Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Диор козметика (Christian Dior SE)

Дискусија во 'Лице' започната од calm-girl, 30 јуни 2021.

1. calm-girl

calm-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    909
    Дали некој има искуство со овие производи од Диор? :)

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.955
    Допаѓања:
    81.284
    Немам користено нешто многу козметика од Диор. Од љубопитство ја купив маскарата Diorshow Iconic со свиткана четка како лажица и навистина ми се допадна ама прескапа ми е и реално не ми вреди да давам толку многу пари за маскара. Има далеку поевтини а исто толку добри како неа.

Ја имав и пудрава.
    Добра ми беше, но ништо толку посебно за пак да ја купам. Не знам дали ја имаат уште, одамна ја имав.

Моментално го имам руменилово.

И мислам дека досега е најдоброто нешто што сум го одбрала од брендов. Прекрасно ми е и пак би го купила. Пигментацијата му е одлична, нијансата ми одговара. Супер ми е и за во лето и во зима, на лице не е толку дречливо розово, многу е нежно и природно.

На calm-girl, Bozica1980, mssuniquee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.163
    Од Диор имам пудра молив за усни и кармин.
    Пудрата е одлична, лесна со средна покривност. Бидејќи ми е малце потемна нијансата, ќе ја искористам сега за лето.
    Моливот е најубавиот молив што досега го имам користено.
    Јас сум си чудна, и на Mac имам шминки нови сите во кутиите си седат, си ги чувам, а за секој ден си користам најчесто козметика на Maybelline и Голден Роуз :)
    55E2CB07-CB94-4578-9D95-0DE67F83696E.jpeg

На calm-girl и buba4e89 им се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.576
    Допаѓања:
    106.342
    Од Диор имам пробано доста работи. Пудрата течна и камена на Dior Forever. Нијансите беа крш , ако сте светли поготво , мене многу ми оксидираше и бев портокалова во лицето. Покривни и се се , ама многу оксидираат. Сега ја има Dior backstage пудрата течна , далеку поевтина е од другиве и поубаво стои на лице. И има доста нијанси , нормални за избор. И многу е течна да напоменам ама затоа се надоградуваат втор и трет слој по потреба. Ја имам пробано маскарата Dior Iconic и со двете четки заоблена и права. И двете ми беа одлични , таа со заоблената четка три пати ја имам купувано. Само брзо се сушат , ако не користите секојдневно маскара , не ги препорачувам. Имам користено и серум за лице , овој поточно и бев многу задоволна во однос на хидратација (баш го имав купено по бременоста , ми се лупеше лицето имав некои црвенила и сл) , убав ми беше

Наредно што сакам да пробам е овој прајмер за трепки , се нанесува пред маскарата.
    Најчесто го даваат како подарок со маскарата Оверкурл , па може така да го пробам. :)

На calm-girl, Bozica1980 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Би ми било драго да ми кажеш од каде го зема руменилото и која цена? Да не знаеш можеби да не има и други боички.

6. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.955
    Допаѓања:
    81.284
    Од Сефора го купив, мислам дека беше на некоја акција и испадна околу 25е.
    Мислам дека има само розово и праска, не сум сигурна дали има други бои од линијава.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.194
    Од диор го имам користено само ова нијансирано сјајче за усни. Препрекрасно, за суви усни одлично, убава нијанса остава на усните и е трајно. Го чувам и штедам како светиот грал :tmi:
    Dior-Addict-Lip-Glow-001-Pink.jpg

На calm-girl, Bozica1980, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Ти благодарам,ќе се обидам да го најдам зашто јас баш праска боја на руменило долго време барам и никако да најдам.

9. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.955
    Допаѓања:
    81.284
    На нет можеби ги има нијансите како стојат на рака. Види чисто така ориентационо. Мене ептен ми се допадна како изгледа ама се одлучив за розовото во последен момент.

Се мислам јас, можеби пак би пробала некоја пудра, ама треба да разгледам прво што имаат. Не сум во тек што и како стојат со пудрите, па ќе оставам за понатака кога ќе ми притреба нова пудра.

На Bozica1980 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.576
    Допаѓања:
    106.342

Ако сака некој dupe од руменилово на Диор , баш сега ми излезе на инстаграм па реков да споделам :D

На _Monroe, buba4e89 и ane.bella им се допаѓа ова.
  11. calm-girl

calm-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    909
    Па да, многу се скапи производите од Диор, но тие се меѓу првите по популарност на овие производи. :)
    Јас оваа сенка многу сакам да ја купам, преубава ми изгледа и сигурно е прескапа и јас нема да можам да си дозволам толку високи цени.
    Ај ќе купам ако најдам, не жалам пари. :D
    Парите секако се трошат, секако ќе одат на некоја кинеска глупост, а вака на нешто убаво ќе се истрошам :D

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Ама ги нема, јас барав тука баш ги нема тие на Есенц.

На Kimberly11 и koritsaki им се допаѓа ова.