesec dena nad 20 kg , se simnav na 47kg premnogu bea ko kostrur bevi da ne recam anorekicna skoro ..mi trebaa 5-6 gof da pocnam da se debeleam ovaa gooina se zdebeiv i sakam da oslabnam pak no ne bi do toj stepen
e nemozam sega ne sum pri pari za taa dieta proteinska drzev samo meso jadev , mi treba nekoja poeftina
Оваа диета ми помогна да ослабам 7 кг за 20 дена(само што траеше 21) гадно е секој ден месо али добра беше, е сега што одпосле пак се опуштив тоа е друга работа
dieta so flaster, ednas lepis, cel den gladna orizot pravi zapek i sprecuva slabeenje, ako tolku sakate oriz pobarajte so dolgo zrno, ne kocanski
Дали има некој да ја држел диетава во скоро време? Знам дека порано кога бев помлада ја држев и се мислам 20 дена се ништо, се мислам да ја пробам и така на почеток на декември имам една прослава, ако успеам да симнам некое килце ќе биде супер.