Штом ти се добри кремата и гелот за миење, не ги менувај. Јас би рекла , масло/балм за двојно чистење лице, па гел, тоник, крема , крема за очи. И толку. Крема за очи на Конопка (таа во зеленото пакување) , масло има во ДМ едно на Балеа но тоа јас не сум го пробала или балм на Natura siberica , јас обавезно вака го чистам особено ако наутро нанесам спф. Тоник можеш овој исто на Уртекрам
Азелаичната киселина на Revox ја користев, фина ми беше. Може да ја земам пак. Sensibio AR на Биодерма ја користам доста долго време, на периоди ја менував со Балеа Med Ultra sensitive. Сакам нешто со anti aging ефект да вклучам. Исто и некое масло затоа што решив пак да ги уклучам ролерот и гуа ша ( знам дека нема којзнае каков ефект врз кожата, но баш релаксирачки ми делуваат навечер). Да не имаш некој предлог за препарат против стареење и масло? Маслото за двојно чистење од Балеа веќе го користам, обично само кога имам шминка, а тоа е мнооогу ретко. И супер ми е. Иако, отворена сум и за други предлози Дали производите на Конопка ги има во ДМ? И ако не ти е тешко може слика од кремот за околу очи. Би те прашала и тебе доколку имаш предлог за производи со антиејџинг ефект и масло за лице за масажа? Фала ви девојки на одвоетото време.
Ете ја кремата на Конопка. Сега ја користам оваа Оваа на НС има ретинол внатре. Па оваа ја користам само навечер иако на неа пишува дека може да се користи два пати дневно. А таа на Конопка нема антиејџ состојки и е нешто погуста од другава. Масло немам користено до сега на лицето , немам искуство. Овие производи ги има и во Космо и во ДМ , а можеш и онлајн да ги порачаш
Ако бараш со анти-ејџ состојки крема за околу очи топло ја препорачувам на So bio etic argan oil eye cream. Одлична е. А таа на конопка освен хидратација друго ништо не нуди.
Би можела витамин Ц или некој ретиноид да користиш против стареење, но со пониска концентрација и тоа само ако ти е доволно зајакната кожата. Ќе треба многу да внимаваш. Прво да направиш patch test и ако немаш иритација полека да воведуваш во рутината. Исто можеш да користиш ресвератрол и пептиди. За масажа може да пробаш масло од шипка. Која од состојките погоре би сакала да ја користиш? Заштитен фактор нанесуваш наутро?
Од прилика знам што би требало да користам, повеќе ми треба помош при изборот на конкретен производ ( кој витамин ц, кој ретинол и сл.). Гел- кремата на Frezyderm ја користам за заштита од сонце, иако искрено од ноември навака ретко ја ставам. Само кога подолго време сум надвор.
Те прашав што би сакала да користиш за да ти предложам производи. Немој да користиш повеќе серуми паралелно за да не си направиш проблем. Заврши со еден серум, па почни друг ако сакаш да пробуваш различни. Заштитен фактор нанесувај секој ден затоа што е еден од најдобрите начини да ја заштитиш кожата од стареење.
некој дали го користел гелот за миење лице, па може и да ми препорачате некој за месна кожа склона кон акни што ги намалува порите
Не постои баш производ за таа намена затоа што порите не се намалуваат. Тие треба само да ги одржуваш чисти со што би ја намалила нивната видливост. Предлог за чистач: https://www.bellina.mk/p/992/natura...a-sklona-kon-akni-145-ml?category=recommended Предлози за маски: - https://www.bellina.mk/p/1452/bereza-siberica-maska-za-namaluvanje-na-pori-za-mrsna-kozha-100-ml - https://elloxy.mk/?product=innisfree-jeju-volcanic-pore-clay-mask-100ml Маска можеш да практикуваш еднаш до двапати неделно. Салицилната киселина исто така служи за чистење на порите. Ако се одлучиш за неа, тогаш можеш да пробаш тоник или серум со салицилна киселина.
ти благодарам но ги користам серумите на ревокс ги имам пептиди салицилна и ниамицин и сум благодарана многу бидејќи се покажаа доста одлични на мојата кожа само што сакав нешто за да можам да го миам лицето насабајле и навечер бидејќи користам глицирнки сапун но тој ми ја пресушува кожата и затоа сакав да сменам, фала ти уште еднаш ке купам некој од обие што ми ги препорачуваш
Немој сапун, земи некоја пена за миење. Може и некој чистач пред пената, за навечер. Со двојно чистење ќе имаш уште подобар ефект од серумите, а доволно е само навечер да го применуваш. Јас лично користам млечен чистач со магнезиум и пена со витамин Ц на Новексперт, оти ми се доволни, не користам многу шминка. Ти на пример, може да го земеш двофазниот чистач на СоБиоЕтик од Белина, околу 680 денари е 500мл, стварно е исплатлив за цената. И јас го зедов да го пробам, иако не користам водоотпорна шминка, а за таква е наменет. Пена за лице може било која, оти се понежни од геловите и сапуните. Ако ти е цената проблем, пошто на Новексперт и СоБиоЕтик се поскапи, има и средства со поповолна цена, на пример мицеларната на Оливал и пената за лице со масло од смил.
ти благодарам многу ги имам разледувано тие на новексперт и се доста скапи и ги гледав тие на оливал ама незнам дали ќе ми одговаараат на кожата барав мислења тука ама не најдив и не ги купив планирав некоја пена за миење на балеа, ги имаше две една е розова една е плава па сакав да ја земам плавата сепак фала ти ќе разгледам и ќе ги купам тие на оливал
Јас ја користам мицеларната вода на Оливал и можам да кажам дека е една од најдобрите мицеларни, не ми направила никаков проблем. Има таков едноставен и избалансиран состав што биди сигурна дека супер ќе ти одговара на кожата. Инаку јас имам комбинирана кожа склона кон акни. Имам пишувано баш за неа пред некое време.
ќе сакаш да ми пратиш слика да ја видам мицералната па и пената ако ја користиш бидејќи најдив една ама мислам дека ги има неколку пени, па би сакала ако можеш да ми ја кажиш, сепак фала ти.
Мицеларната: https://tesoridimare.mk/proizvod/olival-micelaren-rastvor-smil/ Пената не ја имам пробано, но искрено периодов ми е во wishlist, па следна нарачка сум во план да ја купам. Еве ја пената: https://tesoridimare.mk/proizvod/olival-micelarna-pena-smil/
фала ти многу, се мислев едно време да земам некој производ на оливал но не ги знаев дали се ефикасни сепак фала уште еднаш ќе купам и ќе видам резултати.
Одлични се, јас имам комбинирана кожа, ептен ми "легнаа" и мицеларната вода и пената. Мицеларната вода е во големо пакување, 500мл, навистина се исплати.
И јас потврдувам за мицеларната на Оливал, нема поубава, пречисто и премеко е лицето потоа. Туку, јас да прашам за препорака за масло за чистење на лице? Го купив за старт на Балеа синото, ама воопшто не сум задоволна, ништо ама баш ништо не ми вади, а јас и не користам тешка шминка, на секаков начин пробав.
Јас сум презадоволна од ова моментално го користам Наредно во план ми е да го земам тоа на Novexpert , многу го фалат. Тоа е нешто поевтино од тоа на Mac. А ова што го користам вади перфектно шминка и најважното според мене, не го замаглува видот. (Со повеќето чистачи ова ми се случува)
@Biodevojka здраво, што мислите за овие производи за секојдневна употреба за дневна и вечерна рутина 1. Чистач 2.тонер 3.крема со спф 50 Ноќна рутина: 1. Мицеларна вода 2 чистачот, 3 тонерот 4.серум 5. Крема Ми ја препорачаа оваа рутина, ама би сакала и ваше мислење Исто и овој чистач ми го препорачаа