Искрено сметам дека салицилната треба да се користи само навечер, а преку ден витамин Ц. Така да тоникот со салицилната воопшто не треба да биде во дневната рутина. Во ноќната рутина ти фали хијалуронска киселина.
во ноќната има хијалуронска во кремата, да го поместам навечер тоникот салицилна и салицилна серум нема да е многу?
Јас се мислам да го земам двофазното средство на So Bio, околу 650 ден во ДМ беше. Читав позитивни коментари
Во средата им пишав на Yeppeuda за рутина и прилично бев изненадена од тоа колку брзо ми вратија и ми направија рутина. Рутината е следна: Наутро: 1.Mild face чистач 2.Niacinamide 15% 3.Frudia green grape spf Навечер: 1.All clean balm 2.Mild face чистач 3.Shikimic acid 2 пати неделно како маска 4.Niacinamide 15% 5.Aloe face cream Ја нарачав и ми стигна денес, е сега сакам да ве прашам и вас дали е ок? Гледам во групава има поискусни, па да си прашам
Со гел го чистам, и пена може. Овој ти го препорачувам за сува кожа La roche posay cicaplast b5 dermatology
Хелоу, дали може да ми препорачате некоја рутина безбедна во бременост и доење? Рутината ми беше 1. Балеа мед гел за чистење 2. Тиам б3 тонер 3. Тиам б3 серум 4. Крема за хидратација 4. Спф на тиам исто Навечер истово без спф и еднаш до 2 пати неделно аха бха тонер наместо б3 тонерот и серумот. И ве молам за препорака за хидратантна крема. Никако да аи погодам некоја. Имам нормална накај сува кожа. Фала ви
И дневната и ноќна рутина за чистење на лице ми се исти.Користам: 1.Lavera чистач за лице,пилинг и маска 3 во 1; 2.Тоник на Organique од хамамелис; 3.Матирачки крем за лице од Lavera;
Бидејќи имам многу проблематична кожа, често со оштетена бариера, црвенила, иритации (розацеа, дерматит) скоро и ништо да не користам. Рутинава ми е најбејзик - наутро мијам лице само со вода, ставам крема од Авен и после спф, навечер ако имам шминка користам мицеларна Биодерма со розево капаче, па гел за миење за сензитивна кожа на Балеа (ако немам, само гелот) и мачкам Авен крема. Не е идеална (ни приближно), ама од страв дека ќе ми се воспали лицето ништо немам пробано да ставам. Во основа имам комбинирана кожа, последно време ми е многу дехидрирана, кремата што ја користев долги години и’ ја сменија формулата и лицево го осеќам ко позатегнато, посуво, некогаш имам потреба од реапликација. Очигледно дека треба да сменам нешто, па би ве замолила за предлози.
Zdravo devojki imam 21god i sakav da si vmetnam odredena rutina za nega na kozata(serumi so vit.C,retinol i drugi) imam normalna koza bez akni i nekakvi fleki,sto ke mi preporacate odredeni kremi serumi so prikladni ceni.. Do sea sum koristela hidratantna krema so spf 20..
Ретинол на таа возраст не. Гел/пена за миење лице, вит Ц, крема со спф фактор За вечер: гел/пена, хијалуронска и крема за лице и очи. Ова е доволно Можеш да разгледаш на страната на bellina.mk или на skinaholics.mk во однос на цените што ти одговара да земеш
Рано ти е за ретинол, а од витамин ц немаш потреба. Можеш да земеш тоник и крема, тоник на база на хијалуронска киселина. Крема за нормална кожа и крема со спф.
Здраво на сите. Имам потреба од рутина за наутро и навечер. Сега, користам омега масло на Новексперт и Витамин Ц пена исто така на Новексперт. Планирам да земам спф крема на Гамарде, но не знам која денска/хидратантна крема да ја земам за преку ден - а која за преку ноќ. Сакам што поедноставна рутина за лице без многу чекори. Имам 31 година. Немам никако посебен проблем освен брчките на чело што сите ги имаме и за кои знам дека се вродени. Ви благодарам многу доколку имате некој предлог. п.с. би сакала крема од Белина/ може и на Новексперт. Буџетот ми е макс. до 3,000 ден. (само за кремата).
Дечки предлог за дневна и ноќна крема, гел/пена за миење лице и серум некој? Би сакала од дм да се бидејќи имам ваучери од таму па да ги искористам Инаку имам сува кожа со повремено црвенило и плус осетлива ми е. Имам 28 години а веќе забележувам ситни линии и брчки на челото и кај очите па одлично би било производите да бидат наменети за тоа.
Да си се самоцитирам, ги земав дневната и ноќната крема, пенливата крема за миење лице и серумот од боровинка на натура сиберика. Дали мислите дека направив добар избор, доволно ли е ова?
Пишував и во друга тема, но да прашам дали и некој друг имал слично искуство. После користење на мицералнава вода (1 недела) приметив перутење на кожава, околу очи према нос, и на нос. Исто така почнав да користам и ретинол 0.5% Nacomi, малку почесто од два дена неделно и ми е поверојатно да е од тоа.