1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Диета 20 дена - 8 килограми

Дискусија во 'Диети' започната од ludoto19, 1 март 2010.

1. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    146
    Девојки, успешно ја завршив диетата со строго почитување на правилата изгубив 9 кг. Презадоволна сум од резултатот. Е сега правев 3 дена пауза ама внимавав на исхраната значи јадев пилешко со салати и риба. без леб и маснотии. Од вчера ја почнав УН диетата. Незнам дали тоа е најдобриот избор, се плашам да не ги вратам назад килограмите некој совет ? Благодарам :*

На 1mama му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bubickamoja

Bubickamoja Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    2
    Jas ja drzev 2 pati po red, so mala pauza i potoa se reshiv toa da mi stane rezim na ishrana. Iskreno sum prezadovolna. Po 6-7 meseci na vakva ishrana otidov i gi napraviv site ispituvnaja. Krva beshe fenomenalna, masnotii nikavki, zelezo solidno...znachi rezultatite bea perfektni!
    Prvite 5-6 dena se simnuvaat minimum 2-3kg, odnosno toa se zadrzanite technosti vo organizmot. Toa se kilogrami koi realno brzo se vrakaat. Jas
    Poentata na dietava e da se kombinira se so salata. Ako jadesh jaglehidrati, kombiniraj gi so salata, ako jadesh proteini - isto taka, so salata. Na toj nachin organizmot ne strada, ne skladira, tuku dobiva i troshi kolku mu e potrebno. Ovoj nachin na ishrana e popoznat kako ishrana po principot Dajmond,vnimatelna kombinacija na hrana.
    Ovaa ,,dieta,, shto e vsushnosti ishrana, ne e bash korektno napishana. Ne pishuva deka do 12h se jade edna raka jatkasti proizvodi( badem, leshnik, sonchogled, kikiriki...) shto vsushnost te drzat sit i sekako, neogranicheno kolichestvo na ovoshje. Orizot ne se kombinira so sirenje, koga imash mlechen den ( toa e prviot so testenini i sirenje) samo togash e dozvoleno mleko. Ne se jade posle 19h, ne se pie nikakov sok osven svezo isceden. Mesoto moze da e bukvalno kako sakash spremeno, duri i przeno...ne e problem zejtinot, problem e ako toa meso go jadesh vo kombinacija so oriz.
    Epa devojki, srekno! :)

На teodorcka и 1mama им се допаѓа ова.
  3. vesna31

vesna31 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    10
    a kolku kg oslabe, zosto dva pati?

4. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    zdr devojki jas ot vcera ja pocnav znaci na makaroni sum seaa samo ic riba ne jadam neznam sto ke pravam tie 3 dena inaku ne mi e tesko se nadevam deka ke oslabnam barem od 5 do 8kila ke bidam prezadovlna poz i ke pisam pak :rofl: :D

5. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    ajde koj ja drdzel ova dieta da ni kadzuva kolku kilogrami izgubil mene mi e 4 den i sakam da slabeamm pozz :D

6. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    146
    Јас ја завршив диетата пред една недела скоро и ослабев 7 ипол 8 кг. пред две години кога ја држев ослабев 11. Ама и од овој резултат бев презадоволна со оглед на тоа што ја прекинав на 17 ден бидејки имаше крштевка на внука ми па не одолеав :$ . Сега ја почнав УН диетата еве денес ми е 5 ден и да ви кажам супер ми оди, по лесно од првата диета. Ваљда поради тоа што веке организмот ми е навикнат со по малку храна. Само треба строго да се придржувате, Бидете истрајни и резултати ке има секако. И јас не јадам многу риба па затоа си купував туна во вода големи парчиња ставав малку кромитче внатре и пола лимон, со голема салата и топ ми беше. Ајде поздрав па пишете резултати :*

7. jelena92savic

jelena92savic Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    zdravo devojki , jas od denes pocnav da ja drzam dietava se nadevam deka ke oslabam barem 5-6 kilca :) ke pocnam i da pijam nasabajle mlaka voda so lazicka gumbir i limon za da ima poveke rezultati !!! ke ve izvestam kako mi odi !!!

8. CocoLady

CocoLady Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    159
    Сакам да прашам дали место Телешко тој ден може да се јаде друг вид на месо ?

9. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    mene me e 7 den ama nnemam nekoja promena posle kolku vreme osetivte deka malku ste oslabnati poz :rofl:

10. jelena92savic

jelena92savic Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    daj kazete kako go prigotvivte teleshkoto mesoo? nekoj recept

11. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    denes mi e 9 den i sega sum na telesko devojki aj piuvajte koga osetivte razlikaa ili slabevteeee pozz dietaki kaj steeeee :rofl: :D :D

12. frofce

frofce Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    колку килограми ослабна за овие 9 дена?

13. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    pa nemam vaga i ne sum se merila a taka neznam ne mnogu modze 1 ili 2 maksium zosto nema nekja promena pozz

14. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Дали е здрава за организмот оваа диета?
    Сепак нели здравјето е побитно :)

15. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Anyone?? :)

16. meme21

meme21 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    и јас планирам да ја дрзам ова диета само ме интересира дали има стварно резултати пошто имам мноооогууу за слабеење ;( срекно

17. nemat-ime

nemat-ime Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    6
    Здраво феминки јас ја дрзам ун диетата и имам ослабено 4 кг за 15 дена ама сакам да смена малце се е ок се си писит јадам ама не јадан телеско ко за инает 3 дена се пак :D сакам да прасам дали телеското месо мозе да се замени со несто др по мозност да не е месо :D ?

18. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    pa mene mi e 13 den ama imam veke razlika sum oslabnal samo sto ne sum se merila za da znam kolku kl ama uspesna e dietava probajte devojki mene ne mi e tesko ima za jadenje dovlno mislam samo sto e ednolicna hrana pozz

19. Srcepp19

Srcepp19 Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Практикував ваква диета пред 2 години. Ми ја кажа една стара женичка. Во првиот ден јадете што сакате па макар и компири пржени со многу масло. Наредните 18 дена јадете за поручек само шпагети без сос а за ручек млеко со јајца. На вечер само овошје и да , треба многу вежбање. Позз

20. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    PA IMA PROMENA SE SLABEE AKO SE DRDZIS TO NEAA I VEDZBANJE PLUS SUPERRR PA MODZE OD 6 DO 8 DA SE SLABEE POZ :clap: :!: :!: