Кратко ја користев спот кремата на tiam со тестерче, скроз сум заборавила на тоа, а оваа на novexpert на прва ми се чини уште подобра. Ќе ја имам во план, фала @Mim1mi И обични креми тешко годам, спф ми е веќе ноќна мора. Photoderm max на Биодерма, Фризидерм, dermopure на Еуцерин заминаа в канта по 1/3. Ни од effaclar не сум особено задоволна ама не знам што да барам. Долго време сакам да го пробам флуидот на la roche, веројатно наредно ќе одам со него. Зелената линија од natura siberica ми беше катастрофално искуство, од тогаш кога се работи за лице ги избегнувам во широк лак. Можеби грешам ама не верувам дека повторно ќе им дадам шанса.
Масна ти е кожата? Ако ти е масна, јас ти ја препорачувам So by mi минералната крема со спф 50 или стикот на Tocobo , синиот.
Сите наведени креми содржат алкохол дентат кој те суши и создава чувство на чувствителна кожа. Избегнувај го во составот. И мене ми смета. Зелената линија на Натура Сиберика е за мрсна кожа, затоа не ти одговара.
@koritsaki Комбинирана, мрсна т-зона и суви образи, со тоа што во периоди како овој кога ми е дехидрирана, светам и на образи. @Mim1mi Има вистина и во ова, ме поттикна да отворам inci ама повеќето производи што не ми се погодиле се доста нежни, само 2 од 20 најдов со алкохол. Ќе да е нешто до мене
И јас проверувам на inci. Очигледно комбинацијата не си ја погодила. Сепак дај и шанса на Natura siberica Anti-ox wild blueberry spf 20 (виолетовата) со true alchemy emulsion hyaluronic acid and betaine. За мене тоа е спасот за зима, затоа што од дехидрирано лице на кое ниту тегла кокосово масло не му помагала, сега му се смешкам на студот и ветрот.
Здраво. Може некој што го средува своето лице да ми пише лп? И да ме поднаучи како тоа се прави. Благодарам однапред.
Па серум, тоник. Чистење на лицето. Поима немам како идат тие работи. До сега сум немала потреба, но сега имам. И бев на дерматолог и ми кажа дека имам мрсна кожа. Епа кои средства се добри за мојата кожа. Така некако отприлика.
Зависи дали сакаш "покомплицирана" рутина или не јас рутината ја спроведов кон минимална, користам гел за миење , крема, спф крема (сега зима и не користам секој ден спф) Навечер мицеларна вода или масло па гел за миење , па серум ама не секој ден 3 пати неделно ретинал, па крема. И крема за околу очи користам. За преку ден не користам сега некој серум, може пептиден или хијалуронски да воведам.