Форумџика на годината

Дневна и ноќна рутина - чистење и нега на лице

Дискусија во 'Лице' започната од Nika666, 20 март 2011.

1. Anod10

Anod10 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2017
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    93
    Исто и јас чекам рутина. И пишав уште на 1 август кога објави на стори меил за рутини, но уште ми нема вратено ..

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.958
    Допаѓања:
    36.117
    На мејл и пиша? Пред некое време имаше пишано дека на ред се рутини од мејлови од 23ти јули мислам. Почекај па пиши и пак. Мн е лесно и сама да создадеш рутина според објавите на нејзиниот инстаграм. Инаку јас мислам дека не е баш до тоа дека е баш таа рутина туку до секојдневно придржување до истата пред се ама и секако соодветен распоред и правилно користење на продуктите.
    Јас два вечери по ред не отстранив шминка и во меѓувреме снемав прво хидратантна крема па и пена ми снема и лицево ужас ми стана.

На Anod10 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Душо дали може да прикачиш слика од frezyderm зашо гледам има и нешо како тониранс крема. Да знам исправното да го купам.

4. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    31.289
    Оваа ја имам јас.

На Kjara15 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    620
    Допаѓања:
    1.177
    Го купив серумов и јас и го ставив исто после тоникот, ама лицето ми стана црвено ко изгорена од сонце и не го ставив пак... Од тоникот и гелот од истата колекција немав таква реакција. На цело лице го ставаш така?

6. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Не на цело лице, од серумот ставам само на неколку лузни што ги имам. Можеби не ти одговара и ти ја иритира кожата. Одма забележа црвенило или наредниот ден? Поради киселините мора СПФ пред да излезиш надвор.

7. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    620
    Допаѓања:
    1.177
    Одма, ама ставив на цело лице може и затоа, ќе пробам вечер само на лузните. Веднаш по серумот ставаш крем или чекаш некое време?

8. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Неколку минути чекам па крем ставам.

На JustBeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Направив комбинација:

Наутро
    Caffeine 5%
    Vitamin C 20%

Навечер:
    Caffeine 5%
    Niacinamide 10%
    Hyaluronic acid 5%

Добри се комбинациите?

После овие серуми и наутро и навечер, во ред е крема vitamin c, оваа? DDC958A8-5942-48A4-AD23-7C5C2C99CB4D.png

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.511
    Допаѓања:
    201.523
    Не знам за серумиве, ама кремот не е за навечер, со спф е. За преку ден е одличен, го користев пред некој месец.
    Иначе, ако ставаш преку ден витамин Ц, обавезно појак заштитен фактор, 20ка ти е малку. Или па преку ден ставај ниацинамид и хијалурон, навечер витамин Ц.
    Пред серумите ти треба нешто за чистење, само вода не е доволна, некоја нежна пена земи, ако не користиш шминка.
    Витамин Ц на сува кожа се става, ниацинамид и хијалурон на полувлажна, тоа да го применуваш.
    За навечер ноќна крема некоја може да земеш, има од Натура Сиберика еден куп, или па може масло, јас го користам некогаш маслото на Оливал од смиљ, иако имам комбинирана кожа, не ми ја мрси дополнително.

На koritsaki, MilaSs12 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Каква кожа имаш Мила?

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Може тоник или мицеларна за чистење?
    Комбинирана, склона на акни ама моментално немам ниту една.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.511
    Допаѓања:
    201.523
    Мицеларна може, ама се измива после чистењето, пак ти треба пена или гел за миење после тоа. Тоникот не е за чистење, туку за тонирање и екстра влажност, обично имаат активни состојки.
    Има еден убав лосион на Уртекрам за чистење
    https://www.bellina.mk/p/365/no-per...-litse-za-senzitivna-kozha-245-ml?category=24
    Мислам дека би ти завршил работа, е сега не знам дали вади шминка, не сум го пробала за тоа. Инаку е прилично нежен.

Јас лично користам мицеларно желе на Pulpe de Vie кога имам шминка/спф крем, а после тоа пената со витамин Ц на Новексперт. Само пената ја користам наутро и кога немам шминка. После тоа ставам тоник (од Конопка со лаванда), преку ден ниацинамид или хијалурон, после крем на Моса против брчки без спф, пошто сум цело време дома. Тоа од деновиве рутина. Навечер после тоникот ставам витамин Ц или серумот против пигментации исто на Моса, и завршувам со ноќниот крем против брчки од Моса, од истата линија ко дневниот, или пак со маслото од смиљ на Оливал. За околу очи немам посебен крем, немам потреба, овие ми вршат работа.

14. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    За шминка воопшто не е важно. Не се шминкам секој ден, дали еднаш во три месеци. Плус и јас како тебе сум дома цел ден, после 5 излегувам.
    Сакам да поедноставам, да не мора со пена. Цела лом се правам и мислам дека во косата ми останува. Инаку имам пена на алверде со овошки, и ја користам само кога се бањам. Вака секое утро само со вода мијам лице.

Јас имам темни кругови и сакам да ги намалам. Затоа кофеинот.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.511
    Допаѓања:
    201.523
    Ако така ти одговара, така прави. Јас лично само со вода не го осеќам измиено лицето. Лосионот што го спомнав погоре се нанесува на суво лице, се трие и се измива со млака вода, па имај го предвид.

16. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Ни мене ми нема значи не сум била единствена.

На Anod10 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Вака Мила ти треба гел за миење лице ( True Alchemy proteins or Bereza Siberica green gel foam. Едно од овие две наутро и навечер. Потоа можеш да нанесеш ниацинамид + хујалуронска киселина + крема со спф наутро, додека навечер можеш да користиш обична крема. Можеш наутро да ставаш витамин Ц серум плус крема со спф,а навечер ниацинамид плус хујалуронска плус обична крема. Сега е есен не мора да ти е висок факторот, но ако користиш серум витамин ц ќе треба да е висок. Јас лично,витаминот Ц ќе го користам наредното лето здравје тогаш кожата ми е помрсна,додека во зимо малку посува.
    Креми за комбинирана кожа ти се следниве:
    Береза Сиберика гел крем
    Натура Сиберика Софора Јапоника дневна и ноќна крема.

Кофеинот не се препорачува да се користи повеќе од четири пати неделно, затоа кога го вметнуваш во рутина гледај да користиш и хидратантни креми за околу очи. Препорака: Pulpe de vie креми за околу очи.
    Исто така,пожелно би било самостојно без мешавина на друг серум.

На MilaSs12 и crazylady им се допаѓа ова.
  18. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Имам пена за миење на алверде,

7592CD55-2A04-448D-9254-9F6E3434C2C0.png

Сега се чудам што беља си отворив со оба серумите...

Работам од дома, па немам потреба од крема со фактор. Вит Ц би ставала пред спиење за да не морам да купувам и крема со повисок фактор.

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Јас оваа ја немам користено и не можам да ти кажам. Инаку,да можеш и навечер витамин Ц како хидратација но ставај крема после него.

20. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Така ке направам, ке сменам ц навечер да ставам.
    Инаку пената е убава, пред неа на оливал користев ама ја немаше последен пат и за оваа се одлучив.
    Фала. :hug:

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.