Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневна и ноќна рутина - чистење и нега на лице

Дискусија во 'Лице' започната од Nika666, 20 март 2011.

1. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    14.419
    Ако можеш исфрли ги од употреба влажите марамици и замени ги со маслен чистач. Ужасни се за кожата…

На Lollipop_123, JoyJoy, Hija.de.la.luna и 2 други им се допаѓа ова.
  2. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Дали ги имате користено и каде може да се најдат? Видов дека имаат одлична Ph, бев изненадена од La Roche и нивната PH вредност:^)

8CAFFEEF-E7B0-4A52-89E3-7425932A0058.jpeg CB6EE79B-F5B1-43D8-9414-AFDCD6137D50.jpeg 2914DEE7-75FD-43C3-8402-CEC614405A79.jpeg 2A2A30D7-1E4B-4C26-B8C7-AA226EC7B5CA.jpeg 367349C1-C26F-458D-A072-27E1C51EF941.jpeg A5134428-8236-459B-8EE3-445001EDE3B3.jpeg

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Karm3en

Karm3en Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2022
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    129
    Здраво девојки
    Дали може пред витамин ц серумумот на Garnier и СПФ крема да се користи лосионот клиндамицин на Sensilis?

4. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Ве молам итно за совет како да ги користам следниве серуми? Кој е за наутро, кој е за навечер? И дали секој ден? @koritsaki @buba4e89 @Waverly Raven

- Revox coffeine
    - Revox vitamin c
    - Revox hyaluronic acid

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Сите се за секој ден. Кофеинскиот се става во пределот под очите па така тој можеш навечер пред хијалуронската киселина. Витамин Ц можеш наутро.

На -црноока- му/ѝ се допаѓа ова.
  6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.598
    Допаѓања:
    106.463

Кофеинскиот мене воопшто не ми помогна тогаш кога имав темни кругови , а долго го користев. Јас на ординери го користев. Витамин Ц наутро. Другиот навечер можеш со хијалуронската

7. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    На кофеинскиот пишува наутро, може прво витамин Ц, после 10 минути овој? Па потоа крема за очи па спф крема, или прво крем со спф па за очи?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.598
    Допаѓања:
    106.463

Штом така пишува така користи го :) може :) а за тоа кога да ставиш крема за очи како сакаш, јас прво СПФ ставам па крема за очи

9. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.953
    Допаѓања:
    31.891
    Кратко прашање. Наутро користам серум Витамин Ц и серум со Хијалуронска. И некако долго ми трае нанесувањето. Дали знаете некој добар серум кој ги има двете состојки или ја има функцијата на двете во себе. За да скратам на постапка.

10. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Ставај го серумот со Хијалуронска навечер :)

11. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.953
    Допаѓања:
    31.891
    Навечер имам друг серум.
    Плус нели хијалуронската задржува влага во кожа и ја прави помазна. Што ќе ми е ноќе мазна кожа:D.
    Од она што читав витамин Ц ја суши кожата (иако помага за почиста кожа и за намалување на флеки што ги имам во бредел на брада заради носење на КН95 маска подолго време). Па за да се врати влажноста ставам хијалуронска киселина.

Ако ништо не најдам соодветно ќе барам крем со хијалуронска не знам.

Сега за сега ставам серуми па ББ крема.

12. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Не знам, ама Хијалуронска можеш да ја користиш и навечер и наутро. Серумот не се користи како шминка за преку ден само да ти е убаво лицето, туку за долготрајно дејство на кожата. Ако ставиш 2 серуми еден по друг, не му дозволуваш на Цто да го има своето дејство. Инаку после серум прво се става крем за очи, крем за лице со СПФ, па потоа шминка - ББ крем или ЦЦ - односно пудри.

13. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.953
    Допаѓања:
    31.891
    ОК.

Ја читав дека вит Ц и хијалуронска се мешаат со мало растојание еден од друг. Вит Ц ја суши кожата па треба хијалуронска киселина за да дополни влажност. Инаку ставам и крема под ББ кремот и крем за очи над серумот. Ако немам друго решение вит Ц ќе лета. Хијалуронот ми треба имам над 40 години.

Што убаво ми беше до лани само крема и терај.

Кој ѓавол ме натера да се акам со серуми. Секако за годините немам многу брчки. Мотивацијата ми беше да не се направат повеќе ама не знам дали нешто од ова што користам воопшто има ефект.

14. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Доколку Витамин Ц ти ја суши кожата, тогаш ќе земиш со помал %. Јас тој што го користам воопшто не ми ја суши кожата, напротив ми ја хидрира.

Инаку не е акање тоа со серуми, доколку се консултираш со дерматолог и го одредиш типот на кожа и кои серуми навистина ти се потребни, тогаш нема да имаш проблем. :)

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Ако имаш над 40 години тогаш земи го на Eucerin филер хијалурон. Тој е многу добар, го користев лично и мислам дека тебе повеќе ќе ти одговара.
    Околу витамин Ц најдобро е да земеш со помал процент, ако ти ја суши пак батали. Најдобра замена ти е на Mossa glow cocktails серумот.

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Деновиве ве дружам во подфорум “Убавина и мода” за да научам за нега и шминка. Сите теми ги превртев и имам еден куп прашања. Ајде вака, јас досега немав никаква нега освен миење лице со вода (без ништо друго), ставање крема, малку коректор под очи и маскара. Понекогаш лицето го мијам со бебешки гел за туширање. Навечер вадам шминка со мицеларна, малку крема и толку. Никогаш не сум имала акни ниту било какви проблеми со кожата.

Прашањето ми е, не е малку премногу да се користат толку многу производи на кожата, мене ми делува како малтретирање. Какво подобрување осеќате? Што мислите за мојата “рутина” :rofl:? Спремете се, решив да се шминкам и ќе ве замарам да ме научите.

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.550
    Допаѓања:
    201.682
    И мене ми делуваше како малтретирање, ама на кожата и треба нега. И при тоа не мора премногу производи да се користат, а кожата може да се прероди. Секако, клучно е и балансирана исхрана, многу вода и квалитетен сон. За нега доволно е основното, за чистење, хидратација и заштита. Може и за тонирање, но не мора. 3-4 производи максимум.
    За шминка друг ќе ти помогне.

На koritsaki и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  18. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.374
    Девојки ајде предложете ми што да користам. Пред бременоста си имав убава рутина но после породување имам доста промени на кожата па ми треба нешто ново.

Имам комбинирана кожа, масна т зона, пори кај носот и мелазма (ова од бременоста) плус што имам пеги на лицето. Пегите си ги сакам ама мелазмата не.

Ги гледав на сиберика производите некако ми се допаднаа и не знам што е подобро помеѓу Polar White линијата, или таа што е со витамин ц!? Исто гледав за пори дека е фален доста и blueberry гел мислам беше

Е сега би сакала една рутина нова со двојно чистење и тоник, крема. Што е подобро од една линија сите производи или комбинација?

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.598
    Допаѓања:
    106.463

Јас сум за користење на производи од една линија кога се работи за тоник, крема, крема за очи, серум...така имаат сигурно подобар ефект.

Ако доиш, не ти ја препорачувам линијата со вит Ц на НС. Во серумите има ретинол. За мелазмата земи си витамин Ц , на La roche posay е супер

За мрсна кожа , одлична е линијата Effaclar на La roche , можеш гелот , тоникот нивни и ако сакаш двојно чистење , мицеларната вода да ја земеш.
    Крема со спф наутро по серумот обавезно.

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Makedonka95

Makedonka95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    126
    Здраво девојки, ве следам секојдневно со совети. Имам комбинирана накај масна кожа и рутината е:
    Наутро: гел со витЦ Натура сиберика, тонер Лавера хидробоост, вит Ц натура сиберика, и лавера хидро крем. По потреба спф кога излагам.
    Навечер: мицеларна Лавера, гел 3во1 лавера, нијацинамид и кнеип ноќна крема.

Секоја втора вечер ставам Аха Бха тонер и еднаш неделно маска со глина.

Кога ја прашав Магнолија за совет и рутина ми кажа дека ми е дехидрирано лицето и ми даде продукти што ги има во Белина на Труалхеми а јас живеам во Германија и тука ги нема.

Мојот проблем е што кожата премногу ми е масна кога ке станам од спиење и секоја пора на Т зона ми е со црнки..
    Ваш совет барам што да тргнам/додадам?

Извинете на долг пост.