Ако некој уште слуша металкор, за недела дена Wage War пуштаат нов албум, на 1ви мај пуштаат Haste The Day, а на 5ти јуни пуштаат August Burns Red.
Новиот албум на Мадона излегува на 3-ти јули, продолжение на ,,Confessions on a Dance Floor" од 2005-та, можеби последното добро нешто од неа. Претпоставувам ќе биде у сличен диско, edm фазон.
Дааа, топ албум, ептен dark вајб, култната ,,Frozen" беше од тој албум. Најдобро оценет од музички критичари, а и 3 греми награди зема. Мене оваа ми е топ од таа ера.
Ријана е точно 10 години без албум, Анти излезе 2016-та. У топ 10 најслушани артисти на Spotify е, доминира без нови песни цела деценија. Од фрижидер излегуваше у моите средношколски денови, секоја година албум, и секоја песна хит, Umbrella, We Found Love, Diamonds, Disturbia, Don't Stop the Music, Work... Оваа ми беше нејзина омилена ера, црвенкоса кога беше.
Аријана го најави новиот албум ,,Petal", за 31-ви јули, омг, јас сум Arianator од пред 5-6 години, can't wait.
Слушателите на рап имаат поголеми социопатски тенденции отколку слушателите на метал што е спротивно на стереотипите. Читав некое истражување вакво.
Cекој албум на Мадона има нешто вредно за слушање. Мене омилени нејзини ми се сепак првите 5, од 80-ти и рани 90-ти. Можеби затоа што и општо ја сакам музиката од тој период.
Следна година греми за ,,Album of the Year" ќе оди у рацете на Rosalía, ,,Lux" е ремек дело, спој на поп и класична музика. Јас типкава посерозно почнав да ја следам од колаборацијата со Бјорк, преталентирана е.
Мноооогу сакам музика. Дома, дури возам, и во 3 сабајле да се бањам - музика ечи во купатилото. Жал ми е што многу од артистите кои ги сакам не се живи, или се ептен стари... И што денеска ретко има нова квалитетна музика. Ве поздравувам со еден од моите „омилени концерти“ - настапот на Џони Кеш во затворот. Со Џун Картер ми се омилен пар од музичката сцена.