@Angie1432 Што ти одговара тоа ќе си користиш. Нема потреба да се пренатрупува лицето со милион производи Јас лично користам за наутро гел/тоник/серум/крема за очи/крема со спф Навечер: гел/тоник/серум/крема за лице/крема за очи 2-3 пати неделно пилинг, маска за лице
Не почнувај наеднаш многу работи. Бар на еден месец додавај по еден продукт ако имаш проблеми со breakouts од продукти.
Фала ви Исто така сакам да користам и ретинол, ме интересира ако користите колку често го ставате и да ми препорачате од кој конкретно сте најзадоволни?
Јас гледам што помалце да користам зошто лицето така ми е најчисто и најубаво. Гел за миење лице и крема, навечер и сабајле истата шема, само менувам дневна/ноќна крема. Плус маска за лице ставам 2 пати неделно и толку. Дури продукт да сменам гледам промени, неодамна сменив гел за лице и одма малку ми се исфрли лицето, а чисто лице имам. Нежна кожа имам, не трпи премногу продукти и не си го малтретирам лицето беспотребно, тоа што си го најдов дека ми одговара ќе го користам и веќе не менувам освен ако не ми се презасити кожата. Сметам до негде дека тоа користење премногу продукти само се испопуларизира премногу, а всушност и не е толку потребно да се користат тон продукти.
Колку години си? Јас имсм 32 год и лани прв пат почнав да користам ретинол. Се почнува со помала концентрација прво еднаш неделно па потоа постепено зголемуваш. Се користи навечер само и наутро обавезно ќе нанесуваш спф крема со висок фактор
@Angie1432 Основа е гел или пена за миење, навечер може и мицеларна или двофазно за отстранување на шминка пред гелот и крема за лице која ќе одговара на твојот тип кожа, може и крем за околу очи и крема со спф за преку ден. За серумите зависи од возраста или каков проблем имаш со кожата. Основни кои одговараат на секоја возраст серум со хијалуронска киселина за хидратација и серум со витамин ц кој превенира брчки и е добар за изедначување на тенот, против пигментации. Ретинол за брчки исто така, ама со него внимателно и дозирано. Еднаш два пати неделно пилинг кој може да е со гранули за механички пилинг или со киселини. Маска исто по потреба.
Скроз се согласувам со мислењето. Се претера со производите за скин кер, буквално секаде ми излегуваат такви видеа. Па дневна рутина, па ноќна рутина, ваков серум, гел, крема… Кај тоа, па и прескапо е се’ реално. Доколку немате проблематична кожа која нонстоп се исфрлува, доволно е гел за чистење лице и крема дневна/ ноќна, евентуално некој серум за подхранување. Исто таак ако имате светол тен обавезно крема со спф и конзумирање мноооогу вода. Нема потреба да се трупа кожата со 1000 производи, да не ја оставаме да диши. Моја рутина е миење на лицето со најобичен гел наутро и навечер, после тоа крема. Исто ставам маска за лице два три пати неделно и гледам да не пијам помалку од 1.5 литри вода. Со лицето немам никаков проблем, освен тек тук некоја мозолка, тоа е се.
Почекај уште некоја година , по 25тата можеш да почнеш со најслаба концентрација Сега доволна ти е само хидратација
Феминки што би било најдобро да се користи за чистење на лицето да не е преагресивно? Не се шминкам многу ама сепак навечер сакам убаво да се исчисти. Купив една пена на балеа ама ми се исфрла лицето од неа, па сега терам само со мицеларна. Некој гел? И кој би ми го препорачале? Исто така нешто друго би требало да користам? 20 години имам..
Пената на Оливал пробај ја, ја има во Dm, ептен нежна ми беше мене и не ми го иритираше лицето, сега гелот на Оливал го користам и од него сум задоволна.
Здраво девојки, би сакала да ве прашам за совет. Имам 19 години и би сакала да ја проширам мојата skin care рутина. Во последно време ми се нафрла многу лицето со акни и користам повеќе производи за акни, но сакам да почнам да користам тонер, пена итн. Не сакам да користам премногу производи па што би ми препорачале вие за дневна и ноќна рутина?
Effaclar линијата дали ја имаш пробано на La roche posay? Таа линија е наменета за акни плус и за млада кожа е . Можеш да го земеш гелот за лице, тоникот, серумот и кремата со спф 30. За навечер можeш да ја земеш обичната крема од effaclar duo plus за да не ставаш со висок фактор.
Еве ја мојата рутина што по тоолку мислења, сајтови, coslove, magnolii, bellini итн.. сама си ја склопив. Ноќна. Дневна: Ретинолот е од Cos De Baha, Aha Bha полингот е ТО. Lactic Acid утре ќе нарачам се мислам која. Кај и кога да го вметнам ретинолот? И полингот со киселини.
Јас да ти кажам користам Лала крем за флеки. Има дневна и ноќна и не е воопшто скапа а е мн ефективна. Така да пробај купи ја.
Не знам од каде си, јас сум од Велес. ја има во сите парфимерии. Еве ако не се снајдеш јас ќе ти ја купам од тука и по карго ќе ти ја пратам.