1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дипломска!

Дискусија во 'Образование' започната од LadyN, 8 ноември 2010.

1. yahoo123

yahoo123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    40
    Дечки што треба да стои во заклучокот? Пратив на менторот ми рече да пишам податоци од мое истражување, а не ми ни кажал порано дека треба истражување да правам. ја пишав податоци од институт, тие ги користев за анализа на состојбата во Мк.

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  2. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.080
    Допаѓања:
    3.582
    Како е можно да не ти каже дали треба истражување да направиш? И сега можно е за тоа да те враќаат, а ти кој знае колку време си се мачела да ја завршиш. Немам зборови, ангажираност на ментори нула.

3. wildxchild

wildxchild Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    68
    Во заклучокот треба да стои твое мислење во кратки црти за целото истражување. Инаку како тоа? Може и секундарна анализа (од веќе постоечки извори) да се направи. Но секако треба да го прераскажеш тоа со твои зборови.

4. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    2.294
    Да, прво договараш професор, па тема, па се одобрува темата. Овде имаш повеќе:

5. Nn123

Nn123 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    19
    Ти благодарам многу :):inlove::l:

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sigma777

Sigma777 Нов член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дипломската во два формати се изработува еднио во word а другио за презентација на дено на дипломската кога се брани во powerpoint, ако може некој да ми каже да сподели искуство?

7. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.080
    Допаѓања:
    3.582
    Дали мора да ја презентирам дипломската или може онака да ме поминаат со некоја пониска оценка?

8. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Мора и не се плаши.

9. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    3.085
    Дечки здраво, годинава дојдов на ред да спремам дипломска 8-| ќе може ли некоја да ми објасни како оди се, дали сами биравте ментор, како треба да изгледа дипломската, колку луѓе викнавте кога ја браневте итн?

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SlimReaper

SlimReaper Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    88
    Сама си бираш по кој предмет сакаш (секако мора тој предмет да си го слушала),одиш кај професорот/ката и кажуваш се одлучив за оваа тема дали е прифатливо според вас. Имаш на страната на економски пример како изгледа а и менторот ќе ти објасни. Инаку јас на одбраната имав околу 15 луѓе.

На Miro91 и sj *O* им се допаѓа ова.
  11. Sopro

Sopro Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    21
    Сакам да прашам ,за време на бранењето,дипломската се презентира само пред професорите во посебен кабинет,или и пред роднините и пријателите кои се со тебе?
    Можеби е глупо прашањево,ама не сум упатена во тие работи. Ако може некој да ми сподели искуство во бранење на дипломска.

12. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.080
    Допаѓања:
    3.582
    Да пред сите ја браниш.

13. Anet77

Anet77 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    13
    Здраво сака да ве прашам нешто во врска со дипломирање. Студирам на Медицински факултет смер физиотерапевт конечно ми дојде редот за дипломирање и сега си одбрав тема и ментор.
    Бидејќи нели треба да ми даде потпис дали образец-пријава на тема треба сама да испринтам или ќе ми даде она? Бидејќи најдов на страната на Медицински ама ништо конкретно не пишува...
    Фала ви

14. Light123

Light123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    Здраво сакам да прашам дали дипломската мора да се пријави со запишување на семестар?
    И дали доколку не ја пријавиме при запишувањето на семестарот ќе мора да запишеме 9ти семестар само за дипломската?

15. Miro91

Miro91 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2015
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    63
    Колку што знам да, се запишува со последниот семестар. Јас цела година после завршување со последен испит работев на дипломската и дури тогаш одбранив 1 година после последниот семестар.

16. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.582
    Допаѓања:
    40.011
    Да за се

17. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    2.294
    На кој универзитет? Зошто различно е.

18. strumfeta01

strumfeta01 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2016
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    30
    Здраво ако може да ми предложите некоја предлог тема за дипломска работа по предметот Стратегиски менаџмент ? ни една не ми текнува

19. idktbh

idktbh Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    442
    Студирам на ТМФ и сега во однос на дипломската избрав ментор што предава предмети Индустриски менаџмент и Економска оптимизација на технолошки процеси.
    Некој што има студирано на тмф или евентуално може на економски зошто предметот ми е спој на мојата струка и економија, ако може да ми пише:D

20. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.080
    Допаѓања:
    3.582
    Во темава се зборат само ситни работи, а реалноста на целата процедура е толку без везе и нерви кршеше. Менторот едвај го добив, ме влечкаше 2 месеца за некое си истражување. Одговори само ми даваше еднаш во недела, на крај не бил задоволен, ок ајде пак корекции. Па да ја пријавам во студенски, идам таму со сé што треба, документите на веб-страната што ги има, на крај те враќаат со уште документи што треба да ги пополниш и изјава која требала некоја професорка да потпише. Па таа ја бркаш недела дена за едно потписче, се враќаш им даваш се и чекаш на маил да ти кажат што следно. Ти пишуваат на маил дојди пак и сега што треба не ти каживаат. :@
    Да сите го поминуваат ова, но која е поентата да се дигитализира УКИМ кога пак ќе треба да трчам до копирници, пак ќе треба да бркам професори за 2 секунди работа. Јас треба да земам слободни денови од работа специјално за да дојдам да ми кажат што треба да направам. А тие што се од другите градови? Девојче што познавам требаше цела недела да седи во Скопје специјално за да дојде профедор од патување само за потпис зошто морал лично да ја види за да и се потпише.

На Anet77, dea.18 и NoirSerpentine им се допаѓа ова.