Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневна и ноќна рутина - чистење и нега на лице

Дискусија во 'Лице' започната од Nika666, 20 март 2011.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.560
    Допаѓања:
    106.285

Штом ти се добри кремата и гелот за миење, не ги менувај.
    Јас би рекла , масло/балм за двојно чистење лице, па гел, тоник, крема , крема за очи. И толку.
    Крема за очи на Конопка (таа во зеленото пакување) , масло има во ДМ едно на Балеа но тоа јас не сум го пробала или балм на Natura siberica , јас обавезно вака го чистам особено ако наутро нанесам спф. Тоник можеш овој исто на Уртекрам

2. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.740
    Допаѓања:
    14.396
    Азелаичната киселина на Revox ја користев, фина ми беше. Може да ја земам пак.
    Sensibio AR на Биодерма ја користам доста долго време, на периоди ја менував со Балеа Med Ultra sensitive.
    Сакам нешто со anti aging ефект да вклучам. Исто и некое масло затоа што решив пак да ги уклучам ролерот и гуа ша ( знам дека нема којзнае каков ефект врз кожата, но баш релаксирачки ми делуваат навечер). Да не имаш некој предлог за препарат против стареење и масло?

Маслото за двојно чистење од Балеа веќе го користам, обично само кога имам шминка, а тоа е мнооогу ретко. И супер ми е. Иако, отворена сум и за други предлози :)
    Дали производите на Конопка ги има во ДМ? И ако не ти е тешко може слика од кремот за околу очи.

Би те прашала и тебе доколку имаш предлог за производи со антиејџинг ефект и масло за лице за масажа?

Фала ви девојки на одвоетото време.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.560
    Допаѓања:
    106.285

Ете ја кремата на Конопка. Сега ја користам оваа
    Оваа на НС има ретинол внатре. Па оваа ја користам само навечер иако на неа пишува дека може да се користи два пати дневно. А таа на Конопка нема антиејџ состојки и е нешто погуста од другава.

Масло немам користено до сега на лицето , немам искуство. Овие производи ги има и во Космо и во ДМ , а можеш и онлајн да ги порачаш

На Avery му/ѝ се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Ако бараш со анти-ејџ состојки крема за околу очи топло ја препорачувам на So bio etic argan oil eye cream. Одлична е.
    А таа на конопка освен хидратација друго ништо не нуди.
    9B2027D9-8961-4166-A81C-77B799E63F54.jpeg

5. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Би можела витамин Ц или некој ретиноид да користиш против стареење, но со пониска концентрација и тоа само ако ти е доволно зајакната кожата. Ќе треба многу да внимаваш. Прво да направиш patch test и ако немаш иритација полека да воведуваш во рутината. Исто можеш да користиш ресвератрол и пептиди. За масажа може да пробаш масло од шипка.
    Која од состојките погоре би сакала да ја користиш?
    Заштитен фактор нанесуваш наутро?

6. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.740
    Допаѓања:
    14.396
    Од прилика знам што би требало да користам, повеќе ми треба помош при изборот на конкретен производ ( кој витамин ц, кој ретинол и сл.).
    Гел- кремата на Frezyderm ја користам за заштита од сонце, иако искрено од ноември навака ретко ја ставам. Само кога подолго време сум надвор.

7. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Те прашав што би сакала да користиш за да ти предложам производи. :)
    Немој да користиш повеќе серуми паралелно за да не си направиш проблем. Заврши со еден серум, па почни друг ако сакаш да пробуваш различни.
    Заштитен фактор нанесувај секој ден затоа што е еден од најдобрите начини да ја заштитиш кожата од стареење. :)

8. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.406
    некој дали го користел гелот за миење лице, па може и да ми препорачате некој за месна кожа склона кон акни што ги намалува порите

Прикачени фајлови:

9. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Не постои баш производ за таа намена затоа што порите не се намалуваат. Тие треба само да ги одржуваш чисти со што би ја намалила нивната видливост.

Предлог за чистач: https://www.bellina.mk/p/992/natura...a-sklona-kon-akni-145-ml?category=recommended
    Предлози за маски:
    - https://www.bellina.mk/p/1452/bereza-siberica-maska-za-namaluvanje-na-pori-za-mrsna-kozha-100-ml
    - https://elloxy.mk/?product=innisfree-jeju-volcanic-pore-clay-mask-100ml

Маска можеш да практикуваш еднаш до двапати неделно. Салицилната киселина исто така служи за чистење на порите. Ако се одлучиш за неа, тогаш можеш да пробаш тоник или серум со салицилна киселина.

На macor24 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.406
    ти благодарам но ги користам серумите на ревокс ги имам пептиди салицилна и ниамицин и сум благодарана многу бидејќи се покажаа доста одлични на мојата кожа само што сакав нешто за да можам да го миам лицето насабајле и навечер бидејќи користам глицирнки сапун но тој ми ја пресушува кожата и затоа сакав да сменам, фала ти уште еднаш ке купам некој од обие што ми ги препорачуваш :hug:

На simoncelicius и Reina.Gitana им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.623
    Немој сапун, земи некоја пена за миење. Може и некој чистач пред пената, за навечер. Со двојно чистење ќе имаш уште подобар ефект од серумите, а доволно е само навечер да го применуваш.

Јас лично користам млечен чистач со магнезиум и пена со витамин Ц на Новексперт, оти ми се доволни, не користам многу шминка. Ти на пример, може да го земеш двофазниот чистач на СоБиоЕтик од Белина, околу 680 денари е 500мл, стварно е исплатлив за цената. И јас го зедов да го пробам, иако не користам водоотпорна шминка, а за таква е наменет. Пена за лице може било која, оти се понежни од геловите и сапуните. Ако ти е цената проблем, пошто на Новексперт и СоБиоЕтик се поскапи, има и средства со поповолна цена, на пример мицеларната на Оливал и пената за лице со масло од смил.

12. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.406
    ти благодарам многу ги имам разледувано тие на новексперт и се доста скапи и ги гледав тие на оливал ама незнам дали ќе ми одговаараат на кожата барав мислења тука ама не најдив и не ги купив планирав некоја пена за миење на балеа, ги имаше две една е розова една е плава па сакав да ја земам плавата сепак фала ти ќе разгледам и ќе ги купам тие на оливал

13. Reina.Gitana

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Јас ја користам мицеларната вода на Оливал и можам да кажам дека е една од најдобрите мицеларни, не ми направила никаков проблем. Има таков едноставен и избалансиран состав што биди сигурна дека супер ќе ти одговара на кожата. Инаку јас имам комбинирана кожа склона кон акни. Имам пишувано баш за неа пред некое време.

14. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.406
    ќе сакаш да ми пратиш слика да ја видам мицералната па и пената ако ја користиш бидејќи најдив една ама мислам дека ги има неколку пени, па би сакала ако можеш да ми ја кажиш, сепак фала ти.

На Reina.Gitana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Reina.Gitana

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Мицеларната: https://tesoridimare.mk/proizvod/olival-micelaren-rastvor-smil/
    Пената не ја имам пробано, но искрено периодов ми е во wishlist, па следна нарачка сум во план да ја купам. Еве ја пената: https://tesoridimare.mk/proizvod/olival-micelarna-pena-smil/

16. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.406
    фала ти многу, се мислев едно време да земам некој производ на оливал но не ги знаев дали се ефикасни сепак фала уште еднаш ќе купам и ќе видам резултати. :hug:

На Reina.Gitana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.623
    Одлични се, јас имам комбинирана кожа, ептен ми "легнаа" и мицеларната вода и пената. Мицеларната вода е во големо пакување, 500мл, навистина се исплати.

18. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    6.980
    И јас потврдувам за мицеларната на Оливал, нема поубава, пречисто и премеко е лицето потоа.

Туку, јас да прашам за препорака за масло за чистење на лице?
    Го купив за старт на Балеа синото, ама воопшто не сум задоволна, ништо ама баш ништо не ми вади, а јас и не користам тешка шминка, на секаков начин пробав.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.560
    Допаѓања:
    106.285

Јас сум презадоволна од ова моментално го користам

Наредно во план ми е да го земам тоа на Novexpert , многу го фалат. Тоа е нешто поевтино од тоа на Mac. А ова што го користам вади перфектно шминка и најважното според мене, не го замаглува видот. (Со повеќето чистачи ова ми се случува)

На buba4e89, macor24 и Калатеа им се допаѓа ова.
  20. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    @Biodevojka здраво, што мислите за овие производи за секојдневна употреба за дневна и вечерна рутина
    1. Чистач Screenshot_20220222-214743_Instagram.jpg Screenshot_20220222-214908_Instagram.jpg

2.тонер Screenshot_20220222-214908_Instagram.jpg
    3.крема со спф 50 Screenshot_20220222-215002_Instagram.jpg
    Ноќна рутина:
    1. Мицеларна вода Screenshot_20220222-215202_Instagram.jpg
    2 чистачот, 3 тонерот
    4.серум Screenshot_20220222-215334_Instagram.jpg
    5. Крема Screenshot_20220222-215517_Instagram.jpg
    Ми ја препорачаа оваа рутина, ама би сакала и ваше мислење
    Исто и овој чистач ми го препорачаа
    Screenshot_20220222-215706_Instagram.jpg